在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

All +

節哀順便….
祝世伯一路好走!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:mongmong 的帖子

家:咁突然,節哀

向好果邊諗,世伯過埋個年,冇係你同姐姐生日果日仙遊,佢好錫你地呀

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:doggie 的帖子

Dear doggie:我望你返望到頸都長埋

NNN

男爵府

All+ sorry to hear the lost... RIP, but at least you had a great moment with him for the CNY, and now he is in heaven with his other half for the chinese valentines...

男爵府

ALL+,

都唔知講乜好, 我地呢個年紀就喺要面對呢啲事, 心裏真喺會好不捨, 希望你唔好太傷心, 世伯安息!!

男爵府

stmummy 發表於 12-2-1 08:49
ALL+,

都唔知講乜好, 我地呢個年紀就喺要面對呢啲事, 心裏真喺會好不捨, 希望你唔好太傷心, 世伯安息!!

40+

節哀順變 ! 正如ST話齋: 我地呢個年紀就喺要面對呢啲事, 生老病死係必然既定律, 唔好太傷心!

開心叮一叮,嘻哈咀兩咀!

子爵府

Thanks All.

30/1 下午聽到細佬留言話老爸入咗急症室, 心感不妙,
跟住打番電話比細佬, 佢話老爸已經走咗, 真係太快喇,
一時間接受唔到, 喺公司失儀地抽泣, 今日番公先知成層樓都聽到我喊。

沒有長生的奇蹟, 這是不爭的事實。
只是他和我們旅遊回來才幾天, 狀態非常之好,
正常情況是不會這麼快走。
最遺憾是他和老媽一樣,不讓我們看著他走。

我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

侯爵府

40+

做人唯有亞q d, 世伯唔駛比病魔折磨好耐就安詳仲帶埋你地歡樂既旅遊回憶咁上天家,實在係福份.

你唔好太傷心啦

大宅

All+

我都唔知講咩好,呢d係世伯的福氣,無痛苦的離開,是一件好的事

你都要自己保重

mongmong

子爵府

栗栗 & mongmong

多謝, 我已冷靜下來, 亦好接受這個事實。
這個結局都應是老爸所願, 應是無憾地離去。

現唯一擔心是淘淘, 自從婆婆走後,
她久不久就會問我 : 媽咪你喺咪都會死架, 我唔比你死。有時佢会無啦啦飲泣, 說掛住婆婆, 及好驚我離去。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

男爵府

forty+ 發表於 12-2-2 13:02
栗栗 & mongmong

多謝, 我已冷靜下來, 亦好接受這個事實。
All+, 原來世伯都有同你地去旅行, 咁佢都走得好安樂啦

至於淘淘, 你都唔使擔心, 呢個就係人生, 乘機教埋佢要珍惜眼前嘅一切啦

男爵府

ALL+,

世伯喺最後一家人開開心心去完旅行, 無痛苦咁走, 你亦知佢無撼, 咁算安樂架啦!!

比啲時間自己同淘淘, 學習面對死亡喺人生痛苦的一課!!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 stmummy 的帖子

午安all:

哈~~煮妹即煮妹,不愧多年交情

各位講晒我所想所講的~~

家:世伯同你地到一個趟開心地方一轉,無憾咁,到另一樹地方會伯有~~~
好明白要面對突如其來這件事,但我們呢把年紀,真係要面對同好吾願意地接受事實

NNN

子爵府

是的, 我好慶同佢去完旅行番來佢才離開,
不雖然的話我心必會後悔沒好好的和他走這一趟。
我們一行六人, 有埋大女同佢朋友加埋我一定及公公去.
全程都好順暢及開心。

男爵府

haha.....

我下午會出動做大豪客, 要買6 "層" "樓" 呀 !! :;pppp:
開心叮一叮,嘻哈咀兩咀!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 oj 的帖子

午安all

oj:買衫樓以經好叻叻,你仲買六層樓,勁,全城撐

NNN

子爵府

All

此刻平靜的all+ 和大家說聲好, 多謝大家嘅慰問, 更多謝ceo在空氣電波中的鼓勵。謝謝!

侯爵府

回覆:forty+ 的帖子

40+ add oil ar

子爵府

栗子媽媽 發表於 12-2-4 21:48
40+ add oil ar
All+:我從來都不是個識安慰人的人,只懂叫你 take it easy!

子爵府

因為早前食得太太太多肉同肥膩, 擒日同66 afternoon tea完買送番屋企cook, 清清地一餐蒸魚,灼蝦,炒菜
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至