自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

從此以後∼∼∼我跟姑奶各行各路!!!

講起來就一把火,唔講條氣又唔順!

話說我識我老公時我姑奶已經外嫁,仲有兩個仔女!咁我份人又無乜點,君子性格,最怕同女人打交道,所以成日都蝕底被人!

我結婚時,我姑奶送左一條粗金頸鏈俾我老公,但就送左一條幼金手鏈俾我,我都係同我老公講:「你家姐好錫你!」我都無唔開心,反正我都唔鐘意金器!

結婚之後,我姑奶借故問我到底我奶奶買左幾多金器俾我(因為係我奶奶帶我去選的),我都好大方同佢講:「一對龍鳳手鐲,一個鑽石吊咀,一對結婚介子。」但佢就罵了我一餐,話佢想當年嫁時買了幾多金飾,仲話我蠢,留多d金保值。我起初以為佢份人貪心
我的女兒叫瑩瑩,2004年6月6日出生。 她是媽媽的洋娃娃;是爸爸眼中的頑皮女; 是麻麻的傻妹豬;也是爺爺的活寶貝! :-D

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 從此以後∼∼∼我跟姑奶各行各路!!!

大家道不同不相為謀,你咪唔好睬佢囉,親戚都係咁話,少見面少磨擦. 至於佢叫你個女除衫俾佢個女,你咪笑住拒絕佢囉. (話時話咁既說話都講得出,都真係好過份)

大宅

佢成個管家婆咁,d行為都好過份,好彩你老公都幫你,lee種人少接觸為妙!

珊瑚宮

好媽媽勳章

你姑9咁得閒嘅,真係多管閒事啊,你又好人得制緃鬼壞佢.

子爵府

係呀~ 你o米做d野比佢更絕law!!!

下次佢再講d類似叫你個女除衫俾佢個女o既說話, 你o米扮聽唔到law! 我覺得佢見你好"恰"o乍!!!

別墅

自己屋企既野,幾時輪到佢管,我真係忍唔住, 唔該叫佢"收皮", (對唔住講粗話,因覺你姑奶太過份)

但你都應該企硬D, 有D野, 如果我係你, 我會同佢講, 我自己識處理 (咁講已經好比面佢啦), 一句就收佢線.

佢應該係蝦你唔出聲, 有D人係咁, 得寸進尺.

複式洋房

界唔界意問句.....
佢老公係唔係死左....所以有病???

大宅

n_chu_chu 寫道:
自己屋企既野,幾時輪到佢管,我真係忍唔住, 唔該叫佢"收皮", (對唔住講粗話,因覺你姑奶太過份)

但你都應該企硬D, 有D野, 如果我係你, 我會同佢講, 我自己識處理 (咁講已經好比面佢啦), 一句就收佢線.

大宅

有d人係咁多管閒事

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

叫人地除套新衫比佢個女著 佢冇病呀嘛 咁既說話都講得出 如果你個女唔除....或者唔比佢....佢又會唔會話.....表姊比左咁多(舊)衫你.....比番一件(新)衫表姊著都唔怕啦!!! 真係short short地 ?-( ?-( ?-(

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

別墅

其實佢會唔會覺得間屋係你老爺奶奶既,所以佢認為可以自出自入呀?你小心佢呀,講句衰d(唔好介意)第日你老爺奶奶有一日百年歸老,佢會同你地爭層樓~~~~ 

伯爵府

吓!!!!! 佢係咪顛架?! 咁佢鬧你時...你咩野反應呀? 我諗我頂多忍佢一次, 一定唔會俾面佢, 你顛呀...我都痴得架!

大宅

其實佢會唔會覺得間屋係你老爺奶奶既,所以佢認為可以自出自入呀?你小心佢呀,講句衰d(唔好介意)第日你老爺奶奶有一日百年歸老,佢會同你地爭層樓~~~~ 

我老爺係買樓時講過,層樓第日係留俾我老公!其他野就無講!不過我兩公婆認為有免費屋住已經賺到!有時我地仲無家用返去,我奶奶就無問題,但俾我姑奶知道,一定又話我地亂洗錢!
我的女兒叫瑩瑩,2004年6月6日出生。 她是媽媽的洋娃娃;是爸爸眼中的頑皮女; 是麻麻的傻妹豬;也是爺爺的活寶貝! :-D

大宅

我會串佢啊!例如佢話我個女呢樣那樣時,我會話:「健康院指引話正常!」(因為佢個仔成日要返健康院做物理治療,話手臂、手指、腳力都唔夠力)或者「俾埋個女你啦!」

不過俾面我奶奶,我唔會同佢有正面衝突!
該用戶已被刪除

男爵府

如果係我, 一定無面比, d 咁既人踩佢都生滋呀 ~~

比著我會更愛鍚我個女, 專登買多d 靚衫比佢著, 激c 姑9 都好..... :tongue:

子爵府

男爵府

[quote]
bobo_lam 寫道:

伯爵府

咁始終都要比面奶奶既,講到尾都係佢個女~
總之比返應有既尊重佢咪算囉, 唔駛同佢講咁多野!
擺明唔會 so 佢就得, 由佢佢自言自語~

首頁

尾頁

跳至