自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

唔洗理人點講啦...總之自己睇實個B...
大D肯定又勁塞佢食D有味野........都唔明白點解D長輩咁喜歡BB既雜食?

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:我99間中都係咁 不過吾好吾開心啦,自己知

原帖由 suetwababe 於 12-01-25 發表
我99間中都係咁
不過吾好吾開心啦,自己知自己事呀嘛
不過出街點都帶條咩帶好,起碼都方 ...
但係我係比自己人話!我去街一定用!返去上車落車,點對點,用揹帶好似重煩

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:其實唔駛激氣喎!+大家有不同湊仔方法!+唔啱

原帖由 LL1999 於 12-01-25 發表
其實唔駛激氣喎! 大家有不同湊仔方法! 唔啱聽咪輕輕帶過, 無謂拗, 無謂嘈, 因為越拗, 只會越激氣!

好似我 ...
三個女一個墟,你可能未必知圍村女人的威力,一人一句好團結啫死你

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:我刀系20頭既ftm!++5使5開心,湊得好5好~其

原帖由 m0n_1314 於 12-01-25 發表
我刀系20頭既ftm! 5使5開心,湊得好5好~其他人睇到! 不過bb飲奶個到又真糸慢左d! 可能太實,你試下個蓋扭 ...
鬆架,泡上得好快!之前食奶食成的鐘!遺傳左我可能我細個直頭係噴

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:新任媽咪....+唔理係咩年紀都實會比身邊既

原帖由 bing-jing 於 12-01-25 發表
新任媽咪.... 唔理係咩年紀都實會比身邊既人指指點點..... 遲 d 亞b 食飯仔、學行 .... 佢哋又有嘢講 ..

. ...
圍村人好團結架!一人一句啫死我!真係好難無感覺,我無開拖已經覺得自己eq高!我老公話佢地唔like你,你做乜都唔順眼

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:加油吧!+我試過用pigeon,我女食親奶都喊,

原帖由 manman66 於 12-01-25 發表
加油吧! 我試過用pigeon,我女食親奶都喊,可能個design唔係咁啱佢反而改用NUK就食得ok, 5.6安都係1 ...
我試過pigeon and nuk,都係好慢,成個鐘!現在快左一半了!我想試下dr brown

珍珠宮

畀面勳章

回覆:返娘家,好唔開心,借個位黎呻下(有點長)

算拉!唔好咁上心,

伯爵府

畀面勳章

我以前都係同你差不多,廿一歲就媽咪,初初都係咩都唔識慢慢摸索,比娘家哦又比夫家哦,但我都係唔聽唔理,用返健康院或者醫生做法,咪又係湊大兩件!,其實咁細做母親實預左多說話聽,因為即使你去到三十幾四十幾D親人都會覺得你仲係細路!佢地要接受你長大嘅事實係非常困難!唯由係適當時候就識扮聾,扮唖,同扮盲!加油呀!

複式洋房

我只可以講,一定有呢d親戚!咁你咪左耳入右耳出,你自己用心照顧咪得囉!

何況湊得好唔好係睇長線,當初我轉做ftm都冇人睇好。姑9持住自己有個女喺度嘈嘈閉,我99又唔信我講野,我講乜佢都問我姑9我做得啱唔啱!我阿媽又嘈我做乜唔做,又話我會頂唔住!但宜家個仔就3歲,個個都話我湊得好,教得比姑奶嗰個好!

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:我以前都係同你差不多,廿一歲就媽咪,初初

原帖由 clara1975 於 12-01-25 發表
我以前都係同你差不多,廿一歲就媽咪,初初都係咩都唔識慢慢摸索,比娘家哦又比夫家哦,但我都係唔聽唔理, ...
唉。。。圍村人唔係咁簡單。。。啫死你。。。我eq高無開拖,走去隔離屋都重可以話我湊厭左所以走,你就知幾斷章取義我都無再出聲

子爵府

幾多歲都會有人講.
有d人最喜歡亂講野

水晶宮

引用:大學畢業,但勁多錯字! +

原帖由 honeybear0207 於 12-01-25 發表
大學畢業,但勁多錯字!
Agree:睇到我傻

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

珊瑚宮

tc001039 發表於 12-1-25 09:14
圍村人好團結架!一人一句啫死我!真係好難無感覺,我無開拖已經覺得自己eq高!我老公話佢地唔like你,你做 ...

既然你咁明白佢哋既特質,咁你仲睇唔通 ?

水晶宮

返娘家,好唔開心,借個位黎呻下(有點長)

食—餐奶,30 Min 太耐喇。樓主,你聽下人講,换下個奶咀or 個奶樽。.

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:食—餐奶,30+Min+太耐喇。樓主,你聽下人

原帖由 birdbird 於 12-01-25 發表
食—餐奶,30 Min 太耐喇。樓主,你聽下人講,换下個奶咀or 個奶樽。.
換過pigeon and nuk 食一個鐘!我重可以點

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+honeybear0207+於+12-01-25+

原帖由 Cayee 於 12-01-25 發表
Agree:睇到我傻
Sorry 琴晚好嬲,已經成兩點,我知錯好多字,我無review但我瞓醒都諗返應該好多錯左,「隔離,鐘,湊到厭。。。」

侯爵府

回覆 回覆:tc001039的帖子

剪大小小個奶咀,一樣鎖到奶,會食快d

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:大學畢業,但勁多錯字! +

原帖由 honeybear0207 於 12-01-25 發表
大學畢業,但勁多錯字!
既然你地真係好有心機read,我改返!sorry琴晚成點幾兩點,又唔開心,好多字到咀唔記得,係咁打!發洩完就去瞓!餵埋個女做改正

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你自己都係圍村大架係咪?呢啲文化你應該慣咗好耐。真係頂唔順就唔好來往,bb一路大一路大把意見,視乎你點接受,可當耳邊風,也可以真嬲,嬲得幾多次?

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:剪大小小個奶咀,一樣鎖到奶,會食快d +

原帖由 ming1020 於 12-01-25 發表
剪大小小個奶咀,一樣鎖到奶,會食快d
以前食一個鐘,無論用pigeon and nuk 都食好耐!現在用黃色key吉住steam,食快左一半!

首頁

尾頁

跳至