嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開奶茶可唔可以直接比bb飲當水飲, 唔拎黎沖奶ok嗎?

如題 ??/

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 開奶茶可唔可以直接比bb飲當水飲, 唔拎黎沖奶ok嗎?

可以!想BB接受啲可落2、3條糖冬瓜吊味
我女2001年1月8日QE出世  

男爵府

Re: 開奶茶可唔可以直接比bb飲當水飲, 唔拎黎沖奶ok嗎?

gloriap :

甘每次飲幾多oz好呢 ??

gloriap 寫道:
可以!想BB接受啲可落2、3條糖冬瓜吊味

民房

我就建議不加任何東西
就咁煲
bb食開甜
手尾長

就算當水飲
你都要佢肯飲
所以不用擔心飲幾多
同埋
你個b幾大呀

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

一支奶份量。如煲得多分2次囉!一日內清唔好留。一個月2次好啦。如太細最好遲吓先俾或10蚊分2次煲。妳可嘗試唔落糖冬瓜;如佢開奶都唔肯先算。但糖冬瓜亦唔會好甜,好過苦澀令BB連奶都怕咗啫!我爸(中醫)媽教我水份量浸過材料面就得 但我講係櫃面配一服,唔係包裝袋同一合啲!因我自己執定2服一個月用
我女2001年1月8日QE出世  

男爵府

gloriap :

Thanks !! :-P

gloriap 寫道:
一支奶份量。如煲得多分2次囉!一日內清唔好留。一個月2次好啦。如太細最好遲吓先俾或10蚊分2次煲。我爸(中醫)媽教我水份量浸過材料面就得
該用戶已被刪除

別墅

我完全唔加糖,我個仔都不知飲得幾開心!
一見到包野,仲未煲,已經好開心咁叫定「開奶茶」呀!
不過我都係係佢六個開始先俾佢!
之前剩係用米水開奶俾佢清熱!

首頁

尾頁

跳至