家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

隔離屋隻狗好慘....但有無方法除狗味??

隔離屋好耐都見唔到人返黎一次, 但又養左隻狗長期响屋裏面自生自滅,相信隻狗日日等個主日番黎,不停僕响門口任食任疴, d味臭到簡直逗留幾秒响門口開門都想死個隻...日日係咁都唔知點算好!:-( :-(

請問大家有無方法去除d狗味? 佢地咁樣養狗算唔算虐畜呢,我可做d咩呢?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Re: 隔離屋隻狗好慘....但有無方法除狗味??

報警得唔得?
咁有臭味點知係咪有人屎左係入面喎。
佢地咁梗係虐畜喇!
以前都有人困D狗係天台,
仲有狗熱死個主人都比人告架!

大宅

報警話隔離屋好臭,唔知係咪c左人?都好噃! 但會唔會charge 我浪費警力架?

男爵府

點解唔通知管理處呢 ?-( ?-( ?-(

大宅

通知左la, 個管理員都話: 真係好少人養狗養到咁臭喎...同埋會叫D清潔再抺下咁,但始終都無解決到個問題! 唉!

別墅

可以報食環處。

大宅

唔知愛護動物協會得唔得?

大宅

食環處已經巡過同聯絡管業處, 狗狗要搬家了!! 希望事件告一段落. 唔該大家啊!!

大宅

你都話隔離屋好耐都見唔到人返黎一次, 隻狗先攪到咁臭~
我果層有戶人..... 後生男女...... 日日都見佢地返工架....
隻狗都臭到.....一出 lift 就已經.....嗅到..... 仲要佢係住係....離lift最遠果間~
我都想知可以點做.....食環處又可唔可以help到我~

[/url]

子爵府

醒目開學勳章

me too

我就唔係一出life,因為走廊比較長,仲之每次差不多到佢門口(都相隔幾個單位既距離)就有陣臭味傳出來,仲有既就係佢隻狗好嘈一有人經過就吠,真係好難頂

ky2005 寫道:
你都話隔離屋好耐都見唔到人返黎一次, 隻狗先攪到咁臭~
我果層有戶人..... 後生男女...... 日日都見佢地返工架....
隻狗都臭到.....一出 lift 就已經.....嗅到.....
我都想知可以點做.....

首頁

尾頁

跳至