論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋企第二次唔見錢了,上次係我老公,準備封利事既錢入面,中間唔見左三十張十蚊紙。尋日我封利事,又發現唔見左百四蚊,又唔係多,都唔知點算好?可以做D咩?當唔知?上次我老公就直接問印姐姐有冇攪過櫃入面D錢,佢實話冇架。問黎都多餘。我尋晚已經將自己同阿仔D利事開曬。放左係銀包,唔比機會佢,而家連銀包都閂唔到。

333s  最近不小心, 沖涼時不帶銀包入廁所, 几百大块就冇了.  發表於 12-1-26 12:48

珍珠宮

引用:屋企第二次唔見錢了,上次係我老公,準備封

原帖由 laitungfamily 於 12-01-26 發表
屋企第二次唔見錢了,上次係我老公,準備封利事既錢入面,中間唔見左三十張十蚊紙。尋日我封利事,又發現唔 ...
你家櫃桶冇鎖?放入銀包都偷到

大宅

你d銀紙係唔係新架, 會唔會係對no. 如果係不如報警, 搜怇d嘢, 如果搜到佢有咁多新同對no. ge銀紙, 咁佢就洗定個PAT PAT坐監啦!

男爵府

回覆:屋企又唔見錢

錢點可以唔鎖架?我連散紙都鎖入櫃。偷錢已經大罪,仲要偷兩次,比我會炒,邊放心比個屋企佢睇住

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

如你D係新銀紙, 對晒number嘅, 搜到工人有, 已經人贜並獲. 報警.

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:lily-of-valley的帖子

錢呢d野一定要收好。放銀包都唔穩陣。放係隔萬或者有鎖的抽屜啦。問佢一定話無㗎啦。報警令關係惡化,除非你肯定唔想再用呢個人,咁你就報啦。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

nomel_24 發表於 12-1-26 11:59
錢呢d野一定要收好。放銀包都唔穩陣。放係隔萬或者有鎖的抽屜啦。問佢一定話無㗎啦。報警令關係惡化,除非 ...

佢地好鐘意偷野, 以前偷野印siti, 6日dirty丫烏, 媽話怕關係差, 所以忍偷野印, 捱到約滿唔續約. 但而家一想到佢偷嘅野, 就嬲到情願炒佢.

333s  如果沒有太大件事, 完約就送她走吧.   凡是小心.  發表於 12-1-26 12:57

象牙宮

新年我破了2次財.
1. 沖涼時, 銀包不跟身, 被工人偷錢. 一仙都不留.
2. 同她一起刷洗廚房, 她跑去書房里偷銀包的錢.
銀包在手袋里挂在門鎖上. 二次加起來都過千元.

她發新年財, 我呢就破財.

老土的, 錢銀一定要跟身!.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

偷$係可以即炒的

333s  即炒不用補, 也要買機票送佢歸西.  發表於 12-1-26 23:19

大宅

揾證據捉佢, 然後報警

333s  她可以不承認呀.  發表於 12-1-26 23:18

大宅

回覆 333s 的帖子

你響屋企都偷, 真係好狼 :O

anna_my_baby    發表於 12-1-27 00:43
333s  都係不夠小心, 平時銀包放大袋, 沖涼跟身, 在家放書房. 原來她甘大胆.  發表於 12-1-26 23:15

別墅

其實都唔知幾時偷

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

$0.1都鎖好,財不可露眼

大宅

平平地買個家用夾萬啦,我每曰銀包都鎖住,防人之心不可無

333s  最好養成好習慣, 每曰銀包都鎖住!  發表於 12-1-26 23:16

男爵府

回覆 Junomama 的帖子

支持

別墅

我想買個有鎖既櫃,但唔知邊度有呢?

禁止訪問

回覆:laitungfamily 的帖子

象牙宮

香港家私 : 柜, 書柜, 衣柜, 組合柜, 都唔見有鎖的.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

訂造或買夾萬仔,不過此工人還是不可留,我之前炒的工人就是被我們發現偷錢,原諒佢一次,但佢再偷,除了錢,其他物件也偷,值錢不值錢的,有時無留意,到用時才知不見了,找雨傘找不到,找洗衣袋找不到,舊相機找不到,小孩衫找不到...

首頁

尾頁

跳至