夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 回覆:yanyunk的帖子

那要睇你老公是否住家男人型?有些男人很享受家庭樂,有些並不是這類形。你老公屬於那方?如果可以,先試下同老公二人世界。但在奶奶的湊仔問題上,無得救mouth:很難幫你。

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

陪月勳章

superabc 發表於 12-1-27 18:29
千萬唔好比佢咁樣落去,會出事嘅!

會出咩事呀...唔好嘛我哦..
我知我衰心軟...
佢依家又出左去啦....佢係11點幾出既...我知佢要relax...我都係呀,我都要ga!!!!

我聽住佢個朋友打黎..
當時我真係問佢..您做咩唔叫埋我去呀?!
佢話佢今日好早個時同左朋友講話唔去既..不過佢個朋友打左好多次問佢肯定唔出啦...
所以佢出去應酬下LO..
佢叫我睇住個BB,又大我''去lo,一齊去啦'.我真係好憎佢,我話'您大我,您知我係唔會去,因為我問您,您先話叫我去.''....佢點解唔一開始叫埋我去...已經唔係第一次...
雖然佢今日成日都幫BB 洗澡,餵奶..到左11回先話出去..
事實上佢係一個好dad...我都好安心女女有個好dad..

我真係好失望!!!fb係咁,朋友gathering係咁..
根本就係唔尊重我..
我覺得自己根本得唔到佢肯定我地位..註冊左又點呀...
係佢太太又點....都唔會俾人見,俾人知...

男爵府

2021勳章

我又覺得無問題喎

可能佢想有自己既空間呢?? 我地好少出席對方既朋友/同事gathering, 今年過年, 佢帶個囝去佢fd度團拜, 我帶細囡去我fd度團拜, ok喎...

fb佢add左我幾次俾我reject左...

男爵府

回覆:唉。。我影衰我老公嗎?

男人係咁架,要佢推朋友的約會係好難。佢d朋友又係唔識做,人地屋企有個咁細0既BB就唔好咁夜叫人地個老公出去啦!

別墅

你信得過佢嗎?真係男人清一色玩?偶爾應酬可以但經常咁就好難講。我當初就係咁覺得冇問題,處處體諒佢最後換來悲痛的經歷。當然唔可以一既而論,我只想話你知做女人一定先保障自己,當然不能硬碰硬…

公爵府

引用:無錯。。我都好擔心返工之後我會爆煲。。。

原帖由 yanyunk 於 12-01-26 發表
無錯。。我都好擔心返工之後我會爆煲。。。依家每日好辛苦。。。。好大壓力。。。我有時覺得老公根本無用心 ...
男人多數大頭蝦,唔細心,冇耐性,可能要多提醒佢,才會記得!

男爵府

佢有幾個大學加做生意既
,有幾叻啦你是佢背後的女人支持佢,冇你佢可能生意失敗呢.你想多咗.

大宅

陪月勳章

回覆:superabc 的帖子

絕對明白。。我都擔心佢成日出去會出事。。。但可以點。每次一出去就大多數係一晚。。。佢又係其他事上行為上又好好。。係一到朋友圈子就分到好清楚。。。好似好唔想人地知咁。。。
我努力過同佢溝通但無進展。
我都見大家留言話男人係咁,又唔細心。。。
。有咩辦法可以多D同佢溝通到。。。自從生左女女。。。。兩個人既時間少到無。。。

禁止訪問

伯爵府

yanyunk 發表於 12-1-28 02:33
會出咩事呀...唔好嘛我哦..
我知我衰心軟...
佢依家又出左去啦....佢係11點幾出既...我知佢要rela ...

..........
我真係好失望!!!fb係咁,朋友gathering係咁..
根本就係唔尊重我..
我覺得自己根本得唔到佢肯定我地位..註冊左又點呀...
係佢太太又點....都唔會俾人見,俾人知...

佢講叫你一齊去時, 態度很差咩????

但佢最後都有叫你一齊去, 你就唔好想咁多, 當然係開開心心一齊去啦!

男人唔會覺得咁係唔尊重你架, 佢只會諗, 唔叫你去又話自己一個走左去, 叫你去又話唔尊重你, 咁點呀, 你想點呀? 咁煩架

佢仲要走之前幫bb 沖涼餵奶, 咁都真係幫左手先出去, 比好多男人好啦.
你都話佢係好dad呀,

咁你就唔好想太多, 男人有時未必咁細心, 但你亦唔好剩係自己入牛角尖, 佢講得出叫你去, 你還在想佢在大你, 太太唔俾得人見, 俾人知???

你會唔會真係諗多左啦, 還是你地結婚生仔係秘密?? 佢的朋友都唔知有你的存在???

瑪瑙宮

2021勳章

引用:㩒錯制。。我開始申下啦。。。 話說老公有

原帖由 yanyunk 於 12-01-26 發表
㩒錯制。。我開始申下啦。。。
話說老公有幾個大學同學加做生意朋友。。。其中一個明天生日,我老公有話我 ...
你剛剛生完無耐,個b咁細要睇住,佢唔叫埋你出去真係好正常!你可以嬲佢成日出咗去無留在家陪你地。但嬲佢出去應酬班朋友唔叫你,就比較唔合理,仲認為佢覺得你影衰佢更加係無裡頭!

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+yanyunk+於+12-01-26+發表㩒

原帖由 木土土 於 12-01-29 發表
你剛剛生完無耐,個b咁細要睇住,佢唔叫埋你出去真係好正常!你可以嬲佢成日出咗去無留在家陪你地。但嬲佢 ...
問題係佢所有朋友都係一對對去,但佢每次係一個人去,連朋友結婚都係。可能我真係產後抑鬱。。所以咁無厘頭搵野煩。。

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+yanyunk+於+12-01-26+發表無

原帖由 Sasalam2012 於 12-01-28 發表
男人多數大頭蝦,唔細心,冇耐性,可能要多提醒佢,才會記得!
我會提醒下佢。。多謝

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好太擔心,初初生完情緒真係有影響,我試過對住健康院姑娘係咁喊,喊到人哋以為C6虐待我咁

好多男人老馮叫老婆留喺屋企湊仔,未必係嫌你,唔好唔開心,加油

大宅

陪月勳章

引用:唔好太擔心,初初生完情緒真係有影響,我試

原帖由 milky_red 於 12-01-30 發表
唔好太擔心,初初生完情緒真係有影響,我試過對住健康院姑娘係咁喊,喊到人哋以為C6虐待我咁

好多 ...
多謝您哦。。。
我都希望自己可以情緒好d..

王國會長

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

yanyunk 發表於 12-1-27 16:54
我知。。但我好心軟,見佢無得出去我覺得自己阻住佢既生活。。佢依家成日話我煩,又話唔去啦,你唔開心。講 ...

我明白你意思, 你記住, 個女係你嘅, 做得父母就預咗無私人時間, 有嘅就當Bonus, 咁樣你會開心啲.

另外, 你無辦法控制別人, 只可以自己遷就, 呢啲都係我15個月嚟嘅心聲, 互勉之!
每日望住佢哋就充滿力量啦!

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我生咗之後身材走咗樣,+唉!+Sis+大家為自己

原帖由 jasonkot 於 12-01-26 發表
我生咗之後身材走咗樣, 唉!
Sis 大家為自己加油! 我要減肥!!!
me too

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

公爵府

熱血金章 畀面勳章

試吓好聲氣D傾或講笑咁可能易接受D呢!

公爵府

引用:Quote:原帖由 yanyunk 於 12-01-26 發表㩒

原帖由 木土土 於 12-01-29 發表
你剛剛生完無耐,個b咁細要睇住,佢唔叫埋你出去真係好正常!你可以嬲佢成日出咗去無留在家陪你地。但嬲佢 ...
我都覺得你好似諗都左!你不如約下朋友出下街,食下飯。有時D男人真係想同D朋友出去減下壓!不要想太多了!

別墅

我結婚多年,我老公都係咁,同朋友出去唔會預我,我初初都係好似你咁諗,好嬲,但又無辦法講出口,自己谷住條氣,後來佢叫我去我都唔去,最緊要有自己朋友

首頁

尾頁

跳至