家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大力,首先非常多謝你之前介紹渣打銀行馬拉松定期,我2月頭到期了,不知現有哪間好介紹呢?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

凱旋門 發表於 12-1-28 13:41
大力,首先非常多謝你之前介紹渣打銀行馬拉松定期,我2月頭到期了,不知現有哪間好介紹呢? ...

到時大家再留意,現在銀行定期,好似海鮮價日日不同!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

大力大力 發表於 12-1-28 14:03
到時大家再留意,現在銀行定期,好似海鮮價日日不同!

好,到時大家互相提醒,謝謝大力先

大宅

我2月頭到期. 下星期開始要去銀行問.

子爵府

回覆:大力,請進,到期了,又請教邊間港元定期好

交通呀,1.75,1.95,2.15係做8個月,3+3+2
3月尾個優秀先完

子爵府

伯爵府

回覆:Carmenmentse 的帖子

我睇佢張poster話30/1完優惠嘅?

侯爵府

醒目開學勳章

nms 發表於 12-1-30 01:32
我睇佢張poster話30/1完優惠嘅?
我上個星期五去問, 佢都係話有可能1月尾完.

男爵府

問過分行,優惠做到今日

:-P

水晶宮

畀面勳章

happypiano 發表於 12-1-30 09:37
我上個星期五去問, 佢都係話有可能1月尾完.
我之前都做左呢個,但睇返張flyer係寫明31/3先完ga wo.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

凱旋門 發表於 12-1-28 13:41
大力,首先非常多謝你之前介紹渣打銀行馬拉松定期,我2月頭到期了,不知現有哪間好介紹呢? ...

什麼是渣打銀行馬拉松定期?
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

男爵府

cherryho1021 發表於 12-1-30 14:01
什麼是渣打銀行馬拉松定期?

o係渣兜上年年尾做promote o既'高息'存款戶口, 已經無架la!
1st month 1%, 2nd mth 1.8, 3rd mth 2.5 (之後, 再extend d息差少少)
3個月優惠息率, 到31/1(or 29/2)就完, 所以好多版友問定有邊間銀行有存款優惠!

侯爵府

醒目開學勳章

tanping 發表於 12-1-30 13:39
我之前都做左呢個,但睇返張flyer係寫明31/3先完ga wo.
剛剛去做完番黎, 個staff話今朝收到通知, 做埋今日咋, 要做既快d去啦.

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我都有小額喺獅子銀行2月中完。
本身仲諗住完咗轉去交通嗰個3+3+2,而家睇來到時未必再有呢個offer.........
又要再搵過。

侯爵府

醒目開學勳章

xi_belle 發表於 12-1-30 15:59
我都有小額喺獅子銀行2月中完。
本身仲諗住完咗轉去交通嗰個3+3+2,而家睇來到時未必再有呢個offer........ ...
應該佢地上星期五已經收到風話可能會提早完, 因為我個日去問, 個staff已經話, 你盡快黎做啦, 有可能提早完.
頭先去就聽到佢話今日last day, 都好多人做, 我之前仲有一個人又係, 我之後又有另一個人又係做呢d定期. 幫我做緊時又有電話打黎問佢呢d定期既野, 佢都做到哮晒氣. 不過, 而家又真係好似係佢最好息, 我上星期五問左3, 4間, 佢明顯地係高過人, 可能佢收夠水就提早close個promotion啦.

大宅

Yes.. Bank of communications offer ended today. Confirmed in person... Need to find a good deal again!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

happypiano 發表於 12-1-30 16:43
應該佢地上星期五已經收到風話可能會提早完, 因為我個日去問, 個staff已經話, 你盡快黎做啦, 有可能提早完. ...

我上星期4做左,好彩

男爵府

kellyfan 發表於 12-1-30 17:01
Yes.. Bank of communications offer ended today. Confirmed in person... Need to find a good deal agai ...

Bank of communication - tomorrow the rate will be deduced by 0.3% wo. Let see.

珍珠宮

2018復活節勳章

好幾年前d銀行做大額定期已經海鮮價,唔同嘅客俾唔同嘅息,內部有個range俾staff加息俾客,有d中小型銀行仲可以R息添,不過當然你要係銀行staff眼中嘅大客先有啦,d銀行又成日玩咩新資金優惠,所以依家做定期真係要格價。

子爵府

可以提前完嫁

首頁

尾頁

跳至