自由報料

跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

Re: 請問點樣可以把56首兒歌轉成VCD file燒成碟比BB看呀

豬妹契爺,
唔洗客氣, 不過, 有時都會上唔到架! 而且阿仔要睇時又唔比我上bk , 最好都係可以燒到隻vcd啦! 但係攪左成晚都攪唔掂呀!:-(

豬妹契爺 寫道:
Thank you!! 呢度快好多, 好正!!

[quote]
wingtsang 寫道:
呢樹d歌仔仲齊仲多呀!

[size=large]E-Songs
[/quote]

伯爵府

Re: 請問點樣可以把56首兒歌轉成VCD file燒成碟比BB看呀

請問邊位成功燒到vcd呢,可唔可以幫我燒隻呀?

禁止發言

別墅

concc18,

我唔知係唔係56首兒歌個website有問題上唔到呀, 你可唔可以將d歌upload上網, 被我地dl呀

http://kenko007.myweb.hinet.net/sinsong.htm

li個website都好多兒歌架

大宅

concc18

Pls send the file to me. Thanks

MyE-mail: [email protected]

侯爵府

concc18

你將個swf file convert 做 vcd, 即係mepg format

跟住用nero burning, burn做一隻vcd, 普通的燒碟方法, 只會燒成一隻data的cd, 而吾會做成一隻vcd, 即係放係vcd機就自動播果d.

侯爵府

呢度都有果56首flash兒歌

快過之前的web好多好多好多............

之前果個web可能比bk媽上到大塞車

別墅

hinhinmummy
我想問你個website d 歌 係唔係同之前post出黎個56首兒歌一樣都係個d歌呀

大宅

hinhinmummy

咁請問應該點樣至燒到呀 我就係一燒mpeg file, nero就hang 機架啦

hinhinmummy 寫道:
concc18

你將個swf file convert 做 vcd, 即係mepg format

跟住用nero burning, burn做一隻vcd, 普通的燒碟方法, 只會燒成一隻data的cd, 而吾會做成一隻vcd, 即係放係vcd機就自動播果d.

侯爵府

heihei_mom

因為我之前的web無看晒, 只係看左oh mcdonal, teddy bear, twin stars, 呢個新的, 都有, 都一樣law

侯爵府

wingtsang

呵呵米用, vcd的function burn law..........無技巧既

禁止發言

大宅

inch_yucky,

唔該哂, 我整左啦!
但係電視播番時, 個畫面睇唔哂, D歌詞cut 左D, 有無得攪攪佢, 可以係電視都睇到呢?

侯爵府

concc18

我吾知點解wor ?-(

收pm

大宅

終於都得啦! 我用嘅方法係:
1) Download 左 SWF2AVI 個 program
2) 將你想 dl 嘅歌仔響電腦睇一次先
3) 開左個 SWF2AVI program
4) Click IE Cache 就會搵得番你睇過嘅歌仔
5) highlight 首歌仔跟住 click Convert to AVI
6) 重覆 2-5
7) 用 nero burning program Click 製作vcd
8) Add 之前dl d歌仔嘅 avi file
9) BURN 大功告成

電視畫面我揀 4:3 會睇得好D, 但係畫面梗係無電腦睇咁靚仔, 同有少少跳, 部份音樂同畫面唔係好夾, 但係我都收貨囉! 希望大家都成功啦!

大宅

咁多位媽咪, 我都想鐃VCD, 但我連點樣save落電腦到都未搞得掂, 請問可唔可以教下我點save先呀, 多謝幫忙

大宅

concc18 ,
唔該晒!
我都想要呀!可唔可以麻煩你e埋比我呀??
[email protected]

禁止發言

侯爵府

我估佢重覆2-5的意思係, 你將要再convert的file, 重覆第2個step至第5個step

呵呵, but我無係pc看一次都得wor

我係add files.........搵左個file出黎, highlight佢, 跟住再按convert vcd...........甘就得

大宅

係喎, 激水我啦, 聽我仲蹝咁多時間去睇一次添! 但係我試過應該起碼都要click 一 click首歌仔電腦先至儲起樹播!

首頁
34567...15

尾頁

跳至