自由報料

跳至

首頁
45678...15

尾頁

侯爵府

Re: 請問點樣可以把56首兒歌轉成VCD file燒成碟比BB看呀

應該就吾駛, 但點都要save落pc到, 你講果個方法, 可能係無save 落pc度

先要係ie的temp file度搵出黎

如果save左落hardisk 呢, 你按convert to vcd, 佢會播一次先, 即係capture個image & sound先再convert做mepg file...........

洋房

Re: 請問點樣可以把56首兒歌轉成VCD file燒成碟比BB看呀

我o既方法, 供大家參考
1) 下載 Magic SWF2AVI 程式
2) 將你想下載嘅兒歌響電腦睇一睇(只要歌詞出現便可停), 如有其他兒歌想下載, 可繼續用同樣方法, 但最多睇5~6首兒歌後, 便要做下一個步驟
3) 開左 Magic SWF2AVI 程式
4) Click IE Cache 就會搵得番你睇過嘅兒歌
5) highlight 歌名(如有幾首, 可一齊highlight)跟住 click Convert to VCD
6) Video folder中便會出現影像檔(mpeg)和聲音檔
7) 只要將影像檔(mpeg)用 nero burning program 製作vcd
8) BURN 大功告成
大家都係講個信字, 記住對得住人, 做個有良心既人呀!

大宅

我整咗dvd

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

[size=medium]請問有冇好心人可以直情send d mpeg format 嘅歌仔俾我呀?咁我一burn就得, 因太蠢, 唔識轉format :-( :-( :-(

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

我整

大宅

cycynko414,

dvd請問係唔係清d架

giant,
都幾困難囉, 因為d file 好大呢

cycynk0414 寫道:
我整咗dvd

子爵府

好媽媽勳章

inch_yucky:
我用你個方法做,成功咗啦!好開心多謝你!
inch_yucky 寫道:
我o既方法, 供大家參考
2) 將你想下載嘅兒歌響電腦睇一睇(只要歌詞出現便可停), 如有其他兒歌想下載, 可繼續用同樣方法, 但最多睇5~6首兒歌後, 便要做下一個步驟
5) highlight 歌名(如有幾首, 可一齊highlight)跟住 click Convert to VCD
6) Video folder中便會出現影像檔(mpeg)和聲音檔
7) 只要將影像檔(mpeg)用 nero burning program 製作vcd

大宅

Please send it to me: [email protected]

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

我就convert to avi 之後先係nero burning program 製作vcd

convert to avi d 畫面清過convert to vcd
]

洋房

質素其實係一樣, 因最尾Nero會將AVI轉做Mpeg。如果下載很多兒歌, 儲存成AVI先, 所需空間要好大, 但儲存成Mpeg, 所需空間細好多~~
angelcheung 寫道:
我就convert to avi 之後先係nero burning program 製作vcd

convert to avi d 畫面清過convert to vcd

大宅

請問有沒有人燒到清楚的dvd或vcd呀, 可唔可以燒一隻copy給我, 我會寄返回郵信封及碟比你, 唔該好心啦, 我個仔好鍾意睇, 睇到搖搖頭, 自己電腦唔係好在行
麻煩晒
Flower

禁止發言

禁止發言

大宅

好媽媽勳章

wingtsang 寫道:
呢樹d歌仔仲齊仲多呀!

[size=large]E-Songs
[/quote]

E-SONG好正呀,但係點樣可以DOWNLOAD呀
小寶

子爵府

醒目開學勳章

你地係咪首首都轉到啊~
我有幾首轉唔到,轉轉下,話error~
]

大宅

小寶,

我用嘅方法係:
1) Download 左 SWF2AVI 個 program
2) 將你想 dl 嘅歌仔響電腦開左唱兩三秒
3) 開左個 SWF2AVI program
4) Click IE Cache 就會搵得番你睇過嘅歌仔
5) highlight 要嘅歌仔跟住逐首揀左之後 click Convert to AVI
6) 用 nero burning program Click 製作vcd
7) Add 之前dl d歌仔嘅 avi file

angelcheung,
我都係唔係首首得, 大部份得 有幾首唔得, 如Mary had a little lamb, Clap along with me, Old McDonald..... 唔知典解呢 ?-(

洋房

longheibaby,
唔洗客氣!!

Flower,
你可參考我同其他媽咪o既方法去做, 我都想copy一份比你, 但我這樣做, 同翻版一樣會比人告, 所以最好自己攪, 你睇下有冇d相熟o既媽咪整好啦!

concc18,
我Convert to VCD出黎的影像mpeg檔和聲音檔都有聲, 你出黎的影像mpeg檔有冇聲? 如有聲, 應該冇問題架喎! 直接將影像mpeg檔用Nero燒錄便可, 聲音檔可以delete, 我用Nero5 & Nero6都OK喎!

lulu823, Giant, 小寶,
可參考我o既方法
7) 只要將Mpeg影像檔(聲音檔可以delete)用Nero燒錄成VCD便可

wingtsang,
DVD一定清過VCD, 起碼唔會起格!

男爵府

想問下,如果轉dvd點整?

可否step by step教我?

thx!

子爵府

Thx for sharing
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

首頁
45678...15

尾頁

跳至