婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

Hi,我都有白蝕問題,仲可唔可以加入wtsapp group丫?

大宅

回覆樓主:

hi....我都想join入谷,能pm我嘛?

民房

請問可否加what’s app 群 我個女三岁,生在頭皮上,原本一根白髮,這幾個月生得好快己有幾撻白蝕 都在頭皮上,睇了幾個月醫生比葯搽,同打了二次類固醇在頭皮上好似都無效

民房

babyyip 發表於 05-11-23 02:31
我表妹都有白蝕ga!佢而家睇緊中醫, 睇左2次度就開始有進展啦, 真係好掂law, 不過就貴d, 睇一次都要$1300度, ...

你好,我個囡三岁有白蝕睇左中西醫三個月都無咩進展,可介紹你的醫生嗎?我電郵:[email protected],感謝!

洋房

回覆 SKW 的帖子

想要醫生資料

洋房

我都有白蝕,請問仲可以join whatsapp group嗎?

洋房

回覆 catmaymak 的帖子

求醫生資料

洋房

回覆 catmaymak 的帖子

求孫醫生資料

洋房

回覆 JulieMay 的帖子

求廣州孫醫生資料

洋房

可否加whatsapp

民房

可以加Whatsapp?

民房

你地之前中西合璧睇醫生睇成點

大宅

babyyip 發表於 05-11-23 02:31
我表妹都有白蝕ga!佢而家睇緊中醫, 睇左2次度就開始有進展啦, 真係好掂law, 不過就貴d, 睇一次都要$1300度, ...

可否比醫師資料我, ThanK

大宅

bbtyw 發表於 16-5-8 12:42
你地有白蝕就快D搵林鐵志醫師睇啦,我都睇咗佢有九個月,我都住得好遠,所以我每两星期睇一次,每次取十四 ...

可否比林醫師地址和電話我,ThanK

大宅

ToToffee 發表於 16-5-6 21:17
Pro topic 係我之前皮膚科醫生開的。我上網查過是現在最普遍用於抑制白白的葯膏,而且非類固醇,可以日日 ...

药膏可 pM相比我,ThanK

民房

我想問香港政府公立醫院有無308分子光照架?

複式洋房

請大家睇睇,我想去試下不過如果不是台灣當地人唔知可唔可以到當地睇門診醫生。

https://health.tvbs.com.tw/medical/315237#top

民房

請問仲可以join whatsapp group嗎?

複式洋房

stellalwy 發表於 05-11-17 13:44
angelanala,
醫生話係身體既免疫力唔好, 個黑色素出現在問題. 問我屋企人有無? 話會遺傳的, 但我屋企人個 ...

請問你係邊間醫院睇皮膚科呀?

別墅

我分享一下我的經驗,兩年前我發現有白蝕初時一小塊,沒有注意同小朋友去沙灘曬得多嚴重左,背部多了幾塊。後來查資料自己治總的來說就是要保持心情開朗,唔好曝曬,每晚擦補骨脂酊及照UVB311燈,堅持三個月後終於有些效果,較細的斑已經無左,大塊的斑亦變深色了。補骨脂酊的說明書上寫每天擦2-3次但由於我白蝕在背部要人幫手擦只能晚上擦一次見效時間較耐。擦補骨脂酊時不可出界,否則佢會令到正常的皮膚變深色在白蝕周邊有一圈黑色。照UVB燈不可照得耐1-2分鐘就得了,自己可以先從小量開始試再漸漸增加時間,我試過照2分鐘已經領到周邊皮膚有一大塊黑影。療效很慢千萬不能心急要有耐性,我試過是有效的希望對你們有幫助。補骨脂酊及UVB燈都是上淘X買的,有很多款式可以自己查找,我買的是充電式小型的唔使插電使用方便。

首頁

尾頁

跳至