自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友近視加深得好快, 有咩方法可以減低些呢?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有無改善閱讀既姿勢同埋光線?

男爵府

矯視隱形鏡,夜晚戴,控制視力不再加深,適合發育兒童。

大宅

小朋友太細, 有冇其他方法嗎?

禁止訪問

子爵府

請問樓主加深的程度快成點呀?

我女3個月加深50度咁算快嗎?

請問吃藍莓素是否對近視有幫忙?
世上只有!!!

子爵府

omgbabyg 發表於 12-2-4 01:18
可以滴眼藥水,其實,我個女睇左甘醫生2年,她3歲個陣有300度,我同我老公本身都有好深近視。甘醫生 ...

請問有無風險? 費用多少?
世上只有!!!

大宅

有150度以上的散光, 醫生就唔建議用壓力鏡.

大宅

請問你囡囡由滴眼藥水到依家幾年了?
可以滴眼藥水,其實,我個女睇左甘醫生2年,她3歲個陣有300度,我同我老公本身都有好深近視。甘醫生 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

參考條link睇唔到...
專用眼藥水 or 普通眼藥已可以....可否講詳細一點,ths!

大宅

shystc:剛條link放上search就可以搵到啦~

shystc  ths!  發表於 12-2-6 10:52

別墅

jschu 發表於 12-1-31 14:50
矯視隱形鏡,夜晚戴,控制視力不再加深,適合發育兒童。

請問矯視隱形鏡和壓力鏡有什麽分別?

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

視光師話多 d 户外活動

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

可以在那買到

禁止訪問

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

回覆 omgbabyg 的帖子

可以講我知, 在那可買到, 是否一定要去眼科才可買到

公爵府

回覆:冰紫嫣 的帖子

你小朋友幾大?我有朋友個仔五歲都戴到。我仔八歲開始戴,戴咗年半,暫時無加深,停咗喺100度。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至