跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆 mb2 的帖子

係喎
舊年書展我去唔到
今年我一定去呀

子爵府

畀面勳章

我想問你地的小朋友會唔會伸手搶野
易謙成日搶我地大人手上的東西
次次同佢解釋佢唔可以咁搶
只要佢講我地就會俾佢
但佢都仲係一嚟就搶
你地有冇好方法stop佢嚟個行為

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:Cedric_mama 的帖子

阿囡好少會搶我、爸爸手上嘅嘢,不過就鍾意搶阿哥嘅嘢,明明之前佢唔玩但一見阿哥玩就要搶,我問老師係學校有無咁嘅情形,好彩暫時無。

我同阿囡都不知講過幾多次唔可以咁,但係佢都係咁,有時阿哥唔讓佢佢就大喊,好煩!

大宅

回覆 Cedric_mama 的帖子

我個仔就唔搶大人手上o既野,不過就會搶表妹手上o既野..無論係食o既或者玩o既都搶,可能係呷醋,想引我地注意,鬧又鬧過,打又打過佢都係咁,有時仲會推表妹落地,我都想有好o既方法..

url] [/url]

男爵府

阿仔算甚少搶人野

如果佢搶我手上的東西,我會叫佢開口問我要
如果佢搶其他小朋友的東西,我會叫佢排隊,人地用完就會到你咁

男爵府

引用:阿仔算甚少搶人野如果佢搶我手上的東西,我

原帖由 jkfamily 於 12-02-10 發表
阿仔算甚少搶人野

如果佢搶我手上的東西,我會叫佢開口問我要
一樣

大宅

想搵各位媽咪幫手, 我將會同朋友開一間油畫相架公司, 現想徵小朋友o既相(studio影果d)做相架sample, 最好係12m之前影果d, size會做8"x10", 如果你地可以無條件比我做一張相板,咁我都會送返一張同size比你地,如果有興趣pm我. 另外如果你地有朋友想做結婚油畫相簿相架等,你都可以叫我報個靚價gar..
url] [/url]

男爵府

引用:想搵各位媽咪幫手,+我將會同朋友開一間油畫

原帖由 nana11423 於 12-02-20 發表
想搵各位媽咪幫手, 我將會同朋友開一間油畫相架公司, 現想徵小朋友o既相(studio影果d)做相架sample, 最好係 ...
係咪要白色背景嗰啲相?

大宅

回覆 wendybruce 的帖子

唔一定gar, 有背景果d仲好tim, 要studio果d係因為張相有一定o既質數,話晒都要比人睇,我地唔可以用d質數差o既相做sample. 如果你有興趣pm我..
url] [/url]

男爵府

引用:回覆+wendybruce+的帖子 唔一定gar,+有背

原帖由 nana11423 於 12-02-20 發表
回覆 wendybruce 的帖子

唔一定gar, 有背景果d仲好tim, 要studio果d係因為張相有一定o既質數,話晒都要比人 ...
不如你睇睇我Facebook 內有邊張啱,到時我俾個file 你吖

大宅

回覆 Cedric_mama 的帖子

子陽都唔會搶我們野.... 如野食... 他會走埋來 "pls + o個樣野食"
玩具 / 書 / 其他野都會 "pls"
我都有問老師他返學有冇爭玩具,老師話他見人玩緊就唔會爭,
人地搶左他會指住 / 玩過第2樣

男爵府

阿仔返左學,的確係叻左,但都學左一d壞習慣

姐姐早幾日報告,佢話搭升降機時,如果人好多好迫,jkb會用腳踏來踏去,想要多d位
去會所時,開始識保護自己玩緊的玩具(以前偶爾俾其他小朋友攞左,佢只會望住我地唔知點算),有時仲會去攞其他人的玩具(不過姐姐要佢同人say sorry同俾返人地,佢暫時都仲肯)

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 cinderella_mama 的帖子

呀仔比較溫文﹐佢唔會搶人野﹐ 俾人

搶既機會大d

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

jkfamily 發表於 12-2-21 12:16
阿仔返左學,的確係叻左,但都學左一d壞習慣

姐姐早幾日報告,佢話搭升降機時,如果人好多好迫,jkb會用腳 ...

熙淳由初初俾人搶玩具, 返o左學之後識得保護自己手上o既玩具唔俾人攞.
現在會推開人, 唔俾人掂佢d玩具. ^_^!

大宅

回覆 BBchu2009 的帖子

子陽從來都會讓人,識唔識都讓
好多時我們冇出聲,他見到小朋友已經畀左架車人........
無論出街飲茶... 定有人來我們屋企.... 都係 :)

但他從來唔畀大人!!!!! XD

大宅

HIHI...以為公司BLOCK晒所有討論區既網頁...但竟然無BLOCK到BK喎....第日我係公司又多樣玩意....

複式洋房

回覆:09年10月寶寶會(Part 8)

想問一問大家0910嘅bb下次去健康院是幾時

子爵府

畀面勳章

返左工一排上嚟呻下先
我放完產假返工.個新老細勁唔掂
係咁ASSIGN PROJECT俾我
我知我放左五個月假好耐
但唔係要我咁還呀
佢HANDLE唔到另外一個PM
另一個今年又放產假
嘜春都俾我做
佢知我要泵奶.就成鬼日打鑼咁搵我