想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:PoPoLoveBB 的帖子

你睇下幾時睇Dr Lam,睇下撞唔撞到你^^
祝早孕!

洋房

回覆 pathymama 的帖子

洋房

回覆 pathymama 的帖子

真的很感謝你的分享!!! Thank you ar!!!

睇到你真係好俾心机和好努力, very touching!!! 自問我好懶做運動, 所以真係要好好向你學習, 繼續再接再厲!!!!!

mapp2009  運動妙不可言, do it now!!  發表於 12-2-3 10:52

大宅

PoPoLoveBB 發表於 12-2-1 15:17
今日係我第1次註册登入BK留言, 我由09年起開始做IUI, 已失敗了3次, 之后轉去睇中醫調理, 又未能成功, 之后 ...

吾好灰樓主,首先詳細了解一下系邊度出左問題先!仲有我個人建議:多做些善事,如不殺生,放生等!放生就可多結善緣,生bb都要講緣份!一切都要看緣份

mapp2009    發表於 12-2-3 10:46

洋房

回覆:JP908 的帖子

Book咗2月27日下午睇呀,睇下會唔會遇見啦!!

大宅

我自己就吾系香港做的ivf,我開始都不是很好,我有一邊卵巢系完全睇吾到的,只睇到一邊,而呢邊只系勉強抽左6粒,有5粒可授精,最後系得3粒可成功分裂,而優良的只有一粒,2粒就一般,醫生幫我放左2粒,現在成功左1粒!(系這個過程中,我一直睇中醫食中藥)非常感恩佛菩薩的慈悲,在想要bb前一我都戒殺放生,我系一心想為眾生做一點事,希望能自利利他,這樣也是可廣結善緣,只要保持一顆利益眾生的心,佛菩薩/眾生,也就會加持您給您正能量,滿您的願了,我是佛教徒,這是我的方法希望可以幫到您!
祝您心想事成早日成孕

mapp2009    發表於 12-2-3 12:46

複式洋房

加油吧,你好勇敢呢!
我响去年年中至年尾都做咗三次IUI,但三次都失敗了,係藍醫生做,原因都係不明,其實我响準備做第一次IUI前突然自然BINGO咗一次,但小產咗,之後接住做咗三次IUI,但都係唔成功,可能真係如千嬅所講:Timing未到,所以E+同藍醫生商量過後決定抖3-4個月,再調理一下,稍後會再搵藍醫生再做,希望到時得吧。大家一齊加油呢!
祝順利,成功!

複式洋房

加油吧,你好勇敢呢!
我响去年年中至年尾都做咗三次IUI,但三次都失敗了,係藍醫生做,原因都係不明,其實我响準備做第一次IUI前突然自然BINGO咗一次,但小產咗,之後接住做咗三次IUI,但都係唔成功,可能真係如千嬅所講:Timing未到,所以E+同藍醫生商量過後決定抖3-4個月,再調理一下,稍後會再搵藍醫生再做,希望到時得吧。大家一齊加油呢!
祝順利,成功!

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

放鬆少少
有無問返醫生唔成功係咩原因?
係子宮問題? 定係卵既問題? 甚至會唔會係精子? (雖然ivf 都rule out 左係精子問題)
加油呀!

大宅

引用:Book咗2月27日下午睇呀,睇下會唔會遇見啦

原帖由 PoPoLoveBB 於 12-02-02 發表
Book咗2月27日下午睇呀,睇下會唔會遇見啦!!
我如果13日放胎,應該27日會返去check bingo,可能會見到喎^^

洋房

回覆:angelr_1 的帖子

你好!謝謝你的分享和鼓勵!!!
看到你過程中仍吃中藥的,想請教下是在吃西藥和打針的同時仍吃中藥嗎?

PS: 我都衷心祝福你心想事成,生個健康活潑嘅BB!!

洋房

回覆:kcool 的帖子

那好好調理一下,再接再厲,加油呀!!!

洋房

回覆:JP908 的帖子

哈哈,很有趣呢!希望會遇到啦!
預先祝福你心想事成,順順利利,早日Bingo!!!

伯爵府

回覆 PoPoLoveBB 的帖子

偉澤都係一個唔錯o既選擇
3位e生都有私人診所唔駛排好耐
係呢, 你仲有無雪胎?

大宅

嗯,系呀,食到放胎果日就無煲中藥,醫生幫我改成中成藥,都是幫助懷孕的!我到依家都仲食緊!相信科學的同時,多做d善事,為自己和bb積福,也增加善緣,祝您早日心想事成!

洋房

引用:回覆+PoPoLoveBB+的帖子 偉澤都係一個唔錯

原帖由 Mochamiu 於 12-02-03 發表

偉澤都係一個唔錯o既選擇
已沒有雪胎了,anyway, 謝謝你的意見呀!

男爵府

我找偉澤的Dr Derek Lo做IVF Bingo 左. Dr Lo好專業好好架, 姑娘都好helpful, 仲好識patients既感受, 妳可以book下佢做first consultation, 聽下佢意見, 不過我係直接揾Dr Lo, 吾係through偉澤!

洋房

引用:回覆+PoPoLoveBB+的帖子 我找偉澤的Dr+Der

原帖由 babyduncan 於 12-02-03 發表

我找偉澤的Dr Derek Lo做IVF Bingo 左. Dr Lo好專業好好架, 姑娘都好helpful, ...
多謝你分享成功的經驗呀!Thank you!!!

大宅

回覆 angelr_1 的帖子

你放胎個西醫有冇叫你唔好食中藥呀?我嗰個有呀,不過諗住今次照去食中藥

大宅

咁我又唔覺梁家康好似D人講好商業,至少ivf失敗咗都建議自然試無hard sell ivf 喎

首頁

尾頁

跳至