母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

胙天三時多亞仔出世,昨日開始餵人奶,到而家一滴初乳都無,一d都無谷的感覺,望住亞仔食空氣咁,好可憐!

大宅

回覆:峰媽媽 的帖子

我生左之後,就算冇奶都要比佢啜,啜完補奶粉,啜左五六餐,我之後第三晚谷奶,之後陸續有奶,唔好心急呀!

大宅

2021勳章

回覆:BabyGGmama 的帖子

補完奶會唔會唔肯啜乳房呢?

別墅

回覆:幾時先上奶?想哭

多數係第三四日就有奶, 俾bb啜多d啦!!!加油

我係一個六隻貓貓既貓媽...而且今年九月都會做小寶寶o既媽媽!

http://fionalan2612.spaces.live.com

大宅

你依家先第二日, 未上奶係好正常架, 唔好咁緊張啦, 比BB啜多D就得架啦, 加油~

大宅

你依家先第二日, 未上奶係好正常架, 唔好咁緊張啦, 比BB啜多D就得架啦, 加油~

男爵府

因我係開刀,第三日先埋身,第四日開始有少少谷,係醫院泵得5ml左右,真正上奶係第七日,依家2個月了,一切過用手泵泵到9-10oz

男爵府

因我係開刀,第三日先埋身,第四日開始有少少谷,係醫院泵得5ml左右,真正上奶係第七日,依家2個月了,一切過用手泵泵到9-10oz

大宅

2021勳章

回覆:水雲仔 的帖子

佢啜但無奶係咁喊

公爵府

Keep 住啜,好快有

公爵府

Keep 住啜,好快有

大宅

回覆 回覆:峰媽媽的帖子

其實有你可能晤知,你keep住比佢啜

大宅

餐餐都要俾佢啜你, 我開刀4日就上奶!
如果有泵, 可以用泵再幫下, 再唔係, 叫老公幫下手, 好似會快D (不過唔好浪費左D米色水狀乳汁, 係極多抗體既初乳)
ching yee

男爵府

回覆 回覆:tamchingyee的帖子

啜完先補奶粉,我開刀,第二日落床就去晒醫院所有餵奶時間,啜空氣都由佢啜完再補奶粉,第三日已經上奶

禁止訪問

子爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

可能係bb啜奶方法出問題,你可以去健康院book時間叫姑娘睇吓用埋教你餵奶。
work hard PLAY hard

複式洋房

健康院d姑娘好細心教你同幫你既, 加油呀

大宅

我一生完就俾B仔埋身啜,知無乜奶都俾佢啜,一日啜成十幾個鐘,無補奶粉,都要第4日先上奶。開頭少唔緊要,BB需求少,唔等於唔夠。最好唔好補奶粉,越補奶粉,妳越難上奶。不過如果醫院姑娘一定要佢補,都千祈唔好用奶樽,用杯或針筒餵,如果唔係佢好大機會埋身唔肯食。

大宅

幾時先上奶?想哭

bb出世頭兩日個胃得波子咁大,食一匙都已經夠!三四日先乒乓波咁!姑娘話唔好比佢試奶樽,第一口食乳頭,平時按摩敷下,擠出嚟用匙羹或杯餵, 不停比佢啜大腦就會做奶,餵8-12次,冇都比佢啜

禁止訪問

引用:胙天三時多亞仔出世,昨日開始餵人奶,到而

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊