興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢收走咗五天都無回覆我,咁我打電話比佢,先話維修部剛剛才決定換過部monitor比我,不過要等其他部門確定,才可以換。
等咗兩天都無回覆,我又打電話比佢,佢話要等一至兩星期先可以。

即係頭尾要等三星期先有得換,有無攪錯?

大宅

三叔 d 服務..........出晒名。

珍珠宮

2024年龍年勳章

最慘係我部desktop現在無咗個monitor用唔到。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

PaPa 發表於 12-2-4 00:55
最慘係我部desktop現在無咗個monitor用唔到。

買過個用住先, 整好就將舊MON 送/ 賣走

珍珠宮

2024年龍年勳章

chloepapa 發表於 12-2-4 01:23
買過個用住先, 整好就將舊MON 送/ 賣走

個舊monitor仲有保養㗎。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

SAMSUNG終於打電話比我,話無零件維修我部舊monitor,現在更換另一款monitor比我。

佢哋用LS19B300BS來交換我嘅963UW,請問抵唔抵?

《新》LS19B300BS:-http://www.samsung.com/africa_en/consumer/pc-peripherals-printer/monitors/lcd-monitor/LS19B300BS/XA/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

《舊》963UW:-
http://www.samsung.com/ae/consumer/computers-peripherals/monitors/lcd-monitor/LS19LIUKFV/EN/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

我唔鐘意個新monitor size細咗少少,又要用external adaptor(火牛)。
我個舊monitor已經包括:speaker和web cam;但係新monitor無曬這特色。

伯爵府

畀面勳章

功能都唔同, 比我就堅持唔要!!
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

珍珠宮

2024年龍年勳章

kelkmk 發表於 12-2-11 20:36
功能都唔同, 比我就堅持唔要!!
如果唔要,佢只會退回$480。

最後我都係換咗,不過仲要等佢唔知幾時送貨比我。

伯爵府

畀面勳章

PaPa 發表於 12-2-11 20:53
如果唔要,佢只會退回$480。

最後我都係換咗,不過仲要等佢唔知幾時送貨比我。
先上消費者委員會備案, 因為買賣其實一份合約, 你比足夠既錢去買一件產品, 賣方有責任提供單句上所提供既功能及保養, 好多廠都係善怕惡, 佢地無零件整係佢地問題, 你本身隻Monitor 本來有Speaker, 佢換隻無speaker 既monitor比你, 最起碼都跟多對speaker比你先收貨. 另外換比你隻monitor 有幾耐保養? 可唔可以續保? 尼D都要問清楚.
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

珍珠宮

2024年龍年勳章

kelkmk 發表於 12-2-13 18:31
先上消費者委員會備案, 因為買賣其實一份合約, 你比足夠既錢去買一件產品, 賣方有責任提供單句上所提供既功 ...
如果咁樣可能我唔知要等幾耐才有monitor用。
我已經接受咗交換,無計。

首頁

尾頁

跳至