產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪果個bb都會係唔咁傢?次次放佢落床同車仔,佢就不停响到哭。明明抱住佢,佢係瞓到好霖仲打哂鼻鼾,點知一放落床佢就哭,都唔知點好?

大宅

回覆:阿囡而家個半月大,成日都要人抱住。點解決呀?

要忍心d,我之前都係咁,試多兩次等佢自己喊到攰自然瞓,我個仔好有耐性可以喊一個鐘唔停

37Weeks 4Days 出世 3.39kg

大宅

回覆 回覆:luksbb的帖子

等我都忍心d先,但係有時夜晚驚嘈住人,所以都要抱返佢。咁你仔仔而家有冇成日扭人抱呀? 仲有我個囡成日都將一餐奶,分幾段食,成日都慢慢嘆,你有冇試過係咁呀?

禁止訪問

大宅

阿囡而家個半月大,成日都要人抱住。點解決呀?

佢落床仔n車仔無安全感!我囝囝都係,我而家會放個枕頭仔or米袋係佢心口,過一陣佢就唔喊,但係有時夜晚就難搞d,嘈住屋企人!

禁止訪問

大宅

引用:回覆 amandali 的帖子 我亞女都係, 佢仲將

原帖由 esterc 於 12-02-03 發表
回覆 amandali 的帖子

我亞女都係, 佢仲將個米袋拉到上自己條頸到, 我驚佢呼吸唔到, 已經無再用.
如果你要返工就抱啦!等佢嗅多d你既味,仲有講多d野佢聽,等BB認得你把聲!

禁止訪問

大宅

回覆 sinsin_82 的帖子

佢之前好扭抱,唔瞓覺個時都唔可以瞓車&床,而家可以自己在床上玩1個鐘,這個星期我開始返工,比阿婆湊,之前好擔心,原來都OK.
半夜次前要同我同床,而家唔駛可以自己瞓. 訓練時你一定要夠耐性,唔怕嘈,仲要週邊D人合作,因為最初得我一個唔抱,當爸爸&婆婆見刑佢喊就抱,比我次次都鬧佢地.
至於食奶,會唔會個咀太細,我個仔之前食成粒鐘3安,整大左個孔後,20 MINS攪掂~~
37Weeks 4Days 出世 3.39kg

大宅

引用:回覆 amandali 的帖子 我E 家抱佢時, 都同

原帖由 esterc 於 12-02-03 發表
回覆 amandali 的帖子

我E 家抱佢時, 都同佢唱歌呀...HAHAHA!
我都未辭職嫁!第日放完產假,仲要返多十幾日,個十幾日要俾其他人湊已經好唔捨得,又驚佢會唔認得我!

首頁

尾頁

跳至