自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

哭過痛過之後, 生活及生命總是要面對.
唔再愛係個結果, 解決問題要知佢原因, 而你應該係最清楚
唉, 真係唔知講乜好, 你自己要先自強先呀~

chuchu9999    發表於 12-2-3 16:05
miranda0311  agree!!  發表於 12-2-3 12:00

公爵府

佢出面有女人???

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

唔再愛你

咁當初為乜生bb架
如果雙方都想法一致,生左小朋友應該係增進感情既一步,但相反就

有責任既男人,係唔會放棄同佢一齊捱果個架
你覺得你老公係邊種男人呢

加油呀.....俾心機好好照顧囡囡先啦

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果咁絶情, 請樓主盡快有幾多"立" 幾多, 以備囡囡之用.

請多多珍重.

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:老公話唔再愛我,個心好痛!

其實同得你講,都無諗過要留戀這段感情!因為他可以選擇什麼都不說,繼續一起生活!你當然要跟他好好的傾傾!如果真的有第三者,我建議不要糾纏,辛苦的只是你!你的容忍對他來說是默許!如果你自問你對這個家,這個男人付出了你最好的,你放手他才會知道你的好!以下的建議我相信很少女人可以做到:如果真有第三者,上律師樓辦分居,如果他肯簽,表示他沒得救!不過你未輸,因為兩年時間,你對他好,他必定會想念你的好,會知道原來他沒了你會很不滯!你要讓他知道老婆是最好的!不過對本人而言,有得第二個,表示已經不愛!因為愛一個人不會傷害他,咩都可以忍,有第三者不可!我經常跟我老公說,你有別的一定要跟我說,我一定會比你走,你不要浪費我青春,我不想浪費青春給一個不愛我的人身上!

chuchu9999  agree, I must be the minority of women: I must divorce if c6 has another lover  發表於 12-2-3 16:08
B.P  講得好啱,好認同你嘅講法  發表於 12-2-3 12:27

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

引用:+本帖最後由+Siuchoi+於+12-2-3+10:00+編輯

原帖由 Siuchoi 於 12-02-03 發表

佢咁決绝, 可能係有第三者的.....

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:老公話唔再愛我,個心好痛!

其實我同佢曾經分開過,因為大家對大家仲有愛,最後我同佢復合,而我知佢係分開期間同過第二個女仔一齊,不過我唔計較,因為我知男人未玩過遲早出事,比佢嘗試下其他亦無妨,始終當時係分開左,亦覺得分開後再係得一齊就會更珍惜大家,而且改變唔好既習慣,所以復合後一直以黎都好好,甚至關係更勝從前,不過自從我有左阿女後,佢開始只掛住工作,唔太理我,我都覺得唔開心,同時我都知有細路經濟壓力好大,所以我都同佢傾下計,傾完佢又好d,所以我冇再出聲,但冇耐又係咁,而我同c6做同一公司,只係唔同地區,唔同department ,所以佢工作狀況我好清楚,我愈來愈覺得好多時佢係用工作黎逃避,我又再次同佢傾,直到而家佢話結婚後同拍拖時既感覺唔同,可能因為我有做野,所以放工後再照顧個女,令我地冇哂私人時間,我一心覺得生得bb就預左係咁,點知佢而家同我講結婚後生活得唔開心,佢仲話好辛苦,不如我地算數,佢仲話個女交比我,我挽留,但佢話咁為咩,佢仲話我好好,無錯,係佢既問題,其實佢咁講我更覺無商量餘地!

kittylovebb  我覺得無可能因為話結左婚就唔同左, 感覺似藉口~
講真一齊禁耐唔通真係無感情既咩  發表於 12-2-3 11:44

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

係咪有第三者,所以你C6咁決絕,

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

問清楚原因先, 可能仲有得"猛"..

男爵府

畀面勳章

因為個bb?咁講佢刀好不付責任下woo.

子爵府

第一真係唔好一哭二鬧三上吊, 男人最討厭架啦, 你坐低同佢傾下, 咩問題搞到今時今日咁. 除左有第3者, 我都相信只要2個人一起解決, 一定唔難處理

如果因為第三者, 睇下老公肯唔肯放棄佢啦, 如果唔係, 樓主你就要有心理準備, 自己點做
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sasa@uk 發表於 12-2-3 10:14
如果連小朋友都唔顧念,就唔係一般無晒感情咁簡單, 除非平日關係好惡劣

唔會突然無晒感情,可能不滿已經抑壓咗一段時間,而家有第2個出路,所以變得好決絕

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D就係男女心態上既唔同轉變, 大家既步伐唔一致, 男既仲好似細路仔咁, DAY DAY 都想人呵佢(女人夠想LA, 但會顧咗D小朋友先) 女既就母性強, 顧咗D細路為先!

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

可能出邊已經收埋個女人
只係果陣未去到同你說不愛你
今時可能女人已經行動緊..教唆緊你老公

不過依d純粹猜疑遮....

你依嫁盡快搵佢有無偷食or咩豬c馬跡
真係要去到離婚....你都要拿到你同你女得到ge保障
金錢樓同善養費

珍珠宮

好媽媽勳章

dreaming1979 發表於 12-2-3 11:21
其實我同佢曾經分開過,因為大家對大家仲有愛,最後我同佢復合,而我知佢係分開期間同過第二個女仔一齊,不 ...
你兩公婆都有野做, 你又對佢的工作暸如指掌, 你c6應該不是愁經濟/工作咁簡單, 好大機會係因為第三者, 所以佢先咁決絕. 將寄託和心神放在囡囡身上吧, 投資在囡囡身上, 將來的回報一定更大.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 dreaming1979 的帖子

男人講出唔愛你,一定有原因!!
是否他有第三者?

男人有第三者,都會愛自己老婆(享齊人之福)
但講出唔愛,係好大問題了,
真的不想嚇樓主,你問清楚為何不愛,
就算要分開都要知真相~

在此,希望你們雨過天晴,繼續一起一家人走人生路!!!
◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

十成十有小三

大宅

dreaming1979 發表於 12-2-3 11:21
其實我同佢曾經分開過,因為大家對大家仲有愛,最後我同佢復合,而我知佢係分開期間同過第二個女仔一齊,不 ...

人變咗就係變咗, 節哀順變!! 勉強無幸福, 你只可以收拾心情, 自強不息!! Add Oil!!!!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至