婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

同C6結左婚, 雖然唔洗同99住, 不過佢得閒就拎條KEY 上去我地家"扮"做家務, 實際就將我家所有擺設移位, 次次都要擺返去佢心水既位置, 次次我返家又要我擺返D 野去我原位, 仲要執佢家務手尾, 因為佢做野好"呢啡", 拖地前唔掃地, 成係將地上既垃圾同頭髮由東拖去西ONLY, 晾衫將C6 既恤衫就咁掛上衣架就掛上窗, 又唔用衣夾/扣返粒鈕去固定......

生左仔呢而家就日日來我家幫手"玩B",改晒我叫工人安排比阿B 既餐飲安排..咩都按佢意思進行, 連我想帶阿B 去旅行佢都話唔比..... 上星期打開個年盒一睇, 原來佢又將我年盒既糖/朱古力位執過晒..........唉~~

複式洋房

wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

佢係得O既!!

男爵府

唉...點解啲99控制欲咁強架

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我99又係咁架!

黎親我屋企, 我雪柜d野佢汁過晒, 打開亞b個柜同又將d野全部由頭摺多一次, 我係A摺法佢唔中意, 次次都同我用番佢的摺衫方式重新做一次:;pppp: 係咪得閒得滯呢??

大宅

我99霸道佢o既事, 總之無攪到我, 我理得佢...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

盡人事 發表於 12-2-3 12:13
我99霸道佢o既事, 總之無攪到我, 我理得佢...

Agree,個個妯娌都話99霸道,我又唔係好似佢地咁要同住/要佢幫手湊仔,我唔會介入佢地既糾紛反正係你地既事,我真係當睇戲架炸話之你地係度開片都唔關我事。

伯爵府

俾我就一定要老公擺平佢阿媽.

子爵府

fattymama 發表於 12-2-3 12:42
俾我就一定要老公擺平佢阿媽.

試過啦, C6 打電話話佢阿MA 咁咁咁, 99在電話發癲話要同我對質, 我無理佢,
轉過頭衝上我屋企發癲........真係唔得佢死~

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Care_Bears2009 的帖子

"實際就將我家所有擺設移位, 次次都要擺返去佢心水既位置, 次次我返家又要我擺返D 野去我原位, 仲要執佢家務手尾"

你99好似我媽呀.........我媽幾日轉一次位置包括傢俱同櫃入面D野,成日扮自己好勒力做家務飯又唔煮,連我房D野咩都轉晒,我成日話唔好成日轉位,搞到我日日要咩野都會叫佢放咗去邊
之後我忍咗十幾年頂唔順,自己覺得好無自由,好似比人控制住 (成日要叫阿媽D野擺咗去邊,日日返工自己搵餐飽,煩死)

呢D係唔係有問題呢.... 定係佢地想同我地玩野...

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

樓主要搵日,傻傻下唔見門匙。。。。乘機換。
不知所謂的乙陸!!!

別墅

我99都好鍾意管人,D野擺邊佢都要理

有次有D野食係桌..佢話擺係度一陣過左期都唔知呀

大佬...個食物寫住2012年3月中先到期囉~

男爵府

我自己亞媽夠叫我扔咗我屋企張餐枱啦.....:;pppp:
嗰度係我同c6既家,都5知關佢咩事?
控制欲極強,好在係亞媽,如果係99一早反哂枱!

首頁

尾頁

跳至