跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想請問怎樣從上環信德去般官最快? (除的士以外) 謝謝!

男爵府

行路
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

複式洋房

咁... 要行幾耐? 有無巴士或小巴可以去到附近? 謝謝!

男爵府

我諗約15-20分鐘行到去門口...
除的士外最近的交通公具應該係電車, 往西環方向在最近東邊街的站下車沿東邊街向山上直行就到...

與其要等車倒不如行下...
我o既路程會咁樣行:
先經行人天橋過去西港城, 經過馬會 & OK 再直行穿過一條有生果檔的 "巷仔" 會見到上環街市, 向右手邊的馬路向皇后大道西方向直行到水坑口街交界再右轉過對面馬路再向右行(西環方向)會見到惠康, 沿皇后大道西(西環方向)一路行, 咁上下會見到雀仔橋, 上橋後靠左手邊行上樓梯在西營盤診所搭 LIFT 上 5 樓出 LIFT 轉右行出街便會見到醫院道, 面向醫院道右手邊有佐治五世公園入口, 行樓梯上去, 在公園的右手邊斜角位的出口便是東邊街, 再向山十零二十步便是你要去的地方...

呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

大宅

回覆:問路..上環信德去般官

信德去般官都幾唔順路!

男爵府

你可以去中環碼頭搭22S小巴
http://www.16seats.net/chi/gmb/gh_22s.html

禁止訪問

男爵府

如果唔熟呢區,由信德中心巴士站先上天橋,行到天橋中段再落電車路,沿著電車路行到東邊街.從東邊街直上就可以到達般小.

複式洋房

謝謝大家的寶貴意見! 最後, 都係選擇在金鐘搭12M 算啦.

複式洋房

回覆 回覆:HLI的帖子

搭3b巴士

禁止訪問

複式洋房

如按上面個路程行路, 我相信15mins係冇可能, 而且仲會行得好辛苦!

禁止訪問

伯爵府

環保接龍勳章

kjenny 發表於 12-2-7 16:43
如按上面個路程行路, 我相信15mins係冇可能, 而且仲會行得好辛苦!

但減肥一流﹗

首頁

尾頁

跳至