想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問小產後1個月, 紅D仍有淺線是否正常 (前天及今天也是) ?? 很擔心, 因仍未有M到, 請幫忙給點意見, 謝謝!

大宅

會是排卵嗎?? 但又未至是深粗...
dorcas_y 該用戶已被刪除

大宅

多謝你回覆啊!! 我塞完藥排了組織出來後便找中醫調理了, 但唔好彩, 飲左3劑就腎炎, 仲入埋醫院, 所以唔敢再找中醫住.., 呢幾日心情真的很低落 (或許就快M Come), 因我小產完, 有兩個朋友報喜話有左, 上次小產時又係咁..唉!!!

別墅

回覆:小vivi 的帖子

唔使咁唔開心架放鬆d啦!我都係剛小產完等咁第一次M來!加油呀

別墅

引用:多謝你回覆啊!!+我塞完藥排了組織出來後便

原帖由 小vivi 於 12-02-03 發表
多謝你回覆啊!! 我塞完藥排了組織出來後便找中醫調理了, 但唔好彩, 飲左3劑就腎炎, 仲入埋醫院, 所以唔敢再 ...
點解你睇中醫會有腎炎?

大宅

我都唔係太清楚, 但醫院把我的尿液種箘, 發現有大腸桿菌 (不過其實我飲第3劑中藥時, 覺得D味怪怪哋的)

大宅

不過諗住俾左$$ ($200劑啊, 好貴), 唔想浪費, 總之黑仔吧!!

大宅

回覆 dorcas_y 的帖子

Thanks!! 我希望快D M COME啦!! 重新出發!!

大宅

引用:回覆+dorcas_y+的帖子 Thanks!!+我希望快D

原帖由 小vivi 於 12-02-03 發表
回覆 dorcas_y 的帖子

Thanks!! 我希望快D M COME啦!! 重新出發!!
我都小產完第30日,等緊M到

男爵府

回覆 小vivi 的帖子

D藥唔好再飲拉、始終身體緊要。快轉另一個中E拉!

別墅

小產後紅D

我今日小產後8日都係淺控,都唔知有無同幾時排卵,我今個月已經想開工

大宅

我都係一直淺控,係小產後影響定未排卵所以先咁?

別墅

引用:我今日小產後8日都係淺控,都唔知有無同幾

原帖由 antonie 於 12-02-04 發表
我今日小產後8日都係淺控,都唔知有無同幾時排卵,我今個月已經想開工

...
點解你小產後咁快用紅D其實有咩用?但係醫生話三個月後先可以再來過唔好太心急!

別墅

引用:Quote:原帖由 antonie 於 12-02-04 發表我

原帖由 twins888 於 12-02-05 發表
點解你小產後咁快用紅D其實有咩用?但係醫生話三個月後先可以再來過唔好太心急!

...
因為我5week未有心跳前已流血,醫生照都無野係子宮,好早期既自然流產,可以當係遲黎m,越早越唔傷,而且我無做任何刮宮或者食藥既部驟,同埋外國上年有大型研究,話小產後半年內有番bb係唔會增加流產既機會率喔,最緊要係我自己認為自己身心都ready喔

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 小vivi 的帖子

唔好唔開心,我都係,小產完之後,有朋友話我知有左啦,另外有個朋友同我說生左個仔,同我小產同一日(因為我們好少見,所以唔知他有左),我都唔開心啊,but 我會再努力

別墅

回覆:antonie 的帖子

你知你自己身體Ready好就Ok啦!你有冇睇中醫調理吓呀!

首頁

尾頁

跳至