2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人依家14w幾,自3個月開始,肚臍下(子宮)周不時有少少痕痕地,有d野了下了下甘.訓係床度,好安靜,好專心會feel到一,二下踢肚既感覺.
聽講甘早吾會feel到胎動.
請問我呢d係胎動嗎??
thx

大宅

似係wor, 我都係上星期17w 先開始feel 到
我試過拍個肚搵佢, 試10次大概有 2次佢識"應我'
而家得閒就擺隻手上肚 feel 下, 哈哈
不過我試過叫老公擺隻手上去, 但佢話完全 feel 唔到囉

大宅

回覆 VENUS1226 的帖子

拍個肚
我吾敢呀,驚驚mouth:
可能踢得太細力,其他人應該feel吾到,佢係我地肚內易有感覺+手摸,易feel到.
不過佢只係踢左幾下就無拉,好神奇

複式洋房

我都有肚皮痕痕地的感覺, 不過, 最近, 我感覺到有些暖流, 流向肚的左面

大宅

回覆 akinatse 的帖子

我係肚皮痕痕地,有野了下了下,好似有條蟲係肚內<捐>甘

大宅

回覆 BABYLI729 的帖子

當然係輕力拍啦
而家日頭平均一個鐘都feel 到佢2-3次, 真係好神奇

男爵府

好媽媽勳章

有~ 仲好明顯添~ 好warm呀~

大宅

認識瑞士牛牛第二回

究竟個感覺係點GE 呢. ..

我有時覺得好似有兩野彈彈下咁

但我都唔知係BB 郁. 定係條腸郁 ???

大宅

VENUS1226 發表於 12-2-3 12:58
回覆 BABYLI729 的帖子

當然係輕力拍啦

大宅

20022009 發表於 12-2-3 13:00
有~ 仲好明顯添~ 好warm呀~

我呀b仲細,所以暫時仲未feel得好實在不過都覺得好warm

大宅

Pikman 發表於 12-2-3 13:17
究竟個感覺係點GE 呢. ..

我有時覺得好似有兩野彈彈下咁
撩下撩下既感覺,好似有條蟲係肚內<捐>甘.
開頭我都覺得自己心理作用or係腸動,但呢種感覺差吾多半個月,琴晚訓時又有呢種感覺,終於測試下,訓係床度(要好靜好專心)摸住肚皮(子宮位),突然間有一下踢肚既感覺,諗住佢會踢多下,點知衰b又無聲無氣

大宅

回覆:是胎動嗎??

我剛剛16wks未feel 到任何嘢希望快D感覺到啦!

大宅

我剛剛17w... 之前15-16w 到... 都feel 到一兩次彈彈下既感覺,係肚臍下面,但我又驚係d肌肉 郁.... 唔敢肯定...

撩撩下既感覺反而未試過.... 我都想試下!

大宅

我剛18wk, 但係仲未feel 到呀...

大宅

Daze 發表於 12-2-3 17:35
我剛剛16wks未feel 到任何嘢希望快D感覺到啦!
聽講人人吾同,吾曬擔心.
琴晚搵佢(bb)搵吾到

大宅

tareworker 發表於 12-2-4 01:00
我剛18wk, 但係仲未feel 到呀...
聽講人人吾同,吾曬擔心.有d人5個月先feel.
琴晚搵佢(bb)搵吾到

大宅

mama1207 發表於 12-2-3 19:12
我剛剛17w... 之前15-16w 到... 都feel 到一兩次彈彈下既感覺,係肚臍下面,但我又驚係d肌肉 郁.... 唔敢 ...
撩撩下既感覺我成日都有,好痕(吾係肚皮爆拆痕),彈彈下既感覺就吾係時時有,可能佢細力+我要返工,無麥留意佢.

大宅

引用:Quote:mama1207+發表於+12-2-3+19:12+我剛

原帖由 BABYLI729 於 12-02-04 發表
撩撩下既感覺我成日都有,好痕(吾係肚皮爆拆痕),彈彈下既感覺就吾係時時有,可能佢細力+我要返工,無麥留意佢. ...
Me too.. 每日都在忙,一瞓落床就瞓著。或者要真的坐定定試下感受下

大宅

Daze 發表於 12-2-4 11:53
Me too.. 每日都在忙,一瞓落床就瞓著。或者要真的坐定定試下感受下

別墅

回覆:BABYLI729 的帖子

我都分唔到係腸動定胎動,但都會由心笑出嚟,就當係阿B既活動囉,開心下都好!

首頁

尾頁

跳至