婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

都唔知從何說起...
之前一路覺得99係粗魯但係都叫ok.62都好好.

但係呢几月突然覺得好難頂.

(1)上次佢哋俾d即食麵我地,太多食唔切,過咗期半年,我就掉咗.
之後,佢每次上嚟,都提我地要食哂d嘢,唔好浪費.
頂!一次不忠,百次不容???佢而家次次甘嚟都搵我d嘢食哂未.

(2)我上次同佢講,我係x佳買咗個木瓜發毛,佢就鬧:
乜你d人咁"精",你即刻落去refund嘛
7.8一個only.我真係唔想咁肉酸.
點知第二日,買的豆腐又酸.佢就鬧:
你真係好死蠢!下次keep receipt....bababa
我買兩條菜都要佢賠.

(3) yesterday,我個女俾人撞跌,受傷.
佢知道之後,問我: 你點解唔嗌救命,撞死人啦?
同埋push返佢?
我真係只有o咀!我第一件事,只係抱起個女,返學校療傷.

你係悍婦,刁婦,唔代表我要跟你咁.
於你睇可能係據理力爭,但係我覺得不文明.
我都睇唔過眼,你大聲謾鬧!!我都冇話你啦.
我俾面你,你俾下面唔好日日鬧啦.
日日上到嚟都鬧...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

佢唔知道自然無得發表佢d偉論...

伯爵府

回覆:My 6299, what can I say?

兩老既例子,又唔係完全啱,亦唔係完全錯!你可以選擇性理or不理!(1)過期掉左,萬萬不可比佢地知,要話食哂啦(善意大話,可以息事寧人),(2)咁你真係要學精d,無理由出錢買壞既野,且有權換都唔換(如果懶得換就另一回事,下次真係睇清楚先買),(3)唔駛理99既,唔通人地唔小心意外撞親你小朋友,都要成個撥婦咁咩!所以話邊樣啱,邊樣唔啱,要識分囉!

男爵府

sorry ... 3.)

your 99 really 不文明.

大宅

我都係㑹丟左去,然後同佢話食左,有詳事都唔好同佢講,耳根清靜,世界和平

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想.最慘成十包,佢前日睇完仲有十包,今日就冇哂.

大宅

照講話食呭,唔通唔俾我地肚餓,我都係咁照丟,就算知佢都吹我唔脹,我 c6 都舉手贊成

男爵府

環保接龍勳章

樓主錯在咩都同99分享,佢唔知自然就無咁多嘢講啦,最重要係要學識啱聽就聽,唔啱聽就聽唔入耳。

公爵府

引用:都唔知從何說起...之前一路覺得99係粗魯但

原帖由 justineb 於 12-02-03 發表
都唔知從何說起...
之前一路覺得99係粗魯但係都叫ok.62都好好.
同我99一模一樣,
佢個孫在學校投訴在學校俾小朋友打,佢嗌佢打返人,仲教佢點整返個小朋友

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

點解99都係咁,唔識買錯少少都要話,講一次就算,唔雖要講幾次囉

我試過幫99買雞心棗,叫我係藥房買就得,買咗又話貴,又話我唔識買,我真係好少買呢D野,第2我又唔知咩價鬼知貴定平喎,仲要係我比錢買,我都冇問佢拎番錢,之後係屋企見一個返又話一次...... 唉.....到幾日後,99比番錢我C6,而唔係比我( 唔緊要比邊個都冇問題 )

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至
熱門主題