親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下各位媽媽你地有無試過留低bb係香港,自己兩公婆去歐洲旅行呀,我本身結婚無同老公渡蜜月,生左b之後更加未試過兩公婆去過旅行,因為唔捨得bb,但同bb去又好辛苦,而咁啱最近留意到歐洲團又好平,但當想報團既時候個心好唔舒服,所以好想問下各位媽咪你地會點處理呢?

大宅

回覆 tracy_wong 的帖子

我BB出世之後,試過同老公去曼谷玩咗5日,叫媽咪幫手湊住先.但每晚都好掛住佢,返來第一眼見到佢眼淚汪汪咁望住你,真係心都痛埋,以後都唔敢賴底BB自己去玩.我諗你去歐洲的話,起碼10零日,真係會好掛心.

viewer    發表於 12-4-9 01:35

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

回覆 tracy_wong 的帖子

我地結左婚之後都無去過蜜月旅行, 不久又有左bb, 唔捨得掉低bb自己去旅行, 直到依家亞仔成3歲先一家3口去泰國玩左幾日.

水晶宮

畀面勳章 大廚勳章

歐洲旅行

如果bb有人幫手照顧更係去拍下拖啦!bb細個你帶埋佢去都冇用,反而大個仲會話番你,我咁細都唔知係咩,我個女依加大左就係咁話我地

伯爵府

2021勳章

10日8日好快過,釋放下自己無妨,如果有靠得住的人凑的話
行到水窮處 坐看雲起時

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:想問下各位媽媽你地有無試過留低bb係香港,

原帖由 tracy_wong 於 12-02-03 發表
想問下各位媽媽你地有無試過留低bb係香港,自己兩公婆去歐洲旅行呀,我本身結婚無同老公渡蜜月,生左b之後 ...
8卦邊間旅行社?幾$?

男爵府

I went to travel without my daughter for a few times while my parents could help me looking after her. I didn't feel bad. I think all of us need some "adult" time without the kids.

So, just go!! :)

別墅

回覆 Ryanma 的帖子

我最近係新x睇到個團都幾抵架7東歐7/8 全包$10588

侯爵府

2021勳章

我女4個月大時,兩公婆已經去歐洲玩。跟住一年一次旅行,工人姐姐凑,嫲嫲間中 check 下。

直到佢P2,又生咗個細嘅,真係唔得 la! 跟功課跟測驗簽通告去ECA,點叫嫲嫲跟哂?間中都有去台灣三日、又試過同c6去business trip,但係好担心,好掛住 law!

一家人去旅行又要遷d小朋友,印度俄羅斯唔使諗。

所以我都鼓勵其他人趁仔女仲細就去拍下拖。

別墅

回覆:Chole 的帖子

第一次離開阿囡去旅行個心情會唔會好唔捨得,係咪去到掛住玩就會唔掛住囡囡架喇?

大宅

夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章

我十月時去北歐(哥本哈根, 斯德哥爾摩及奧斯陸)旅行, 帶埋一歲半都未夠的仔仔去, 兩公婆一起照顧, 我又唔覺得好辛苦喎!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題