自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

不停咁向等巴士站o既人講:貢汽八睬,阿波巧窮,俾一百幾十和賣o野滴呀
註解:恭喜發財,阿婆好窮,俾一百幾十我買o野食呀

唔知係咪big6呢?我無俾太多呃人o既人,宜家對街上陌生人無曬善心lu

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

回覆:上環有個肥肥地阿婆係巴士車站不停問人羅錢

唔好理佢

水晶宮

精叻鼠年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔好理佢
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

翡翠宮

畀面勳章

回覆:上環(近MTR站)有個肥肥地阿婆係巴士車站不停問人羅錢

吾好理佢

子爵府

畀面勳章

回覆:上環(近MTR站)有個肥肥地阿婆係巴士車站不停問人羅錢

逢過節都有啲咁嘅人

禁止訪問

雲母殿

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會比了

子爵府

周圍都有:;pppp:

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

同佢講:
宮喜化財, 俾禾幾皮嘢去滅蟲!:;pppp::;pppp:
你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

最憎呢D, 專攪人地排住隊無得走, 一百幾十? 佢真係short short 地
總有離別的時候

男爵府

一百幾十? 佢係咪傻嫁...

珍珠宮

2021勳章 熱血金章

係籃田mtr都有個瘦小既男人, 約60歲.
會同人攞幾蚊話唔夠錢搭車, 我就話同佢去mtr買埋張車票比佢, 佢話佢係搭巴士的. 你比幾蚊我就得啦.

我又話同佢去巴士站, 你上車, 我付足你的車費入錢箱.
佢就唔啋我, 行左去. 仲一路行, 一路手指指, 口up up.

maywei  佐敦都有個阿sum, 都係咁.  發表於 12-2-3 17:04
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珊瑚宮

用佢講聲:「阿婆, 你等一下, 我同你打電話去社署搵人幫你 」

上次我咁講完, 佢(唔知係唔係同一人)跑得钟快過我。

loklok148  笑烏  發表於 12-2-4 10:56
conniechan125    發表於 12-2-3 17:09

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我都試過係旺角等緊巴士有個男人走埋黎問我老公拎幾蚊搭車.

男爵府

2021勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章

回覆 pinkstore 的帖子

你講個阿婆都好耐架勒, 佢多數下午5:30-6:30 lee段時間行經上環干諾道中向西環方向, 有時佢會同一個智障人士一起的, 經常源途問人取錢!

大宅

以前讀書上宗教堂時都有探討過呢個問題,當然大部份人(包括我),都會怕被騙,但再想深一層時又可能會怕其實對方係真係有需要,而家大個左,覺得最好做法係同佢講不如幫你call社署(咁當然要好得閒至做到),如果係騙子會即時現形,如果唔想煩,我可能會直接買個面包俾佢。總之就唔會有$過手!

pinkstore  唉因為太多騙子所以先提高警覺  發表於 12-2-3 22:32

公爵府

2021勳章 好媽媽勳章

報警拉佢啦, 呢D等同行乞架~

子爵府

clarafung 發表於 12-2-3 17:05
回覆 pinkstore 的帖子

你講個阿婆都好耐架勒, 佢多數下午5:30-6:30 lee段時間行經上環干諾道中向西環方向 ...
原來係常客mouth:佢今日lunch hours時間已經係上環問梗啦

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

pinkstore 發表於 12-2-3 22:27
原來係常客佢今日lunch hours時間已經係上環問梗啦

唔知係唔係同一個人, 佢下午多數坐係樓梯, 一見有人行過就話 : 靚女! 比多少洗吓丫

因為成日都見, 我係唔會理佢囉!

男爵府

醒目開學勳章

starry^.^ 發表於 12-2-3 22:31
唔知係唔係同一個人, 佢下午多數坐係樓梯, 一見有人行過就話 : 靚女! 比多少洗吓丫

因為成日都見, 我係唔 ...

我知你講邊個~我每次3點零行過樓梯都會見到佢( 大快X 個商場隔離)

starry^.^  係喇! 就係佢喇  發表於 12-2-4 13:55
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
達哥去世 ... 2 3 4 5 6 .. 7