懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我懷孕9W, 在我5天前去厠所時發現有一點啡色在內褲, 於是放工便去睇私家E生!E生話我唔長胎, 照超聲波得6W SIZE, 未見心跳。
第二天見鮮血, 所以去了急症, 但E院都係咁講, E院話可能BB停左生長, 又可能慢左, 所以約我一星期後再照, 睇下BB有冇生長及心跳! 如冇就會決定為壞胎, 做人工流產, 我留了1天院便回家了
回家後一天比一天多血流, 昨天還有啡紅色的固體流了出來, 但我又未有肚痛~返E院再照的期又還有4天!
不知道現在該做什麼, 今朝向公司請了幾天SICK LEAVE留家休息~
請問有經驗MAMA我現在應該回E院嗎?還是待4天後, 俾個機會我肚入面的BB呢?
好無助....

公爵府

畀面勳章

引用:我懷孕9W, 在我5天前去厠所時發現有一點啡

原帖由 xoxo0811 於 12-02-06 發表
我懷孕9W, 在我5天前去厠所時發現有一點啡色在內褲, 於是放工便去睇私家E生!E生話我唔長胎, 照超聲波得6W S ...
你有冇留起固體舊野?可以化驗係咩黎!我之前唔識流左出黎冇留起,都係等夠期先去覆診,其實都係話訓床同食安胎藥同等,冇咩可以做!希望bb冇事繼續發育成長!

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

禁止發言

男爵府

不過我第一胎之前流產, 我留起左舊野比醫院, 醫院話化驗, 但一路都冇reply我lor, 到我出院果日問醫生我係咪咁樣叫小產
佢答我:"算係啦...."
完全冇正面交代!

你宜家有機會係已經流產左, 4日後睇下醫生超聲波照下子宮裡面仲有冇組織.....

伯爵府

畀面勳章

回覆:作小產, 流啡流血已經幾天了

流咗咁多日血都唔返醫院?

大宅

我冇留起啊呀, 去厠所時發垷, 沖厠沖走左了!
但O個舊固體係長型的, 好似手指尾咁上下, 會係咁形狀嗎?
而家渡日如年~~等待真係好辛苦!

大宅

xoxo0811 發表於 12-2-6 12:30
我冇留起啊呀, 去厠所時發垷, 沖厠沖走左了!
但O個舊固體係長型的, 好似手指尾咁上下, 會係咁形狀嗎?
而家 ...

我個陣時有留起,因為我要CFM真係排左出來,因為如果唔乾淨有可能要刮官架..

大宅

回覆 cy_winny 的帖子

因為冮次出院時E院都話而家我只可以休息, 等多個星期再照!
我唔想留係E院瞓, 令願係屋企瞓~~

伯爵府

HiPP勳章(2)

點解唔留起?..
我2號去急症 , 3 好去婦產科 ... 本身要17號先再婦產科檢查
但4號起身就流佐好多血..即刻去急症 , 唔使等...上病房
當日10點半本身諗住用個壺留小便作化驗 , 但出乎意料 , 系跌佐 d 組織系壺裡面...
我自己都知咩事啦 ...已經傷心到喊唔出,自己出去交佐個壺俾姑娘...
返埋床位之後 , 喊到收唔到聲...足足喊佐8個 hours....
唔好再等啦 , 你睇完婦產科 , 醫生都有同你講如果系呢段期間有流血 , 就去急症 ga ...去睇急症啦...

首頁

尾頁

跳至