自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Re: 如果洗手間馬桶有漬,點算好.

唔好用漒水呀~會乸爆個屎塔架!

leongkiu 寫道:
或者我試下搵 漒水(强力潔厠水)啟下得唔得先.
Thanks各位.

大宅

[size=large]漒水惦到水會爆射沖上來,小心

大宅

好B 寫道:
唔好用漒水呀~會乸爆個屎塔架!

[quote]
leongkiu 寫道:
或者我試下搵 漒水(强力潔厠水)啟下得唔得先.
Thanks各位.
[/quote]

[size=medium]其實我每次搬新屋都會倒一次漒水, 當然touch wood暫時未出過事. 但聲明我住d屋唔係好日久失修果類, 潔具渠口縫合質素可能不太差. 所以無意外.

D千年漬已結石, 非一般潔廁水可解決!

但如你住村屋或舊式樓宇, 可能真的先要資詢專業人仕意見.

如好b所說, 我也曾聽過漒水很傷渠管. 或許你先到五金舖問問老闆, 他們一定知道, 會教你的.

大宅

CRYSTALMAMA 寫道:
[size=large]漒水惦到水會爆射沖上來,小心

双魚牌通渠佬更厲害, 真的要小心. 反而漒水只是煙大. 吸入有害.

禁止訪問

男爵府

藍威保

複式洋房

我就係講緊

首頁

尾頁

跳至