婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無人睇過羅致廉醫生

請問有無人睇過羅致廉醫生, 或找過他做手術, 他的診所在中環萬邦行, 請分享經驗! :-P

男爵府

Re: 請問有無人睇過羅致廉醫生

依...你無睇報紙呀!佢唔係好E生喎.....而且好似好衰tim

別墅

我2胎都睇佢, 只係產前/後檢, 政府醫院順產, 唔覺有問題喎

我都有睇過段文章(not報紙), 佢只係問証時會單對單, 連除鞋磅重, 姑娘都在場

醫生自己都知有文章出過佢同名同姓?!

我覺得無論大小問題都要主動問多d, 自己知多d (平時咩都係架啦)

我連飲邊隻牌子奶都問, 食中草藥/煲湯/蓬鬆旦...

今次又問大仔而家d嘢; 我上胎重咗6x磅, 佢比好多飲食advice, 重有d remind

佢地有d cool 被動d, 我頭1/2次去唔知都打算走人, 而家去到會吹水

複式洋房

sand373:
請問報紙說什麼? 究竟有什麼事發生, 請詳述!
做咩佢好衰!

複式洋房

請問究竟有什麼事發生?
我都睇過佢,覺得佢無嘜野,只係佢同姑娘比較cool,其實是因為佢出過一本(女性醫護)既書,覺得佢幾有料,所以去睇佢,因我有子宮肌瘤,仲諗著考慮比佢做手術,所以而家想問下有無人或者你地的朋友搵佢做過手術,可唔可以幫我問下有咩好或唔好意見? 請大家幫忙...
好多謝大家!!!

民房

我產前檢查是羅醫生,感覺上無問題喎,

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

產前檢查都係睇佢喎,唔覺得有問題,好pro喎
那些email,係網上傳左n年,我只係講句,羅醫生診所陳設唔係咁架

複式洋房

再次請問有無人試過搵羅醫生做婦科手術,我好希望知道有關他這方面經驗的意見?

請大家幫忙...

複式洋房

再次請問有無媽咪及姊妹們睇過羅醫生, 或是聽過有人搵佢做手術, 可否比些comment我呀?
我好心急想知! 多謝大家!

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

FW: 中環萬邦行 "人面獸心的" 羅致廉醫生(婦產科) BE CAREFUL! (圖片可能令人不安)

今日係 email收到...好得人驚
我唔知係咪真..所以即刻上黎睇下有冇人講...
我便態

想看給我 email 我 forward 給你們...

別墅

原帖由 肥嘟媽 於 05-11-26 16:02 發表
產前檢查都係睇佢喎,唔覺得有問題,好pro喎
那些email,係網上傳左n年,我只係講句,羅醫生診所陳設唔係咁架

agree!
我都係產前檢查同婦檢客仔

禁止訪問

複式洋房

原帖由 zuzu888 於 09-6-26 14:16 發表
FW: 中環萬邦行 "人面獸心的" 羅致廉醫生(婦產科) BE CAREFUL! (圖片可能令人不安)

今日係 email收到...好得人驚
我唔知係咪真..所以即刻上黎睇下有冇人講...
我便態

想看給我 email 我 forward 給你們... ...

唔該呢d有心人放過羅醫生啦!
名聲對人很重要,尤其對婦科醫生更重要,
整蠱左羅醫生o甘多年,mug都夠啦!
羅醫生老人家70年代初已執業,
要搞病人都一早搞,到而家差唔多退休67十歲先搞d咁野咩!

o個d所謂email,內容捏造,download自日本av,
羅醫生診所根本唔係咁,佢d姑娘幾十年都係o個2位,
檢查親都有姑娘o係度,
唔好再玩佢啦!

奇實羅醫生得罪咩人,弄致有此報復,
醫生界都心知肚明,
唉,好人無好報

複式洋房

原帖由 lau3104 於 05-11-26 16:30 發表

再次請問有無人試過搵羅醫生做婦科手術,我好希望知道有關他這方面經驗的意見?

請大家幫忙...

羅醫生經驗非常豐富,有醫德,收費人如其名.
我地一家都係幫襯佢,
我屋企d小朋友全部都係佢執o既

複式洋房

原帖由 sand373 於 05-11-24 00:51 發表
依...你無睇報紙呀!佢唔係好E生喎.....而且好似好衰tim

你只係睇報紙,你有光顧過羅醫生嗎?有d野唔知真係唔好亂up,以下是一件陳年往事:
我阿嫂有左bb自己都唔知,
成日以為自己這不妥那不妥,
睇左好多醫生,以為胃有事,
結果食左好多藥,連金剛安都食埋,
最後知自已有左,食左咁多藥,
bb到底仲要唔要得呢,
睇左三個婦科,d醫生都好冷漠咁同佢講:你仲好後生啫,
無謂搏啦!都係唔好要lor!
我阿嫂心情直插谷底,成家人連6299都擔心到死,
我c6知羅醫生好,便叫佢去問意見,
我阿嫂轉述當時羅醫生診所坐滿病人,
睇佢個症斷斷續續三個鐘,
問清楚總共食左幾多種藥,
逐樣打去藥廠問,
不停幫佢打電話去不同藥廠攞數據,
藥物對bb係咪真係有影響,仲打埋長途去美國藥廠,
藥廠話要一段時間覆,羅醫生就話:
我個病人宜家坐左係度等,要決定落唔落bb,
你地仲要人等幾耐?最後d藥廠都係話基於法律責任先mug鬼副作用可能都寫上去
最後,佢advice阿嫂要bb,
19周安排照bb structure,
確保無結構問題,
結果bb宜家已7歲,聰明又漂亮,仲讀緊名校,
一個如此尊重生命,
照顧病人感受的醫生,
竟遭人抹黑,
最可笑的是我阿嫂睇完d所謂email,連自己都寧可信其有.........不再幫趁
如果我是她,我會對羅醫生心存感激,
若不是多得羅醫生bb早在醫生的冷漠advice下落了

大宅

係囉,呢d email真係害死人,有sense既都諗度d email係假架啦,如果係真既話,受害人晨早拎呢D相去報警啦,仲咁得閒將D相傳黎傳去咩~~

複式洋房

原帖由 lau3104 於 05-11-18 16:09 發表
請問有無人睇過羅致廉醫生, 或找過他做手術, 他的診所在中環萬邦行, 請分享經驗! :-P

我大約在2年幾前, 羅醫生幫我做左過大手術, 他經驗豐富, 會體諒及照顧病人的感受, 手術後更會到病床邊安慰病人, 手勢傷口都做得好靚, 收費亦人如其名, 確是一位難得的好醫生.
我屋企人有事, 急需要幫助, 我夜晚致電給他手提, 他立刻接聽並給意見, 給予我好大的幫助, 事後我多謝他, 他亦謙虛的並說不用謝, 並說這是醫生的職責.
所以知佢的病人都知這些謠言不是事實, 但不知為什麼有些人會continue 傳落去.
不過我睇左佢咁耐, 都唔知佢有幾大年紀? 之前見有網友話佢67+, 但真係唔似喎, 睇佢最多5十幾 !

子爵府

我陀bb時都係搵佢做產檢~~佢同姑娘除左都有少少串外, 其他都ok, 無問題.

首頁

尾頁

跳至