自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

亞仔都 6 .5 歲啦, 重未換牙, 一 d 動靜都無 你地 d 小朋友有無咁遲先換呀?
[img=500,400][/img]

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

我阿囡 (2005 Oct) 都未!! 佢話佢同學7yr (2005 jan) 都未

男爵府

MommyPanel勳章

回覆:亞仔都 6 .5 歲啦, 重未換牙~~~

我個仔又係!我見佢D同學都換左!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我個女就快7歲, 一隻牙都未甩過, 淨係最入面o既臼齒生o左一隻咁大把

961123    發表於 12-2-7 15:07

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

有快有慢...我見d k2已經換啦

麥兜媽  我囡個同學5y己換牙  發表於 12-2-7 19:41
雖然我在線,但可能行開左

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

細個係唔係好遲先出牙?
聽D老人家講話遲出牙會遲換牙ga喎.....但我唔知係唔係,因我B遲出牙,公園D婆婆安慰我咁講~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

子爵府

2018復活節勳章

回覆 miu~miu 的帖子

我個大仔都係6歲半,一隻牙都未甩,又唔見有新牙生出嚟, 淨係兩隻門牙有d鬆鬆地.

佢d同學(有d得6歲)好多都換左几隻牙, 佢話全班得佢未甩牙, 佢成日問我佢d牙几時甩

我個仔BB果陣係好遲先開始出牙,出牙又比人慢,唔知有無關係呢......

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

大仔P.2, 換咗2隻only
反而P.1啲朋友仔換咗5-6隻

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我個女P.2 .. 一隻牙都未甩呀...鬆都唔鬆下添.... P.S. 佢1歲先出第一隻牙.

男爵府

唔洗擔心, 牙一定會有得換既.

我大仔8歲半先開始甩第一隻. 家下就來十歲, 都係換左5隻咋. 當年都有d擔心, 睇牙時問牙醫, 牙醫話有人九歲先換. 佢都係好遲出牙, 可能遲出遲換.

用戶要求終止服務

回覆:miu~miu 的帖子

我個囡7歳半先開始換牙。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 回覆:miu~miu的帖子

都有同學仔而家八歲都未換牙,有人係成世都無牙換的。

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

珍珠宮

我囡 7 歲都未
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

回覆:miu~miu 的帖子

男爵府

咁我個仔又好早換牙, 4歲已經開始換牙la!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我呀囡今6歲(DEC 2005)都甩咗5隻,有兩隻出返,依家仲有三個窿,成日比我笑佢,佢今日學校仲去牙科保健
家有寳貝囡晴晴

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

See 發表於 12-2-7 14:45

REALLY??? 咁咪唔可以食硬既野囉...SO POOR...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我囝都係 6.5歲, 琴日去左牙保, e生話佢連臼齒都未出, 成排牙都仲好實淨, 又未有新牙出, 話唔使心急, 通常出左臼齒, 好快就會換牙.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

See 發表於 12-2-7 14:45

成世都無牙換~~~~~~~~ 咁驚~~~~~~~

[img=500,400][/img]

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:亞仔都+6+.5+歲啦,+重未換牙,+一+d+動靜都

原帖由 miu~miu 於 12-02-07 發表
亞仔都 6 .5 歲啦, 重未換牙, 一 d 動靜都無 你地 d 小朋友有無咁遲先換呀? ...
我哋啱啱mock咗2隻,出緊一隻,7歲。不用擔心。

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至