親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 十二月會去東京, 想請教

仲有, "日比谷線"有個築地站, 但"大江戶線"又有個築地市場站, 咁請問邊個至arm?

sorry~! 好多野問tim~! :lol:

大宅

Click for subway map1
Click for subway map 2
好似 築地市場先係正確.

大宅

rossikwan,

3q~!

大宅

我想問,如果我去東京5日,其中一日想去箱根,請問點坐車去?需時幾耐?

大宅

日本俾唔俾帶奶粉入境架?

大宅

後日就起程啦~! 好緊張呀~!

大宅

babylaw
>>箱根
新宿 有直達巴士,其次,可以搭 JR 再轉 巴士.
未去過,唔敢講太多,
不如去 http://www.ecjapan.net/bbs.html
or search in Google/yahoo for more details

PakYuMom
>>日本俾唔俾帶奶粉入境架?
俾唔俾帶就真係唔知喇.
不過 04 年帶左 1 can 細既去.
海關好少會check 行李.

Have fun in Tokyo.....

大宅

rossikwan
唔該晒,不過可能去唔成,因為時間太急,我轉唔到酒店

大宅

PakYuMom,
點解唔俾?
我帶左兩罐.雖然有得買,但我bb不是食開日本奶粉,怕他們食不慣,所以奶粉尿片我都有帶.

大宅

Just back from Tokyo.

行唔哂上野動物園就要走, 好可惜! 我估如果春天可以睇埋sakura可以行一日會好舒服. 八景島可以唔去因為我覺得ocean park仲舒服d. 大江户溫泉小朋友玩得好開心, 大人又舒服. 我地星期一去disneyland, 一d都唔多人. 住新宿century southern tower真係好方便, 不過始終係東京所以room space真係細左d.

別墅

How to go to大江户溫泉? Is 4 hours stay for visiting there enough?

大宅

我都返左黎啦~!

正體上都好好玩, 帶埋bb去少個人同bb車都真係唔掂呀, 好彩我99去咋, 我就行到好似駝仔果陣咁條腰好痛, 不過如果無左我99, 我諗我要坐輪椅返香港~! :lol:

東京好凍呀, 不過又未至於凍到出唔到街, 有太陽都算好舒服~! bb同大人著左羽絨+頸巾+手套已經頂到呀~! 我99去disney果日仲可以著短袖衫+羽絨tim~!

至於酒店方面, 我住池袋sunshine city, 我同朋友傾過果到d房都算係大間喎, 有茶几, 有登, 有梳妝台, 不過要拍埋兩張床or响床上面至可以開到個喼~! 同埋可能有暖氣所以就好焗, 好熱, 好辛苦, 隻窗又開唔到, 後來頂唔順叫老公落去問reception要借fan, 但佢地話無fan借, 唯一個方法叫我地off左個air-con, 因為個air-con係放暖氣, 咁off左可能會好d~! 至於屈蛇方面, 就十分輕易啦~! 因為果間酒店有兩個門口, 我地出入都無經reception果面, 所以平安屈到~!

東京disney好好玩呀, 但可惜我只係去左兩個zone咋, 因為時間唔夠呀~! 我已經11點去到啦~! 下次真係要8, 9點去至得呀~!

大宅

Honeybee-0211 ,
Southern Tower 既房已經算大架喇,一定大過Sunshine City果D,我蜜月果時住池袋Sunshine City真係細到連

複式洋房

首頁

尾頁

跳至