自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

考得好好喎...主科起碼都有9字頭.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主同囡囡一齊加油.
知足常樂 自得其樂 苦中作樂

伯爵府

回覆 影雪 的帖子

我記得阿女當年(小一) 平均分有成92, 但全級都要排60 後! 同學真係好勁, 不過果時我完全冇唔開心, 反而覺得阿女已經唔錯啦!

子爵府

今次成績幾好呀,你阿女之前係咪考得仲好D 添?

唔駛唔開心,我覺得老師故意用咁重語氣,等D家長緊張D,响屋企谷多D,咁老師的工作量就可以相對輕鬆D。

影雪  其實主科同上次差唔多,係常98跌到88,因上次果份超容易  發表於 12-2-11 16:23

正義或會遲來但不會缺席

男爵府

已經考得好好架啦~
可以同班d人太勁啦~~

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:嗚...阿女班主任講到阿女考第尾

好高分架啦

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

which school???

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

不用不開心呀! 成績都不錯呀! 小一小二還是看不出小孩子將來是怎樣的, 但從分數看出你的囡囡已經是有溫書, 有用功, 這樣已經是很好的開始了。我個細仔都是小一, 他話他的班考倫宗有差不多三十人100分(全班32人)。請不要介意小朋友的不小心錯誤, 現階段是打好中文和英文底子的時候, 只要語文好, 理解加就會加強, 對孩子將來學習會有好好的影響。這都是我經驗。

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

囡囡成績唔差只不過班裏d人太勁喇mouth:妳同囡囡盡了力便算

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

已經好好啦

伯爵府

好媽媽勳章

我都試過喇, 當時又係 p.1, 亞仔科科 90 幾分, 但名次係中後, 都 , 問番原來平均分 90分至 91分裡面有 4-5位學 , 只可以話競爭大囉

你亞女都好 , 你要繼續鼓勵佢呀

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

子爵府

回覆 回覆:影雪的帖子

我覺得你個班主任有問題喎

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小一唔好咁緊張啦, 漫漫長路, 況且成績都算係咁啦, 祇不過學校同學成績更好而已

珍珠宮

回覆:影雪 的帖子

小一炸!你幾時喊到佢中一?

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

侯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

引用:小一炸!你幾時喊到佢中一?

原帖由 bigbighei 於 12-02-11 發表
小一炸!你幾時喊到佢中一?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

littlecuitegirl 發表於 12-2-11 10:53
已經考得好好了!你唔好太介意分數,只要小朋友真係有用心,你就該滿足了!

...

我唔係甘睇,可能校方出卷淺 ,所以大步分人都係 100 , 98........
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至