自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章

你滿意啲成績就得啦, 唔好比咁大壓力自己同個女. 最緊要係佢學到野, 人比人比死人.

My Egg Egg Egg Egg Easter House

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

已經考得好好,一班中名次有考第一總一個考第尾,考到咁成績都要在後尾,可能你小朋友嗰班真係好勁,或者在全級名次好好呢!

男爵府

回覆:影雪 的帖子

點解而家d教育咁k型?

男爵府

回覆:影雪 的帖子

我好滿足

禁止訪問

大宅

其實個主任唔應該咁講, 需知道小學一/二年班D同學分數由考第一至考第尾都可能只差嗰幾分, 記得我仔讀一年班嘅時候, 科科都九十幾, 我以為會在十名之內, 原來都要考廿幾, 班主任話其實阿仔成績已經唔錯, 只不過同班的同學更叻啫, 唔需要為咗咁而唔開心, 搞到小朋友咁大壓力

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好明樓主感受....
有時家長都5係話完全在意小朋友考成點....
係班主任既說話好傷人....
我自問都付出5小....同仔仔溫書....
成績有好有5好....
但老C淨係一味話我個仔退步晒, 差晒....
想點啫....又5係5溫....
呢個世界總有人叻D有人差D架啦....
如果用分數計排名, 只要分數比我仔多0.1分, 排名都會前過我個仔啦....
咁都只可以話我個仔比起排名前過佢既同學仔差囉....
並5係真係我個仔差....

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

人生咁長, 有進有退係閒事啦, 更何況, 你囡成績咁唔錯!!! 重要當住全班面講邊個邊個退步, 個班主任真係有病:;pppp:
總有離別的時候

伯爵府

畀面勳章

回覆:嗚...阿女班主任講到阿女考第尾

好開心架喇

珍珠宮

畀面勳章

咁既成績都話尾幾?好

禁止訪問

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

真係好變態嘅教育制度:;pppp:

伯爵府

主科都9字頭, 得喎 !

珍珠宮

佢已經考得好好架喇,唔好唔開心喇

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

而家d老師...走火入魔

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

成績咁好都考第尾?

男爵府

引用:我覺得你個班主任有問題喎 +

原帖由 MrsFung 於 12-02-11 發表
我覺得你個班主任有問題喎
對!點解要公開退部左同學個名?我諗起我小學時,我全班數學最差,我班主任就特登整個chart貼向壁報板,仲特別highlight 我個名,我到而家諗起個心都隱隱痛,真係好傷人心!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已考得好好啦喎!放鬆D! 唔好比咁大壓力自己同小朋友!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

影雪 發表於 12-2-11 10:37
我女(小一)17號先派成績表,但之前班主任話佢成績退步左(好似考第尾一樣),仲要係班公開邊幾個同學退步左,講 ...

咁呢個成績响班同全級考到10名內嗎?
我女2001年1月8日QE出世  

男爵府

引用:哩的分數好好。班同學太勁啫。

原帖由 minmin 於 12-02-11 發表
哩的分數好好。班同學太勁啫。
咁先覺得難追

首頁

尾頁

跳至