自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

對恩格斯兒童康樂體育會的不負責任安排作出嚴正聲討:

本人及極多家長、健兒們對於貴 會於2012年2月12日(星期日)假九龍仔運動場舉辦的第四屆
香港幼兒親子田徑錦標賽所作出的安排失當極度不滿。對於一個 有多次舉辦賽事經驗的貴 機構而作出如此不負責任的做法真令人難以接受。本人及囡囡為參加

會的是次田徑賽事,早於個多月前為是次賽事作準備,2012年2
月12日(星期日)更是我們期待以已久的大日子,因着是次賽事除
了比賽外,更大的意義是希望透過是次的親子活動以更加深我們為人
父母與子女的溝通。故雖然賽事被安排至下午15:00才開始亦早
早到場支持,直至期待已久的親子賽事將要舉行之際,萬萬想唔到貴
會於17:30才公佈所有未舉辦的親子及隊際接力賽事會全部取消
,借問貴 會於宣佈前有否想過所有家長及小朋友的心情及感受呢!及後場面更
是混亂得不勘入目;比賽結果遲遲不公佈、奬項等到最後仍是未能拿
到、最終囡囡所能進行到的兩項賽事是既未能拿到奬牌,另一項更連
比賽結果也未能得知,囡囡更因着任何奬項也拿不到而極度失落,試
問對於一個創辦多年賽事的機構來說,這次的失誤貴 會又如何能賠償得起呢﹖希望貴 會能作出合理的處理及解決方案!

複式洋房

非常認同, 昨天是我們一家參加過的比賽中, 最差最混亂的比賽, 沒有在看台召集, 就已經跑了. 這是一個什麼惡劣的安排!!! 非常極度不滿恩格斯兒童康樂體育會, 本人之後不會再參加他們辦的任何參事!!

男爵府

一個字 "亂"

侯爵府

畀面勳章

Sorry to hear this. Lucky that I didn't join it.

qyeternity  us too, we wanna join, but did not apply luckily....  發表於 12-2-15 12:08

男爵府

醒目開學勳章

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

男爵府

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

非常認同,真係最差最混亂的比賽,我3點半拋完豆袋,呆等到5點半都未出結果,接力又取消,我個仔好嬲,佢話以後都吾參加呢間野的比賽.
明知6點close,又吾早d安排取消比賽,要人白等幾個鐘.

大宅

我的小朋友今次不是第一次參加這比賽, 但今次確實極混亂,我的小朋友比賽是3點開始, 原可以在一個小時內完成, 但竟然完場要成6點, 最後其中一個獎杯排又排唔到, 直情自己去揾 (當然只係攞自己果個), 獎杯擺放好似好亂, 如果等大會比, 唔知等到幾時.

我亦參與過其他賽會的比賽, 一樣好多參加者, 但好井然有序, 遲到絕對唔會比你入跑區, 它們應該知亦可參考一下。不過本人覺得有好少部份參加者 (如有得罪請多多包含), 未能按時間去比賽, 聽到大會不停call人. 當然係因為小朋友年紀太小, 比較難控制.

相信我同其他家長一樣都未必再參加這個比賽啦!

別墅

十分同意, 就算跑了第一都唔知到是否入到FINAL ROUND, 問的工作人員
都話不清楚叫我自己問大會, 搵來搵去都找不到人問.
他們一年都辦了好多次啦!, 都可以有這樣的安排.
真的講到一肚氣, 當日仲要比老公話我好參加呢的黑店比賽

子爵府

好媽媽勳章

大宅

大宅

我大女由十一點幾就到場(因為妹妹賽事原先安排在正午),等咗六個鐘至知道佢最希望參加嘅親子接力取消咗!喊到收唔倒聲!

大宅

激死~~
我愛搞笑,不愛搞事~~~

男爵府

回覆:恩格斯兒童康樂體育會~九龍仔運動場舉辦的第四屆香港幼兒

大宅

我仲慘!!!
囝囝十一點比賽,家姐三點幾比賽,一家人十一點到。囝囝無獎,我同囝囝五點幾離開,家姐有獎,老公陪家姐等..等....等到六點幾。
第二日家姐就患了流感,燒左一個星期....睇左五次醫生......病到宜家才康復中....

複式洋房

不知所謂,次次田徑比賽都一肚氣,得個亂字,攪到ㄧ鑊粥,由報到,點名,比賽,等結果,最後到取獎, ,玩簡單一個項目都可以節磨你五六個鐘, 痴Q線! 毫無專業,效率低到冇倫,明知個埸11點先交埸就米鬼舉辦啦,以前9點開始都要遲硬,要D家長小朋友死等爛等,去死啦。次次衰左比人鬧完都唔改善,收$又貴過人,但就比家長極差感受,米再"呃"$啦! 人地飛達平,正,快,可以半日完成。個日衰到連獎盃都要家長去自己搵,搵到就有,搵唔到,食自己啦! 垃圾體育會,我永不再參加你地D垃圾比賽了。永別!

以上全部100%事實, 請BK 板主唔好 delete 以正視聽。Thx.

6191094  講得好,又貴又辦得差
不知所謂!  發表於 12-2-26 02:44

首頁

尾頁

跳至