夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

男人去滾既道理

今朝同同事一齊食早餐時睇到段話個男人久債仲要包二奶帶埋個二奶仔黎香港既新聞, 我同個女同事都覺得點解個女人咁蠢要自剎 :-( 跟住我就問個男同事, 係咪個個男人都係咁唔安隱, 對住個老婆耐左就要去滾, 個男同事話一d d 人啦, 跟住即刻改口, 不過十個男人九個都會咁做, 試問有邊個男人唔出去玩呀, 最重要係知道安全守則同邊個重要, 唔好上身 跟住個女同事未結婚既就話, 男人唔玩過又點會知道個老婆好丫, 個男同事即刻應同 我話你d咩理論黎, 要玩過先知個老婆好 唉! 聽到個結左婚既男同事咁樣講真係有d心灰

洋房

Re: 男人去滾既道理

個種男人玩女人又要老婆欠債. 猪狗不如. 唔死都冇用.
請問如果老公出面玩女人你如何可以擦得到呢 ?

大宅

十個男人九個都去滾,睇到呢句覺得好驚

翡翠宮

真係唔知架, 好似我以前個老板同頭先講野既男同事一樣, 佢地都係有出去玩既人黎, 但我估佢老婆唔知佢有同埋D女人上床咁大鑊喎, 所以你地點睇, 我女同事講個句, 男人唔玩過又點會知老婆好丫 其實係咪玩過既男人覺得自己負左個老婆所以先覺得佢好咋 :-( :-(
艾美 寫道:
個種男人玩女人又要老婆欠債. 猪狗不如. 唔死都冇用.
請問如果老公出面玩女人你如何可以擦得到呢 ?

別墅

睛靈勳章

佢都傻傻地 , 咩叫做唔出去玩過就唔知自己果個好 ! 出得去玩有邊個會諗住負責 ?既然唔需要負責或用方法去維繫段感情 , 佢地更加可以為所慾為 , 個人有咩唔好過自己想點就點 ! 唔
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

民房

如果個老公要出去玩過先知個老婆係好既, 係咪我都要出去玩過先知個老公好呢? 咁結婚黎做咩呀, 點解未結婚前玩夠先呢, 你個未結婚既女同事, 我諗如果佢結左婚而個老公出去玩完先知佢係好既, 我諗佢唔會講得咁口嚮.

民房

絕對同意, 結婚唔係玩玩下, 要對老婆負責任.

別墅

我一睇到個題, 第一個反應就係, 咩理由都係假, 去滾就係死罪!
不過咁, 我
因為愛...所以等待...

翡翠宮

所以我都噁口無言, 都唔知咩理論, 點解要玩過先知老婆好, 我估佢呢種思想同講法只適合用在上一代D盲婚啞嫁既情況 真係其怪佢咁後生竟然會咁講野呀 唔知係咪受佢未來99影響, 定係佢無用腦就講呢D咁不負責任既說話呢
smallduckb 寫道:
如果個老公要出去玩過先知個老婆係好既, 係咪我都要出去玩過先知個老公好呢? 咁結婚黎做咩呀, 點解未結婚前玩夠先呢, 你個未結婚既女同事, 我諗如果佢結左婚而個老公出去玩完先知佢係好既, 我諗佢唔會講得咁口嚮.

複式洋房

Agreed同意同意

複式洋房

各位姊妹,

<<個老公要出去玩過先知個老婆係好>>呢啲所謂理論,其實咪又係借口,你睇今日份報紙果個男人,佢玩過啦,仲仔都生埋,有冇發現個大婆好丫?

<<至於十個男人九個去滾>>呢句就係金句喇, 我隻佬早幾個月成日同幾個生意partner上大陸, 話搵大陸廠家傾生意, 最初幾次去到晚黑十一點返嚟, 見佢真係有docuement之類就唔理佢啦. 去多幾次就愈去愈夜, 正正經經傾生意點會傾到三四點丫, 有晚我坐响度等佢返嚟盤佢, 佢知呃唔倒我先肯講, 其實做完正經嘢之後就同啲friend去唱k, 咁緊係有女陪果啲, 佢仲賴話佢個friend想搞咋, 佢冇搞喎. 信唔信佢? 把口緊信佢, 但係個心信佢至奇呀! 不過果次之後佢冇再同班friend上大陸喇, 比我check實丫嘛!

仲有個仲離譜, 我老豆成日上大陸揼骨, 我後母唔好呢家嘢, 所以好小跟佢去, 但係最近我屋企就上演緊<家演2005>喇!我老豆唔單止包二奶, 仲話個二奶有咗幾個月tim. 唉, 我都唔知佢點收科咯!

總之天下間冇唔食魚嘅貓 ga la....

民房

因為佢未結婚所以咁口嚮o者, 如果佢係已婚既, 我相信冇一個老婆會咁講o羅.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

唔知有冇人聽過, "十個男人九個嫖, 一個在動搖"未?

個老公事業有成兼有錢, 對其他女人目不斜視, 冇豬朋狗友, 放假比曬時間屋企, 對仔女老婆關心, 事事以家庭為先, 我諗呢d老公係100%想要的。

但事業有成一定有應酬, 就算去夜總會都在所難免, 但如果有下場滾埋一份真係唔應該, 呢d睇下個男人有冇心去, 但去得黎至緊要唔好比老婆知, 直至死果日入棺材都唔好比老婆知。

保持一個美好形像好緊要架, 所以我同老公講左, 如果有朝一日你真係要去滾 (當然最好唔好啦!) 千其唔好比我知, 你話我自己呃自己都係咁話, 我要做人快快樂樂, 包括生理及心理。

至於又冇錢仲要問老婆囉番轉頭兼去滾, 呢d唔打佢落18層地獄都唔得。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

完全同意

翡翠宮

"十個男人九個嫖, 一個在動搖" 呢句說話第一次聽, 聽到都有D 因為都真係好事實黎, 佢未去唔代表佢唔想 可能真係心思思緊都未定 :-( :-(

複式洋房

Sorry, 我更正:
Mummy 嘅<<十個男人九個嫖, 一個在動搖>>先係金句!!

別墅

agree!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

別墅

我都問過公司個同事(阿叔)
佢都話滾就個個男人都"想"~~
但係唔係個個都會夠擔用呢一刻擁有的野去換可能得三分鍾的快樂喎。

大宅

阿8 寫道:
我都問過公司個同事(阿叔)
佢都話滾就個個男人都"想"~~
但係唔係個個都會夠擔用呢一刻擁有的野去換可能得三分鍾的快樂喎。

我直頭'想'都吾敢'想'.
驚'想'完但做吾到會失落.
況且'雞碎'咁多人工, 比个女讀書学嘢都未夠. 仲'想'去滾? 边有咁'咸湿'?

首頁

尾頁

跳至