自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2021勳章

有時諗如果香港有個好似馬英九既人做特首就好,
為人清廉,正直,
重要靚仔

三王一后    發表於 12-2-18 12:21

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

以前就靚仔,而家年老色衰

而且佢做總統後,個樣變左苦瓜咁

綺霖mami   x2  發表於 12-2-18 12:45

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有無人同我一樣好鍾意馬英九???

無政績,反應慢(水災遲幾拍先識反應)

祂對我說:「我的恩典夠你用的,因為我的能力是在人的軟弱上顯得完全。」

翡翠宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

CALVEN 發表於 12-2-17 22:45
以前就靚仔,而家年老色衰

而且佢做總統後,個樣變左苦瓜咁

想唔苦都唔得喇! 阿扁搞落埋蘇州屎已經有排搞,世界經濟唔好影響台灣經濟,失業率高大學生工資低,仲有樓價、物價上升導致民怨四起,再加上民進黨成日指責九仔親中,佢想笑都難!

我都想香港有個好似佢咁仆心仆命既特首,不過而家得狼同死蠢豬~~~~

大宅

回覆:alicemic 的帖子

水晶宮

熱血金章

me, me , me

珍珠宮

me

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 回覆:eaubobo的帖子

here

大宅

伯爵府

好媽媽勳章

我更中意周美青,佢從來沒有因為是第一夫而擺架子,馬英九話佢係最大反對黨,佢女兒都好樸素沉實。印象最深係四年前馬總統當選,周美青還是照樣搭公車番工。後來辭工做第一夫人,投身公益事務,背著都蘭國小帆布書包到處跑,短髮素顏加超樸素打扮,感覺好好呀(我由果時開始決定唔再攞LV出街)。投票當日周美青同女兒一起排隊等投票,並冇因為佢既身分有咩方便。訪問美國,為了主持棒球開球儀式,響家中認真練習好耐。國慶日坐在老公身邊,老公多拿了一枝水,佢居然啤住老公話佢貪心,笑得我。做show又好咩都好,一路都令人覺得佢認真、正直。同佢老公係最佳配搭。

馬總統情人節響FB寫既短文,睇到我有D眼濕濕添。

三王一后    發表於 12-2-18 12:20
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:有無人同我一樣好鍾意馬英九???

我都覺得佢好好!

大宅

me too,佢好愛屋企同太太架,一個好男人呀!!
~~就算我曾淌著淚,狠心放棄自己,然而袮卻說不會把我遺棄~~

洋房

回覆:miemiemie 的帖子

我都覺得佢好靚仔

子爵府

2021勳章

Keroro_stephen 發表於 12-2-17 22:49
無政績,反應慢(水災遲幾拍先識反應)

咁唔同,水災就算反應慢都因為係天災,無人可以及時反應到,
或諗到要即刻點樣,
但香港無天災,都有人禍
一個總統就為國為民,
一個特首就專跣港人

差好遠

首頁

尾頁

跳至