嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: chu chu 奶樽

台灣的百貨公司都有得買(SOGO, 新光三越, 風城的嬰兒部)都有得買, 一個約NT285

natalie_fascinatress 寫道:
據聞在日本買一個PES奶樽要港幣七八十蚊!咁樣在台灣買會唔會平d啊!同埋在咩地方有得賣?

[quote]
迪媽 寫道:
在台灣可以買到PIGEON PES 奶樽, 而CHU CHU 我就沒見過有得買, 所以打算幫囝囝換個晒D奶樽,
[/quote]

別墅

Dear audriselung
亞bb近排用Chu Chu奶樽及奶咀又OK呀, 不過係99話佢OK(因亞bb日頭比99湊, 而夜晚(星期六,日及假期)我同老公湊返), 而99話亞bb有時用15-20分鐘一口氣飲晒大約120ml奶, 但到夜晚或第2日早上佢又唔係咁樣(亞bb是否蝦我同我老公), 所以比多少少時間佢喇, 希望亞bb飲得好啲!
jksara1212

audrisleung 寫道:
jksara,

no thanks la!!! Update us if have any!!!!

複式洋房

To jksara,

congratulations. Chu Chu cross cut nipple can reflect the actual need of BB!
Wish your BB heavier and heavier

洋房

Dear jksara,

heavier and heavier, and
healthier and healthier

別墅

Dear audrisleung & bethma

Thanks a lot!

Best Regads
jksara1212

大宅

我今日買咗chu chu奶樽,點解佢寫住pc製既
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

男爵府

[quote]
WAI888 寫道:
我個女女一出世就用Piegon,但係時時都嘔奶,之後改用Playtex奶瓶,發覺BB好少嘔奶,但係又話Chu Chu 好D,我又買

大宅

2018復活節勳章

mako

你買果隻係唔係橙色樽架?

mako 寫道:
我今日買咗chu chu奶樽,點解佢寫住pc製既
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

複式洋房

我都係買完番屋企先發現係"C樹膠製", 好後悔啊~~ 因為先前想買CHU CHU, 都係因為見大家話佢係用PPSU製, 仲以為佢d樽全部都係PPSU添...

我係在吉之島買gar, 粉紅色的.

複式洋房

另外, 我想問下, ppsu製的CHU CHU奶樽, 係咪會在樽上寫住係PPSU GAR?

因為, 今日在吉之島淨係見到膠樽(pc)同玻璃樽2款... 同埋有冇淨係without奶咀的PPSU奶樽問啊?

謝謝.

複式洋房

PPSU製係橙色樽.
我記得未擦packing前, 有貼紙寫住"新素材". 同埋樽內說明書有寫. 吉之島好似冇呢款樽賣, 淨係得粉紅色同粉藍色, 仲有透明(for食開人奶既bb, 奶咀唔同其他款). 亦未見過without奶咀的PPSU奶樽賣, 只有淨奶咀賣.

如果未擦packing, 試吓問吓換唔換得.

大宅

To:vic-wing
我有打過電話問Playtex代理,她哋話因為外國人不常用高溫消毒,如果經常用高溫消毒會令奶樽很快勞損,故不建議使用,[quote]
vic-wing 寫道:
[quote]
WAI888 寫道:
我個女女一出世就用Piegon,但係時時都嘔奶,之後改用Playtex奶瓶,發覺BB好少嘔奶,但係又話Chu Chu 好D,我又買

男爵府

Tree630 寫道:
另外, 我想問下, ppsu製的CHU CHU奶樽, 係咪會在樽上寫住係PPSU GAR?

因為, 今日在吉之島淨係見到膠樽(pc)同玻璃樽2款... 同埋有冇淨係without奶咀的PPSU奶樽問啊?

謝謝.

尋日

男爵府

WAI888,
唔該晒你

複式洋房

I have asked the Jusco sales in Whampoa, they said they just have Chu Chu PC (Pink ring) and Glass (Blue ring), no PPSU (Orange ring).

If really want to buy PPSU, can buy it at "Ho Fa" "BeBe Dream"..............

大宅

原來佢地有咁多唔同材料製ga?唔該晒
但我已經擦了packing la :cry:

Daimaru 寫道:
PPSU製係橙色樽.
我記得未擦packing前, 有貼紙寫住"新素材". 同埋樽內說明書有寫. 吉之島好似冇呢款樽賣, 淨係得粉紅色同粉藍色, 仲有透明(for食開人奶既bb, 奶咀唔同其他款). 亦未見過without奶咀的PPSU奶樽賣, 只有淨奶咀賣.

如果未擦packing, 試吓問吓換唔換得.
[img align=left]http://i30.photobucket.com/albums/c347/yokochiang/DSC00397r.jpg[/img]

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

how much?? Please PM me, Thanks
leedorean 寫道:
anyone help me... my son use nuk bottle since his born... i bought chu chu recently... but he dislikes chuchu one.... anyone wants to get new set of chu chu bottles 6 big and storage box... any interested parties pls pm me (ALL NEW)
[img align=left]http://home.graffiti.net/cathylkn:graffiti.net/0034.jpg[/img]
[img align=left]http://home.graffiti.net/cathylkn:graffiti.net/0035.jpg[/img]

洋房

Dear Daimaru,

ALL Chu Chu bottle include the nipple. My friend in Japan and the sales from Chu Chu told me, ALL bottles are sterilized before pack, then ship to HK from Japan. So the nipple is included.

PPSU is a high-quality plastic, non-toxic, it's a better choice than PC ~~

珍珠宮

醒目開學勳章

我 2/12 去 tko 吉之島, 唔見有 ppsu 樽賣, chuchu 個 promoter 叫我同佢公司訂, 佢話唔知點解吉之島唔入 ppsu 樽

vic-wing 寫道:
[quote]
Tree630 寫道:

謝謝.

尋日

首頁

尾頁

跳至