跳至

首頁
45678...30

尾頁

水晶宮

Re: 早產bb既mame請進~

podi:
太好啦....你bb好堅,,唔駛擔心啦~
先苦後甜,,佢將來一定好叻好醒好好好....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

podi
你bb好叻叻..比多d鼓勵佢,可以好快番屋企喇.

水晶宮

catcatchong:
咁夜呀你....安安依家幾大呀
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

原來你都住大埔架

大宅

各位媽咪,
我囡囡係星期日終於出咗院返屋企啦!
佢唔覺唔覺都住咗大半個月,怕佢返到屋企唔憤.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

男爵府

hi kcpak 安安2歲5個月喇.係呢.你住大埔邊樹.你仔仔而家幾大呀??

大宅

ka9740,
你囡囡可以同你過christmas, 真係好. 我都好希望我仔仔可以今年之內出院
ka9740 寫道:
各位媽咪,

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ka9740 寫道:
各位媽咪,

恭喜啦, 可以同你過x'mas & new year

伯爵府

ka9740 寫道:
各位媽咪,

恭喜晒, 可以一家一齊過聖誕

水晶宮

我住泰亨村囉,,你呢~
我百厭仔又係2歲,,佢03年9月細你安安兩個月~

水晶宮

kaka恭喜晒...真係好開心

男爵府

ka9740
恭喜晒...

男爵府

kcpak
我住林村..泰亨係咪即康樂園對面????
係呢你仔揾左學校末呀..我安安出年讀禮賢會

大宅

我想問你地有無買bb睡眠監察器呢? 我怕bb訓著左唔記得呼吸 :-( 今日先有一對父母入來新生嬰兒加護病房, 好緊張咁話佢地既bb要入住病房, 係急症室叫佢地來. 個姑娘話佢地要有醫生refer先收, 自己抱個b來係唔收..... 突然個爸爸話佢個b無呼吸成幾十秒, 唔等得 :-( d姑娘即時呆哂.............

子爵府

好媽媽勳章

hi 各位
我個女都係早產兒, 34週出世, 2.1kg... 住o左20日醫院先返屋企.
佢兩歲前都係加細碼, 依家4歲半已經中碼以上, 所以大家唔駛太擔心... 發展方面亦好正常
我個女初出世住醫院時, 我都有日日同佢影相, 我個女到依家都好鍾意睇, 有次學校用bb做主題, 佢就帶佢插哂喉o既相返去學校分享, 結果個個同學仔都好有興趣, 好開心, 覺得好特別~
我想要9999呀...

大宅

BB到一歲就唔再當佢係早產嫁, 轉奶粉唔洗急, 姑娘話就算NO.1奶粉都可以食到大, 因為NO.1奶粉最有營養, 所以佢咁貴, 如果想BB肥的, 你要keep食no.1奶粉tim.

ka9740 寫道:
PARROTMUM ,
咁當時你將囡囡放係育嬰院時囡囡咪好細size囉!因為我囡囡而家差唔多一個月,但比正常bb輕好多,得5磅幾左右,唔知大大下幾時可以同同年齡的小朋友差唔多呢?咁bb到了6個月會轉奶粉,咁我應該當她出世時開始計定用預產期開始計呀?

大宅

,
唔覺唔覺,囡囡都住咗差唔多一個月醫院啦!而家返到屋企,佢真係比正常同月份既bb細一半,體重都仲係輕過剛剛出世既bb,d姑娘教我當佢比正常的月份小朋友減番一個月左右黎計,咁就會好d,但你地有經驗的媽咪係唔係咁計就得呀?我囡囡原本係12月尾出世的,而家早咗係11月中出世的.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]

水晶宮

因為我懶,,所以只係同佢報左宣道會
仲未in~
呢排間中放佢暫托,佢都怕怕話唔返學 :-(

水晶宮

我個囡都試過....真係好驚
podi 寫道:
我想問你地有無買bb睡眠監察器呢? 我怕bb訓著左唔記得呼吸 :-( 今日先有一對父母入來新生嬰兒加護病房, 好緊張咁話佢地既bb要入住病房, 係急症室叫佢地來. 個姑娘話佢地要有醫生refer先收, 自己抱個b來係唔收..... 突然個爸爸話佢個b無呼吸成幾十秒, 唔等得 :-( d姑娘即時呆哂.............

水晶宮

靖嵐:
你好...囡囡34週同我大囝一樣,,不過你囡出世就重過我囝
佢只得1.87咋~
依家兩歲,都差唔多追返晒了...

首頁
45678...30

尾頁

跳至