心聲留言

跳至

首頁
12345...89

尾頁

大宅

Re: 發up瘋俱樂部 之 <<閒話家常篇>>

Alfalfa 寫道:
天空,

甜豉油都好易整, 先將薑,乾蔥and蒜頭(可以不放)爆香,加入
老抽,生抽(少許),水同冰糖煮滾,再加麻油便成. 記得要一路試味,試到arm, 分量可以隨意加減.

大宅

成年都未試過咁早訓.....今早5:30醒來訓唔番, 起身洗頭....跟住煲鴨腎粥, 蒸蔓頭俾佢地做早餐....係咪好賢淑呢?

我呢....呢隻懶訓豬....真係無mug幾何!

阿仔話咁既早餐日日食都制(佢好鐘意食蔓頭)

阿囡起身, 睡眼忪忪問: 做mug晨早流流食粥? 攪錯左?
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

複式洋房

早晨! 大家好! 

大宅

Hellomummy:

咁賢淑呀!!!!!我就情願睡多d la, 我亞仔每天上學都是用十分鍾就出門口ga la, 一邊行去西鐵站, 一邊吃飽 今日我成7:15先起身, 我仲洗埋頭, 不知幾趕......

我d糯米飯沒人食, 好彩剛有個學生來, 我給她拿回家.....

大宅

bettylee

早晨呀! 你準備好測驗未呀? 我嗰個仲係日日玩唔温書

複式洋房

小孩子的天空

未呀,因為他太忙,根本沒有時間溫書,一星期三晚要留在學校培訓.晚上他爸爸還要督促他鍊琴.這個星期日要好好地溫書.不過每次考試測驗都是我急,他總是不急

複式洋房

小孩子的天空

未呀,因為他太忙,根本沒有時間溫書,一星期三晚要留在學校培訓.晚上他爸爸還要督促他鍊琴.這個星期日要好好地溫書.不過每次考試測驗都是我急,他總是不急

大宅

阿仔今日去學校旅行番黎喇....難得老師俾佢地第一次自己燒烤....一班細路尋日好緊張咁去超市買野....點知其中一個組員既阿媽跟埋去超市打點......今日仲阿爸阿媽出齊自己搭車去睇仔......最終佢爸媽在燒.....佢地去左玩!!!!

阿仔話估唔到都係有大人睇實....沒趣!

不過佢負責搭爐....老師仲話佢個爐搭得好靚....

比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

你就好啦....10分鐘攪掂....我兩個一齊出門口, 每日要攪成個鐘....皆因要等阿大爺吃過早點.....去toilet都成2,30分鐘...阿妹通常好快攪掂躺在sofa小睡等佢!

小孩子的天空 寫道:
Hellomummy:

咁賢淑呀!!!!!我就情願睡多d la, 我亞仔每天上學都是用十分鍾就出門口ga la, 一邊行去西鐵站, 一邊吃飽 今日我成7:15先起身, 我仲洗埋頭, 不知幾趕......

我d糯米飯沒人食, 好彩剛有個學生來, 我給她拿回家.....

大宅

出風lan出到咁嚴重, 好慘喎! 好些沒有? 佢對什麼有敏感嗎? 還是第一次?

frodo 寫道:
[quote]
小孩子的天空 寫道:
frodo:

咁早呀.......亞仔訓左啦..........

一早訓咗啦, 佢今日全塊面腫咗一達二達, 醫生話唔係風 lan...真係腫到豬頭咁.... [/quote]

大宅

[size=medium]睡覺))))呢兩日咁靜...你點呀??

大宅

你地.....靜到令人有d擔心.....

掛c人喇! :cry:

大宅

delete
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

禁止訪問

大宅

睡覺:

你不用掛心! 放心去休息吧!

你做得好好, 做多一些令自己relax既野, 方向正確, 好叻!

訓多d, 睇多d自己鐘意既tv, 享受生命!

我都估你可能都係作病.....小心身體....唔好上咁多網喇, 乖乖, 知道嗎?

loving you :-P take care

睡覺 寫道:
HELLOMUMMY...
最近有d忙...所以成個人都好累好累.....又近乜乜乜....好怕又病,上次就係乜來當天染病......好驚又黎....唔敢讓自己過分疲累....真的病怕了,病到有點生無可戀架....

真係好累.....好累....連網都少上...就一定係累得很..

身心俱疲...

阿仔又唔合作.....成日自己想點就點......我都唔想再理佢..

累死人了... :cry: :cry: :cry:

好想日睡夜睡呀......

我好鍾意張床...

好鍾意個電視機...

對了,我這個星期突然喜歡看亞視的那個講清代乜鬼....唔知劇名...總之係講努爾哈赤ge故事架啦......

躺在床上睇電視真係好嘆架........ :lol:

累累累....

等陣又要帶阿仔去小學度學普通話了...

大宅

alfalfa:

嘩, 你就好啦! 去旅行上bk, 真係好嘆呀! 唔得, 我都要搵多d機會relax下, 唔好待薄自己先!

最開心係你囡囡, 可以成日跟daddymummy玩, 祝你地一家有個難忘愉快哀程.....

我果兩個在出面開緊戰, 我要走喇! bye!

Alfalfa 寫道:
大家早.

我今日同阿女,老公係深圳,而家我係酒店房上緊bk. 上網係免費ga,好爽!!

我地一家人差不多半年冇出去玩,因為老公吾得閒,阿女已經成日炸型話要去玩.又真係既,細路仔最鍾意daddy,mummy
陪,佢成日唱個首 : 我有我有一個好爸爸,我有我有一個好媽媽.............,日日夜夜都想見到他.......... daddy,mummy
你地俾d心機陪我啦 !!!

我地昨晚去左一間素食店食自助餐,只要黎深圳都一定去,雖然吾可以同台灣比,但係都已經好好,起碼香港揾吾到.

我要去食早餐 lu, 晚一點再傾.

伯爵府

Dear friends,

Miss all of you so much

Don't forget me ar :-(
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

別墅

Hellomummy 寫道:
出風lan出到咁嚴重, 好慘喎! 好些沒有? 佢對什麼有敏感嗎? 還是第一次?

多謝你呀, 但醫生話唔係風 lan , 係俾蚊針到咁 !! ?-( ?-(
佢今日好番好多啦 !!

別墅

睡覺 寫道:
HELLOMUMMY...
最近有d忙...所以成個人都好累好累.....又近乜乜乜....好怕又病,上次就係乜來當天染病......好驚又黎....唔敢讓自己過分疲累....真的病怕了,病到有點生無可戀架....

真係好累.....好累....連網都少上...就一定係累得很..

身心俱疲...

阿仔又唔合作.....成日自己想點就點......我都唔想再理佢..

累死人了... :cry: :cry: :cry:

好想日睡夜睡呀......

我好鍾意張床...

好鍾意個電視機...

對了,我這個星期突然喜歡看亞視的那個講清代乜鬼....唔知劇名...總之係講努爾哈赤ge故事架啦......

躺在床上睇電視真係好嘆架........ :lol:

累累累....

等陣又要帶阿仔去小學度學普通話了...

病咗重要揍仔係最辛苦, 我呢排身體都差咗好多所以好明你感受, 保重呀, 因為小學有排你挨.....

別墅

Alfalfa 寫道:
大家早.

我今日同阿女,老公係深圳,而家我係酒店房上緊bk. 上網係免費ga,好爽!!

我地一家人差不多半年冇出去玩,因為老公吾得閒,阿女已經成日炸型話要去玩.又真係既,細路仔最鍾意daddy,mummy
陪,佢成日唱個首 : 我有我有一個好爸爸,我有我有一個好媽媽.............,日日夜夜都想見到他.......... daddy,mummy
你地俾d心機陪我啦 !!!

我地昨晚去左一間素食店食自助餐,只要黎深圳都一定去,雖然吾可以同台灣比,但係都已經好好,起碼香港揾吾到.

我要去食早餐 lu, 晚一點再傾.

好善暮你呀.....可以一家人去玩, 不過你女女唔洗考試咩 ?

首頁
12345...89

尾頁

跳至