心聲留言

跳至

首頁
23456...89

尾頁

別墅

Re: 發up瘋俱樂部 之 <<閒話家常篇>>

小孩子的天空 寫道:
我攪緊ga la......

[quote]
frodo 寫道:
所以我地咪要同佢地攪好d親子關係, 人地話三年班時係另一個難關, d男仔把口仲臭......我仔d同學已經講 埋d 衰野啦, 但我真係避免唔到佢唔去听囉, 唯有同佢講唔可以咁講....
[/quote]

其實我地同d仔既親子關係算係唔錯架啦, 起碼佢地會講佢地既心事吖, 我見有d媽咪根本都唔同個仔傾下計, 到d仔大咁又點會同你講佢地既野呀 ?

別墅

當然好啦, 我用速成, 倉頡好似好難咁...打慣咗速成, 改唔到...

別墅

我去訓啦, 听日又要同佢溫書.....真係怕怕.....你都唔好想得咁灰啦, 今日我地種呢個因, 將來應該會有個好既果既 !! bye !

大宅

子爵府

人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

大宅

[img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_25.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_23.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_20.gif[/img]

別墅

禁止訪問

禁止訪問

大宅

天空﹕
金x子係邊度買架....我諗吃金x子好過噴西瓜霜...遲早中西瓜霜毒.....

你阿仔身體幾好嘛?...俾佢多d休息啦...雖然要考試..但身體要緊呀...
小孩子的天空 寫道:
<<漁夫之x>>

我幾乎日日都食, 因我有食喉糖的習慣

還有<<金x子>>, 如初起的喉痛是可以治好的, 不防試下.
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

大宅

我阿仔踏入四歲開始....

好幾次俾我地鬧完,就會話,佢好唔鍾意我地,佢十八、十五歲就會自己搬走架喇......

最近一次應該在幾個月前,佢提前到話九歲就會離開這個家搬走.....

我已預計佢有天...未有毛翼...佢一定會離家出走....

以佢的性格...

但...

佢可以走去邊呢?....

可以去邊呢?.....

:lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :cry: :cry:
小孩子的天空 寫道:
唔咪, 最差的只不過是不去温書, 我又唔想罵佢........

只不過看到有些學生很不生性, 父母把所有心機都放到他們那兒, 一句不喜歡就搬走了, 只留下他們在痛心流淚..........

這令我想起..........<<燕詩>>

梁上有雙燕 翩翩雄與雌 銜泥兩椽間 一巢生四兒

四兒日夜長 索食聲孜孜 青虫不易捕 黃口無飽期

嘴爪雖欲敝 心力不知疲 須叟十來往 猶恐巢中飢

辛勤三十日 母瘦雛漸肥 喃喃教言語 一一刷毛衣

一旦羽翼成 引上庭樹枝 舉翅不回顧 隨風四散飛

雌雄空中鳴 聲聲呼不歸 郤入空巢裡 啁啾絡夜北

燕燕爾勿悲 爾當反自思 思爾為雛日 高飛背母時

當時父母念 今日爾應知
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

大宅

frodo..
我唔知漁夫之x細路可唔可以吃....

不過 ,我俾過阿仔吃...佢忍受唔到陣味...好返吐返出黎也....所以,有時我會在一些高危場合...叫佢含幾秒再吐,起碼有dd效都好....再唔得,我就塗薄荷膏在佢個鼻上預防...

好...下次萬一佢不幸感冒後氣管敏感咳咳咳,我會逼佢含下的,不過會劈開一半或一開三咁.....免得佢又"哽"親...

別墅

睡覺 寫道:
我阿仔踏入四歲開始....

好幾次俾我地鬧完,就會話,佢好唔鍾意我地,佢十八、十五歲就會自己搬走架喇......

最近一次應該在幾個月前,佢提前到話九歲就會離開這個家搬走.....

我已預計佢有天...未有毛翼...佢一定會離家出走....

以佢的性格...

但...

佢可以走去邊呢?....

可以去邊呢?.....

:lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :cry: :cry:

嘩....迪迪仔真係好有"個性"喎..... 睡覺... 我真係鄧你辛苦囉...

大宅

又係非常疲倦的一天也..

阿仔終於睡著了,由朝早6點都唔夠醒左至今10:30pm.......總共超過16.5小時......明天...明天又同我睡到晏一晏咁... 跟住就吃早餐又唔係,午餐又唔係,佢11:40分am左右就要吃午餐...12:30pm就要上學架嘛...

睡覺是一種美德黎架...

我真係好鍾意我張床架...

只要無我個c人頭老公係隔離的話..... :tongue: :tongue:

我最愛ge始終都係我的床......

大宅

嘩...[size=x-large]tamme....yuki877..bb仔媽咪

[size=medium]你地實在...好可疑....竟然三更半夜出現....難道...你地....你地係.....係....大廈看更黎ge??

:lol: :lol: :lol:

大宅

hellomummy...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

:-( :-( :cry:

比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

子爵府

Alfafa~

對唔住! 我又嚟搭訕。
你女女係咪即係K1呀?
我個仔K1 今日要考數學,明天考英文,後天考中文! 重要考 Oral, Mandarin...etc. :cry:

Alfalfa 寫道:
frodo,

我阿女讀緊幼兒班,重未駛考試住.

複式洋房

早晨!

小孩子的天空

星期日你有沒有在家裡陪太子溫書?我本來想他留在家裡好好溫書.但他說老師給他兩張門票要去大球場看太空人.我不給他去.他就 :evil: 然後 他今年讀五年級啦!不知要等多久才會開竅肯讀書呢? 今天測中文,希望他順利啦.

首頁
23456...89

尾頁

跳至