婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

請問你們照腸鏡的原因?是柯血或排便習慣改変?以前是條型現在是雪糕型有問題嗎?

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 ahqq 的帖子

我係因為嗰排成日痾好似潺嘅野就去照

男爵府

BK Milk勳章

回覆 pppfamily 的帖子

照完話セ無事嗎?

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:請問照過腸鏡的人

如果你家族有人曾患腸癌,都最好每三至五年照一次

大宅

回覆:請問照過腸鏡的人

私家定政府呀,貴唔貴?

子爵府

我係因為個咀有黑色素, 所以醫生建議我照胃照腸, 同埋照小腸, 不過都係唔知原因係乜...我係政府做~~~

伯爵府

請問痛嗎 ? 是否全身麻醉 ?
因醫生也叫我媽媽照吓 , 但佢好驚

子爵府

我係政府做, 沒有麻醉, 照個時好清醒, 我覺得唔痛, 只不過醫生幫我照過時, 我個肚有d痛, 唔多舒服, 如果私家做, 一定會全身麻醉~~

子爵府

私家做, 成人係打訓覺針唔係全身麻醉,我上年連埋胃鏡一齊做的...
其實我係因成日胃痛,我家族有強勁的胃潰瘍歷史加上產後便秘,咪照囉

大宅

原因:成曰小腹痛。私家做,全身麻醉。冇乜唔舒服,最唔舒服係照腸前一晚要瀉清身體內廢物 ,飲好多水,同瀉好多次。

大宅

我之前因經常肚痛,所以照腸,而最近因貧血,醫生驚是內出血,所以剛剛照完腸和胃。其實,照腸最辛苦是要飲瀉水及要瀉約十次,而照的時候是不會太辛苦,因在私家照,醫生是會打支睡覺針,使你睡著而照,你根本不知道痛。我睇開一個腸胃肝臟專科的醫生,他照腸和胃的手勢很好,所以照的時候不用怕。

大宅

Any good doctor recommend? I need to have one done soon but don't know who is the good doctor.

Thanks for any recommendation.

複式洋房

我父親得了結腸癌。因為這個家族歷史,我去檢查照腸鏡。醫生在腸內發現了三粒息肉並把他們清除。在私家醫院做並全身麻醉, 完全冇痛, 順便照胃鏡。

大宅

回覆 elegant 的帖子

我pm了個醫生的資料給你。

大宅

可否pm醫生資料給我, 同貴唔貴呀. thanks.

大宅

回覆 回覆:arsahi的帖子

請問政府照幾錢?系使吾使預約照?

子爵府

政府要排期呀, 我本身要排2年, 後來醫生提早左我, 先早左9個月~~
政府唔洗錢, 都係入院費100元左右啦~~

男爵府

回覆:arsahi 的帖子

你喺邊間醫院照?我五六年前喺法國照過都ok, 六月會喺政府照,好驚佢地唔俾麻醉藥 (我同事同一間醫院照胃鏡冇得麻醉)

大宅

回覆:ahqq 的帖子

我係29歲做腸鏡,目的係一般嘅身體檢查,結果發現一個3cm嘅瘤,需要做手術切除個瘤,個瘤化驗結果係子宮內膜異位:;pppp:,難以想像~

男爵府

BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至