自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

公爵府

回覆:結婚用26萬多唔多?

有d人要面冇計。你睇嗰對夫婦,幾個人迫埋在300幾尺旣屋,又殘,你睇佢煮麵個煲丫,裏面脫曬銀色,露出銹色都仲用,就知要幾慳。甘樣永遠追吾到樓價

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

THAT WHY 話上唔到車.......

而家明白點解話買唔到樓, 以前果代, 又係搵咁多, 但冇咁多花神野, 所以SAVE到錢, 而呢一代, 就算比佢搵返咁多, 但太多錢係無意思咁洗左, 所以儲來儲去都儲唔到首期.

不喜勿插.

子爵府

只係去honeymoon洗10萬,之前D野打和
To be or not to be  that is the question~

男爵府

其實有時都唔係主角話事......
好似我同男朋友咁
我地咩都唔想搞
但雙方家長都唔肯
淨親戚都過55圍
6500圍都已經40萬
仲要無贊助

今次大鑊鳥

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

KiuKiu媽媽 發表於 12-2-21 21:54
唔知大家有冇留意,有住男士話系社會型成要咁樣攪婚禮,大佬呀,點攪都要因應自己情形架,無錢咪攪細,使唔 ...

少少野就受人影響, 呢D男人好冇用, 人話乜佢就做乜.......

琥珀宮

Bibibut 發表於 12-2-21 21:55
有d人要面冇計。你睇嗰對夫婦,幾個人迫埋在300幾尺旣屋,又殘,你睇佢煮麵個煲丫,裏面脫曬銀色,露出銹色 ...

我覺得佢地同住劏房冇乜分別,
豪一晚, 要寒酸唔知幾多年, 都唔明依家D人諗乜

琥珀宮

moonychan 發表於 12-2-21 21:58
THAT WHY 話上唔到車.......

而家明白點解話買唔到樓, 以前果代, 又係搵咁多, 但冇咁多花神野, 所以SAVE到 ...

同意! 呢D人上唔到車真係唔好怨, 自已攞黎

公爵府

回覆:結婚用26萬多唔多?

我5年前,擺酒樓四千蚊圍,計埋收d禮埋單洗左幾千蚊,包晒雜費!不過當然唔豪啦,個場cheap cheap地添,不過d野好食又足料,我覺得咁做好明智。好在當年我算早結婚,個陣都未興搞咁大,冇比較下都感覺良好。如果我而家先結婚,我實唔好意思咁擺…

子爵府

畀面勳章

回覆 夏奈 的帖子

我都好同意架~~
我同我老公當初結婚又係乜都唔想攪~~

齋旅行結婚算~

點知男家唔肯, 一定要大攪...99係咁依數, 佢起碼都要十圍~

我女家反而直頭乜都唔想攪!!

最後我同老公唯有係香港註冊, 等6299可以黎簽個名...再之後去旅行算~ (但其實我好想去海外行教堂架..)

擺酒果度...我地而家仲係拖字決中.................拖得幾耐得幾耐...............

所以我都好明白, 好多時唔係D新人想攪咁大, 係D老人家嘈...
如果唔係我老公企硬.....我地都一早要攪起碼卅圍(因為我亞媽話如果男家要擺, 女家都一樣要攪)..

希望我地拖得成功啦.......

題外話: 我地因為未擺酒, 所以男方親友岩岩新年話唔當我地結左婚....激到我鬧左老公成晚........

大宅

我真係唔明洗咁多錢,又唔係包唔離婚。d錢可以用係更加有需要ga地方。回憶真係咁好??? 如果婚姻美滿味重好。

男爵府

回覆 faye525 的帖子

我地唔可以出呢招
想當年未來62個朋友個仔就係註冊唔擺酒
未來62走去人地屋企
鬧咗人個仔三個鐘
之後見一次 鬧一次

我諗我地擺遲一日都會世界大戰

我諗我地無50萬都落唔到樓

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆+faye525+的帖子 我地唔可以出呢招想

原帖由 夏奈 於 12-02-21 發表
回覆 faye525 的帖子

我地唔可以出呢招
你62都幾人地個仔既嘢關佢咩事。比面你就聽你廢up,人地唔俾面媽义佢都仲得。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ballball329 發表於 12-2-21 19:12
你果時用幾多?

結婚用26萬多唔多?<---- 以佢兩個 case 係超多!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+12-02-21+發表電視

洋房

引用:Quote:原帖由 LedTV 於 12-02-21 發表電視

原帖由 sandy1425 於 12-02-21 發表
一句一生人一次害死人我從簡咋,都係買樓實際D
絕對贊成

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 sandy1425 於 12-02-21 發表

原帖由 leanna~ 於 12-02-21 發表
嗱,如果我係男人實娶妳!
多謝

琥珀宮

qqcqt 發表於 12-2-21 22:13
我真係唔明洗咁多錢,又唔係包唔離婚。d錢可以用係更加有需要ga地方。回憶真係咁好??? 如果婚姻美 ...

有D人一生平平凡凡, 又唔係靚女, 咪想用錢黎買一日做公主囉.............
不過做完一日公主之後又變返灰姑娘呢.....

好彩我同我老公都唔係D咁既人
我地去左海外既教堂行禮, 其實一樣有一個美好回憶~仲洗少好多錢添

珍珠宮

如果要一晚威換來之後咁辛苦我令願攬住D錢

大宅

駛左4,5萬 收番差唔多

總開支算係有賺 唔算多

子爵府

引用:04年結20萬搞店 +

原帖由 kellylau79 於 12-02-21 發表
04年結20萬搞店
我都係2004年吖,大約用左$180000到

首頁
34567...12