跳至

首頁

尾頁

大宅

而家只係in左救世軍,等繄通知。
琴日去左聖保祿交表。
一早報左既廣福竟然一直無聲氣,直至早幾日打去問先講我揀上午班,佢地無開班,所以就無通知!
就係激屎,甘你都通知聲丫,可能我都會考慮全日架嘛
而家真係好擔心呀

子爵府

我都驚無得讀, 最近呢個月先搵學校, 未有INTERVIEW, 好多都好似FULL唔收

大宅

引用:我都驚無得讀,+最近呢個月先搵學校,+未有IN

原帖由 LC116 於 12-02-25 發表
我都驚無得讀, 最近呢個月先搵學校, 未有INTERVIEW, 好多都好似FULL唔收
其實我好早已經開始搜集資料,無奈好多間都要到bb夠某個月數先可以報,到夠月數報得既時候又話你知一早已經收齊哂喇。。。唉。。。

珍珠宮

BK Milk勳章

You can try Zenith, may be will space for your child.

別墅

回覆 ameliakwok 的帖子

你嘅孖b幾大呀??
你都好呀, 有得in救世軍, 我唔講話in n1, 我諗連等n2都掛唔到上去!!

別墅

回覆 回覆:犀利妹的帖子

明雅幼稚園in二十個月大的小朋友,你可以試下申請

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我囡讀緊廣福n班(2009bb), 上年都無咁緊張, 乜今年攪成咁呀?!
明雅之前係夠18m就in,而家變左20m?
你係今年讀n班(2yr)? 2012年入n, 你應該上年2011年9月開始就留意各大學校既入學&申請資料

其實大部份學校都係每年一次報名,咁唔夠month都可以照入form; 得幾間係可以夠歲數就入form(注意係入form唔係入讀; 因為n班(2yr)係入讀時一定要夠24m(政府requirement).

不如share下邊d係夠month可以入form, 邊d係一年派一次.

我上年既資料係(如果巳更新, 請改):

夠month可以入form:
廣福保良局
東華三院

一年派一次:
明雅
聖保祿
滙豐

大宅

引用:回覆+ameliakwok+的帖子 你嘅孖b幾大呀??

原帖由 犀利妹 於 12-02-28 發表

你嘅孖b幾大呀??
我兩個而家21個月。
因為我好早就遽表喇(4個月時),排廿幾,所以有機會見囉。
聽人講救世軍係先到先得,唔知大家又有冇聽過呢

大宅

引用:明雅幼稚園in二十個月大的小朋友,你可以試

原帖由 MamaPun 於 12-02-29 發表
明雅幼稚園in二十個月大的小朋友,你可以試下申請
明雅係咪無學劵架?因為我有兩個,所以想揀K1有學劵既學校呀。

大宅

引用:我囡讀緊廣福n班(2009bb),+上年都無咁緊張,

原帖由 joey211 於 12-02-29 發表
我囡讀緊廣福n班(2009bb), 上年都無咁緊張, 乜今年攪成咁呀?!
你係今年 ...
其實我早在佢地8個月時已經搜集資料,一夠9個月已經即遽廣福保良局,可惜一直未有聲氣,直到我打去問問佢先話今年唔夠位,所以無開上午班,只開全日!佢仲要唔通知,唔比機會你轉軚
另外果d例如方麗明,寶湖都係一夠月數即去交表,但都已經full哂,只可以排K1mouth:

大宅

引用:我都驚無得讀,+最近呢個月先搵學校,+未有IN

原帖由 LC116 於 12-02-25 發表
係呀,真係好多間都full哂

大宅

我都好明白,因為我都係報n1

大宅

之前我都問過,佢地話上午班無位,無話過唔開喎,可能係近期的事,試下寶雅仲有無位,仲有等聖保xxxx......之前應該會有d人報左又唔讀...咁就會有機會,不過都係要入左form先....仲有間安仁,圓玄就只有下午班

大宅

yes,今年已經排到186人(上個月問過)

別墅

引用:我囡讀緊廣福n班(2009bb), 上年都無咁緊張,

原帖由 joey211 於 12-02-29 發表
你係今年 ...
我冇報明雅,之前係18個月還是現在20個月in?冇考究,只係去開放日聽老師講,入表後等二十個月大先in佢地。

別墅

引用:Quote:原帖由 MamaPun 於 12-02-29 發表明

原帖由 ameliakwok 於 12-02-29 發表
明雅係咪無學劵架?因為我有兩個,所以想揀K1有學劵既學校呀。
媽媽,n1唔係冇學卷既咩?如果你想升K1有學卷,明雅中英文幼稚園有學卷,明雅國際冇,你打去問左未?

大宅

引用:Quote:原帖由+ameliakwok+於+12-02-29+發表

原帖由 MamaPun 於 12-03-01 發表
媽媽,n1唔係冇學卷既咩?如果你想升K1有學卷,明雅中英文幼稚園有學卷,明雅國際冇,你打去問左未?

...
Oic...thx!

大宅

回覆:好擔心,驚孖b今年無N班讀

報告一下:今日終於忍唔住打去問。
佢話兩個小朋友無問題,只係暫時無位,所以未通知,我地係後補第三第四。
我再問佢,甘幾時入學,佢答我今年八九月,甘我又問,即係N班已經full左喇?佢又話唔係。真係r頭!
佢話3月尾會通知,希望收我地啦

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆:好擔心,驚孖b今年無N班讀

聽講今年or明年明雅K1好似有學卷!但我唔肯定,因朋友講!

首頁

尾頁

跳至