想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

Re: 我的iui日記

102,

我喺18/11做IUI, 今日day 28, 開始覺得有谷M感覺, 唔知係唔係又失敗? 真係好擔心, 如果今次又失敗, 我諗我會停一停, 因為真係好貴, 我由二月開始睇醫生, 差唔多用左2萬元, 或者可能試下睇中醫.

你做完IUI之後, 醫生有無俾藥你食?

大宅

karanyeungchu,

你可唔可以問下你醫生呀? 因為我都想知我係唔係黃體素不足, 謝謝!!
該用戶已被刪除

複式洋房

kool,
好呀!因為我明天11:15am要返e生到照卵卵嘅size,我幫你問e生,你記住要放鬆d,唔好諗咁多,relax

大宅

唔該你. 若照你既講法, 我由排卵日開始到依家都係36.7 至37.0, (連繼14日), 算唔算高溫?

複式洋房

K&B,
iui即是喺Day2 or Day3開始打排卵針or食排卵藥,check住d卵既size,到卵泡成熟到一定既程度後,收集老公既精液經化驗室洗精後,由e生用一根細管將d精注射入女方既子宮腔內,而精子同卵子可否相遇,e生係唔包既(天意),21日後驗孕便知結果,唔知解譯得清唔清楚,希望你能夠明白啦!

複式洋房

kool,
我係bk睇d sister既留言,佢哋話36.7以上係高温,所以你應該係高温 放心la,記住保持心情愉快

別墅

HI Everybody,
我都做過1次iui, 但fail. 果次經歷真 :-( . 果個黃綠, 第1個月食藥及打針, 但從來無幫我照卵的大細. 跟住第2個月, 加重藥及打針, 然後放精入去, 兩日後發覺個肚好大, 好似有左5個月, 以為胃有事, 入左私家醫院, 用左$6,xxx. 幾 , 話入面有大量腹水, 跟住搵個黃綠問清楚. 佢勁驚, 寫紙入左pmh. 醫生話"卵巢過度刺激症候群", 那時才彷然大悟. 希望bk sister 做 iui 時, 一家要照住d卵會否過大及過多, 千期唔好遇到我以上的經歷, 希望你們早日bingo.

複式洋房

GIVENPLS,
你唔好咁啦,或者你休息吓先,之後再努力過,唔好比太大壓力白己,對身体唔好架,我今次係第3次做iui,現在係打針皆段,我會用平常心面對,一齊努力呀

複式洋房

1/12下午2:35打第5支排卵針,今日係打番左腳大肶,留一大滴血,小小痛,明天要回e生到照卵卵size,到時就知老公幾時要去取精la

洋房

kool,

我做完IUI之後, 醫生都無俾藥我食呀!! 咁你個醫生俾咩藥你呀?? 不過我next monday要返去醫生度check,唔知check咩呢!!

你都好吖, 到今日day 28.....我上兩個月去到day 26就m come喇, 幾失望 :-( 如果今次失敗,都唔知做唔做第2次好,因為真係好貴.  好彩呢兩日d体溫都算高, (36.75 & 36.86)....

我地要努力呀, 總之m一日未到, 一日都有機

洋房

可唔可以幫我問e生, 做完iui之後 (好似我而家咁)見有d傷風,可唔可以食成药,例如幸福傷風素.... thankyou

複式洋房

102,
好呀!我明天幫你問e生呀,你都要放鬆d,唔好咁緊張

洋房

唔該.....

別墅

你地好呀!我睇了中毉四個月嘞,乜都check過,無問題,就係幾年都無。
我也睇緊做唔做IUI好,請問政府和私家差幾錢?政府要排幾耐?係唔係要政府e生refer?
謝謝!

複式洋房

多謝你安慰, 但我係政府做, 唔可以停, 因如果停咗唔知幾時再排到, 而且我唔想做高齡產婦, 份工又做得唔開心, 我想生完快D走呀~~~ :cry:

男爵府

Karen,
pls check PM.

大宅

102,

我醫生都無俾藥我, 因為見到其他sister有藥食, 所以問下你有無囉.

你next Monday 係day 幾? 點解要返去覆診?我醫生話如果過左day35而m又未到先返去check. 我都好想知道你醫生要check D 乜?覆診之後話我知.
該用戶已被刪除

洋房

kool,

Next Monday係 day 21, 我有打電話問返去覆診要check D 乜, 好似話照下個子宮內膜喎, 仲要打賀爾蒙針....

其實由想要bb到而家差唔多一年喇, 因為我d m 一向都唔準, 頭幾個月都係得個桔, 有時仲一個月m come 2次 :-(
跟住睇咗呢個醫生, 食咗一個月調經丸之後, 就開排卵丸比我喇! try咗2個月都唔得, 咪試下iui....(其間醫生都叫我照輸卵管, 不過我冇照!)

唔知係咪心理作用呢, 成日feel 到個肚有d扯住扯住咁痛喎. 第一次唔得嗰時都有呢d feeling, 今次實凶多吉少喇! :-( :-( :-(

首頁
12345...8

尾頁

跳至