想生BB

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

Re: 我的iui日記

karanyeungchu,

你好勤力呀, 做完IUI之後即上BK, 點解唔休息下? 我上個月做完之後返到屋企即刻休息左2個鐘, 因為我覺得好痛. 你有無呀?

祝一定成功!!!

Pls check PM.

複式洋房

kool,
我已經係診所休息左半個鐘,可能我放鬆左,所以冇覺得痛,只係e生放技細管入去嘅時候有dd唔舒服,e生話若果越緊張越痛,而我唔想d精攪咁耐先放到入子宮,所以我深呼吸放鬆,而e生同姑娘就同我傾計,故過程好順利。
因為我好想同大家分享,亦唔想張注意力集中喺做完iui,想好似平時一樣,所以就上黎BK,我都希望成功,多謝你,你都要好好調理身体呀

Pls check PM.

複式洋房

qkhui,

大宅

karanyeungchu,

我都是在十一月尾做咗第一次 IUI , 當日心情輕鬆 , 我先生就陪我在旁, 等醫生時佢重一路係到打遊戲機, 我重閙佢如果再打機, 我唔做啦 hehe...(不過是講笑, 咁辛苦等到這一日, 怎會想放棄呢) , 我覺得最痛是初初整開子宮腔 , 佢隻唔知咩工具整到我有 d 痛, 不過我都忍到 , 相反放支細管入去嘅時候我一d 都無痛 , 之後好快完成了 , 姑娘叫我在床上休息了二十分鐘到 , 就去取塞藥 , 每天共塞兩粒 , 唔知有什麼用 , 好似話會幫助容易d 著床 , 今天是 Day 22 現在肚子仍然是脹脹的, 你們身體上有什麼改變呢 ??

我現在都是輕鬆的面對, 不會抱有太大的希望 , ~~ 祝大家可以早日做一位偉大的母親~~ :lol: :lol:

Smilewa

洋房

咁多位, 唔好意思呀...
呢兩日要準備考試, 所以冇時間報到......終於考完喇 可以上黎同大家傾吓...

洋房

kool,

唔好唔開心啦, 以平常心去面對, 仲有好多機會....唔好灰心呀, add oil...

我地bk嘅姊妹實支持你.

洋房

kool,

等我報告下我嘅情況先. Monday去覆診時,醫生幫我照咗個子宮同卵巢嘅情況. 子宮嘅厚度都ok, 而卵巢裹面d水啷size都唔算大, 可以打賀爾蒙針. (醫生話水啷係排卵後形成, 係正常現象 )

由做iui嗰日報(28/11)起計, 到覆診日(5/12)已經8日, 喺正常情況, 佢地已經結合, 之後要靠佢地嘅能力去發育, 打賀爾蒙針只係輔助佢地, 得唔得要睇天意.

如果10日後, m唔come.....就有機會喎

洋房

Smilewa,

你好! 你今日day 22, 而我就 day 23喎......咁我地咪差唔多時間做IUI, 我都係第一次. :lol:

我冇肚脹脹, 不過有時有d肚痛.....大家一齊努力啦!

複式洋房

Smilewa,
我果d藥係cream嚟架,好似支棒咁,經陰道塞入去,跟住像必紅藥水咁,必d cream入去,之後就將支棒'蚊'番出黎就攪掂,呢d係黃体素嚟,可以幫助著床,所以肚谷係正常現像

複式洋房

7/12今朝同老公do do後e+個肚有d谷同有dd痛,e生吩咐今晚額外要塞一支藥,之後由聽朝開始每朝塞,喺呢段等bingo嘅時間,我會好似平時一樣,每星期玩一至兩日瑜伽,令整個人得到鬆弛同平靜,大家繼續努力呀

大宅

102,

心情已經好番好多,多謝關心. 依家我開始睇中醫, 調理下身體先. 希望有幫助.

可唔可以話俾我聽你醫生既資料同收費? 我見你地D醫生follow得好好, 但我醫生就セ都無. 好似唔夠專業.

Thanks!!!

洋房

kool,

我睇Dr. Wan, 我都唔知好唔好....我睇佢3個月. :-x
佢都唔係咁多嘢講, 要問先答一兩句...
收費要4000∼5000. 但我覺得karanyeungchu嗰個醫生好d喎,如果今次唔得可能會停下or轉個醫生啦!

kara,可唔可以話俾我地知你醫生既資料同收費?

民房

Hi, Karanyeungchu,

Could you please tell me the name and the telephone no. of your doctor? Thank you.

禁止訪問

大宅

你同我差不多時間做 IUI , 希望我地一齊 bingo 就好啦 ~~ 我下星期四要見醫生啦 .

大家一齊努力啦......take care.

Smilewa

大宅

karanyeungchu
記得做瑜伽時, 唔好用咁多力, 尤其是腹部 , 我聽人講, 如果是孕婦是不適合做瑜伽 , 尤其是初頭三個月

Take care, hope everyone can bingo very soon.

Smilewa

大宅

小熊貓

pm to you la, pls check.

Smilewa

複式洋房

102, Michelin1211,
Please check PM.

複式洋房

Smilewa,
多謝你關心,我會小心的,我會在上瑜伽班前同Miss講我既情況,問佢邊d動作我唔好做,佢會提醒我的,而我亦會量力而為,覺得唔舒服就會訓低休息,所以不用擔心的

洋房

smilewa,

下星期四why要見醫生呀?

首頁
34567...8

尾頁

跳至