想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

Re: 我的iui日記

亜希子,
多謝你嘅建議,但我覺得肚皮會痛d(唔敢試)

複式洋房

Hi 455,

你好嗎??????近排怎樣呀???有沒好消息?我睇緊中醫,早排

複式洋房

455,
我覺得做瑜伽冇想像中難,其實每個人嘅柔軟度都唔同,只要姿勢正確,一樣可以做到伸展動作,可能開初頭幾堂會吃力d同做完之後果幾日肌肉會比較痛,但習慣咗會好d,我覺得最大收穫係皮膚好左,因為呼吸同留汗可促進新陳代謝,清除毒素,唔學都唔知正確的呼吸方法會排汗ga,所以你得閒去CLUB HOUSE試吓學瑜珈啦!
該用戶已被刪除

複式洋房

亜希子,
我老公幫我唔到,因為e生話最好每日喺差不多嘅時間打,我每日都是下午2:30打,佢番緊工,所以唯有自己打大肶啦

大宅

打大脾係唔會好痛架, 我係姑娘用打針器打既, 我今次會試下自己打, 針筒驚唔識打, 但打針器就好好, 又無咁恐佈

別墅

Hihi, lanittp

你好嘛? 我都係咁啦, 呢兩個月抖下先, 今日day 3, 雖然未bingo, 但睇左中醫後明顯覺得身體好左, m痛情況亦有改善, 以前要食藥止痛, 但依家只係小小唔舒服, 唔使食藥, 我唸下個cycle啦, 會去再去睇多次西醫, 再博多一次, 希望有份一世難忘的聖誕禮物!

因為愛...所以等待...

別墅

honeybbb 寫道:
打大脾係唔會好痛架, 我係姑娘用打針器打既, 我今次會試下自己打, 針筒驚唔識打, 但打針器就好好, 又無咁恐佈

係呀! 打大髀無打pat pat咁痛, 我醫生原本叫我自己打, 但我怕, 最後叫左我老公學打, 佢膽粗粗去學, 吖...又ok喎, 之後我都係叫老公幫我打, 都ok架!
因為愛...所以等待...

複式洋房

Hi 455,

預祝你成功呀 我本來都想送份大禮比老公,佢下個月生日,不過系佢生日

大宅

karanyeungchu,

我講係做完IUI之後, 醫生無俾藥我塞同埋你話D賀爾蒙藥, 點解我醫生同你地唔同?

我都想唔好緊張, relax 一D, 但成日都諗著唔知今次得唔得, 真係好擔心.

複式洋房

kool 寫道:

我講係做完IUI之後, 醫生無俾藥我塞同埋你話D賀爾蒙藥, 點解我醫生同你地唔同?

我都想唔好緊張, relax 一D, 但成日都諗著唔知今次得唔得, 真係好擔心.

kool,
sorry,原來我攪錯左你嘅意思,我做完IUI之後, 醫生俾藥我塞同埋打兩支賀爾蒙針係因為我之前量体温,体温表顯示出我得12日高温,表示唔夠黃體素,所以要塞藥同打針增加黃體素,e生話如果真係有左塞藥要塞足3個月,因為3個月後係胎盤供應給bb,所以唔須再塞藥。
其實每個人身体都唔同,你唔好擔心啦,放鬆d,用愉快嘅心情面對每1日,對身体會好d架

複式洋房

29/11 下午2:30打第3支排卵針,今日打右腳大肶,留了一滴血,打完之後現在陰陰痛 :-|

洋房

All Sisters,

你們好, 我係New Member, nice to meet you!
我昨日剛做了iui, 心情仲有d 緊張 :-(
今次係第一係做, 我都知道今次唔會bingo....邊有咁好彩..
下星期要返e生度照下or打針 :cry:

複式洋房

102,
凡事要向好方面諗,成功與否,你同我都唔知,但我覺得唔應該比咁大壓力自己,你同老公有勇敢去做iui,每日打針,老公又要取精,大家都為有bb而努力,其實好難得,所以正面d諗,放鬆d,用愉快既心情等下星期返e生啦

洋房

karanyeungchu

多謝你安慰我, 我老公都話我唔向好方面諗喎....我都想, 但驚希望越大失望越大.... :cry:
可能真係太大壓力, 呢兩日覺得個肚有d痛...... :-(

大宅

体温得12日高温, 係由邊一日開始計?我每一次覆診醫生都無睇我体温表, 做iui之前我都有問醫生我的黃體素夠唔夠, 好奇怪佢話CHECK唔到. 係唔係有問題?

洋房

kool,

你好, 我都啱啱喺28/11做完iui, 你幾時要去醫生度覆診呀?

Karanyeungchu,

今日ga体温係36.75(前兩日得36.4x), 係唔係開始高温期?

複式洋房

kool & 102,
其實我唔係好識點睇,只知由低温至高温即有排卵,咁就由高温果日開始計(唔知arm唔arm)因為我係比e生睇個体温表(連績3個月)係e生話比我知,所以你哋嘅情況我唔係好識,真係唔好意思

複式洋房

30/11下午2:30打第4支排卵針,今日都係打右腳大肶,留一小點血但唔痛

複式洋房

大家好呀~~我11月12日做完IUI, 兩星期後M到, 好HURT, 喊了一大場, 不過係第一次做, 但等了差不多3年啦, 係咪IUI多數唔得呢?

首頁
12345...8

尾頁

跳至