想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 我的iui日記

karanyeungchu,

Thank you for your PM.

我想問下做完iui之後, 係唔係會持續有肚谷嘅feeling呀   因為我只係久唔久先有呢種feeling,今日就有種feeling喇...我好驚呀,今日day24..上兩個月day26 就 m come喇...點算 :-( :-( :-(

複式洋房

102,
肚谷係正常現像,因為黃体素增加所以就會肚谷,我亦唔係持續有肚谷嘅feeling,只是間中,或者你唔好將注意力集中喺個肚度,放鬆d,唔駛驚架,有時計住d日子真係令人好痛苦,好影响情緒,嘗試下當你亂諗嘢嘅時候,咪埋眼深呼吸諗d正面同開心嘅事,可能會令你心情平靜,係瑜伽導師教的,我覺得都幾有用,你都試吓啦

洋房

多謝你嘅解釋,咁都冇咁驚!
之前因為要考試,所以冇時間諗..而家就..好等我搵d嘢做吓先

其實邊個想有壓力吖,但係一諗到下個月就新年喇  都咪話唔煩, d親戚又會喺99面前問你幾時生呀?..你99想抱孫等等 唔通話佢知我攪咗咁耐都生唔出咩! :-( :-( :-(

民房

karanyeungchu 寫道:
102, Michelin1211,
Please check PM.

thank you very much!

大宅

102,

因為醫生叫我回去驗孕及檢查 , 今日頭重重, 有小小發燒 tim.. 食咗兩粒 pandol 都唔 work , 今晚要早 d 休息了

smilewa

大宅

smilewa,
有發燒, 可能是好兆頭, 不要吃其他藥.
我朋友幾個月前, 發燒不舒服, 入了醫院2天, 退了燒才可以走,
過了約10天, 証實有喜, 故此, 請小心呀!

大宅

smilejackie,

Thank you for your support ar....I'm still waiting for the result ar......some nervous .

smilewa

洋房

smilewa

15/12返去驗孕 即是day幾呀? 15�12都係我嘅關口,15号仲未到的話,都可以驗孕
雖然上星期四開始到而家有肚谷feeling,但一直都未來....今日day 28喇, 不過d体溫就上上落落咁. ?-(
你嘅情況點呀

複式洋房

由做iui至今剛好一星期,在這星期裏,都有肚谷同胸谷既現像,其中有兩日小肚十分痛,要訓低才好些,而原本諗住做瑜伽,但結果因為肚痛冇做到,再加上老公叫我唔好做住,所以只是在家做呼吸動作,令自己放鬆,現在肚子間中都會'戚戚'吓,但已沒有之前咁痛la

大宅

102,

如如果我在 15/12返去驗孕見醫生, 即是 Day 30 啦, 現在心情真是幻得幻失咁 , 叫自己盡量平靜 , 希望可以做到啦 , 希望你好快有好消息

smilewa

洋房

smilewa,

我今日day30喇, 一起身去wewe嘅時候, 發現有d紅(唔知係紅定啡 ) 個肚仲好痛tim. 以為m come, 但係体溫keep 住36.75喎.....都唔知m come 定有問題,有冇人可以話比我聽要點做呀 :-( :-( :-(

洋房

今日keep住流d紅紅啡啡....不過流量唔多(可以話極少), 但体溫下降到36.49, 應該係mc...... :-( :-( :-( 如果過幾日都仲係咁, 我諗要去e生度check吓! 唉! 真係捱唔到10日tim.

kara, smilewa,

你地點呀? 有冇好消息呀?

大宅

102,

你既情況同我上次一樣, 最後都mc. 希望你仲有機會啦.

大宅

你幾時去覆診呀?希望你有好消息.

複式洋房

102, kool,
我呢兩三日個肚臍下右邊常常'抽'住痛,好似一下一下'吉''吉'地既感覺,個胸已經冇之前咁谷,但由琴日開始個肚有好多風,攪到成日放'屁'
我會在21/12覆診,我都期望有好消息當聖誕禮物送比自己同老公,不過一切順其自然la,你哋都要繼續努力呀

大宅

102,

第一次做 iui 失敗了 , 上星期六 MC 來咗 , 心情很唔開心, 但醫生叫我今個月自然試下 , 唔得就在中國新年做腹腔鏡手術 , 看看入面的情況 , 我都打定輸數 , 不會期望咁高了

:((
Smilewa

民房

我剛剛join baby-kingdom, 先知有這麼多人做過IUI,我試過做一次,但失敗,準備做2ND IUI...我想問有沒有人看過”Dr. 董曉方..而且bingo!!!....心急人!! :tongue:

大宅

聽日覆診啦, 緊唔緊張?希望你有好消息.
記箸幫我問下醫生上次既問題呀, 唔該.

102,
有無好消息呀?

大宅

smilewa,

我都係第一次做 iui 失敗左, 都好唔開心, 唯有繼續努力, 唔好灰心呀. 依家我睇緊中醫, 因今個月要停一停, 唔可以食藥同打針. 希望身體可以好番D.

想問下醫生叫你做腹腔鏡手術, 要check D乜? 大約幾多錢?

複式洋房

kool,
我有dd緊張,但我老公就好緊張,佢對今次期望好大,但我呢兩日肚谷、胸谷既現像全部冇晒,只係間唔中個右下腹抽下抽下痛,所以我既信心一日比一日減小,睇埋聽日就知結果!!!我一定記得幫你問醫生架

首頁

尾頁

跳至