嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

可能bk好多打手!我見哩隻膏好多人推介,又話六個月以上用得!見阿b搽咗類固醇成個星期好返啲,佢又六個半月,就買比佢搽,點知果夜搞到一家無得瞓,佢一搽就喊,諗住佢扭下計,點知佢成晚耐唔耐就喊,見佢狂抓面,我地隔幾個鐘又幫佢搽下,無開燈驚搞醒佢,點知一早起身見搽過嘅地方狂出水,連本來好緊嘅地方都出緊水,即刻唔敢再用!事後我諗住唔好晒枝野比我老公用,因佢都有濕疹,唔知係咪佢同阿b啲皮膚一樣,佢一搽就話好"那"!搞到我好內疚!大家記住小心選用!以後唔敢亂用野...

後加: 搵到個名啦! 唔係ST字頭, 係AT字頭, AtopXXXXXX.

Lovetai  個廣告好勁,都想買,但我電去hotline好耐都無人接, 因想問清楚, 最後都無買到  發表於 12-4-2 16:48

複式洋房

回覆:poodlema 的帖子

請問係邊隻st字頭嘅cream?我個仔都試過用某些cream敏感。唔係人講好就搽得,你要試咖!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

st字頭, 即係邊隻?

伯爵府

BK 成日賣廣告, 巴士成日賣廣告果隻~

別墅

could you tell me the full name pls??

伯爵府

AtopXXXXXX

複式洋房

I also tried but not good.
i think it is not suitable for baby.

伯爵府

回覆 c3027030 的帖子

就係囉, 根本唔啱BABY...

大宅

好媽媽勳章

係呀!我仔搽左發得仲勁又紅,好慘!原本他就好返,見咁多人讚就試下啦!我由有大女開始睇BK(9年前),一直都學到好多育兒心得,個個媽媽真心分享,近年好像變質了..........

伯爵府

回覆 Jazz 的帖子

Exactly same case with me!!!!!!!!! 哩個故事教訓我地唔好再亂信廣告同人... 我因為咁都好唔開心, 覺得害咗個仔, 我個仔本來都係好緊! 希望第時如果有媽媽再試到D咩有問題即刻SHARE出來, 唔好等其他人再受害....

TVb08  我都係呀~真係好唔開心~  發表於 12-3-1 14:59

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

下....我仲諗住買支試下

大宅

回覆 Jazz 的帖子

係呀.我都覺得好多打手..同埋你唔好打佢全名出梨啦..d公司郁d就話發律師信,del post ,只可以有打手讚,真正用過真心分享經驗都唔得

男爵府

我個仔都係受害者, 係BK睇到話對濕疹好又無類固醇米試下囉,點知用左仲衰,之後CHECK到佢對支CREAM敏感唔用得~ 又害左個仔

伯爵府

回覆 hohobma 的帖子

嘩, 好驚呀, 我修改下佢個名先~

伯爵府

回覆 TVb08 的帖子

原來有咁多受害者... 我地好可憐...
希望哩個POST可以救返多D BB......

TVb08  係~我依家唔敢亂比野個仔搽   發表於 12-3-1 16:35

子爵府

回覆:小心AtopXXXXXX果隻濕疹膏,原來唔係人人啱!

睇到報紙廣告,覺得好掂咁,尋日買左支添搽唔搽好

男爵府

Thanks..我仲諗住買比BB用,好彩

大宅

因為呢排佢好多廣告..我試左好多膏都唔得,本來諗住買來試下...

大宅

畀面勳章

呢隻野好似係嚴浩個所謂專欄介紹架喎。我不嬲對佢介紹啲野有保留~唓!又唔係佢親自用過研究過,都係啲讀者寫信去話掂,佢又擺落去自己個專欄,又有好多人信佢喎

kwhyfung  小心,佢好多fans~又唔係中西醫又唔係做專職研究,一個有專欄寫既順嫂  發表於 12-3-1 19:14

伯爵府

回覆 Einet2009 的帖子

:mrgreen:又或者間野比咗錢佢賣廣告呢, 都唔出奇! 總之我地係用家, 仲要係我地最愛O既BB用, 以後乜都要小心D.......

首頁

尾頁

跳至