懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 dodo媽咪 的帖子

我又無計過邊樣抵D呀
materna我喺藥房買一百八十幾蚊一樽囉
但係媽媽奶我怕肥, 所以寧願冒住便袐危險食materna
食咗之後先發覺我比較奇怪, 食咗materna之後嗰日反而仲去得好咗
我諗係個個人體質唔到啦

媽媽奶你攞D試用裝試咗D味睇下揀唔揀到隻啱先啦
因為我見佢飲用指示係話要一日兩杯家
materna就一日一粒lor, 不過有JM話覺得大粒難吞
我自己就無問題

禁止訪問

大宅

陪月勳章

lv322 發表於 12-3-2 03:27
要補充DHA,可以食多D鯖魚、秋刀魚、鰻魚呢D魚,當然唔鍾意食魚,買魚油丸食都無問題,但唔好食過量,維他 ...

但冇鱗魚唔係唔好食咩???咁我食其它有鱗魚會唔會有DHA???有d人都叫我食魚油, 其實有咩作用???有冇話邊種魚油好d呢???

禁止訪問

回覆:WunieCon 的帖子

禁止訪問

回覆:zikeemaggie 的帖子

大宅

畀面勳章

回覆:係咪食左materna 就唔使飲mama奶粉

我一知有左就自己買左GNC葉酸同媽媽奶
我問醫生話兩樣同時食都無問題,佢話葉酸吸收多左都無問題,唔知係咪真呢?
同埋我想買D維他命C食,因我抵抗力較差,不過會唔會叫醫生開好D,定自己買?又唔知邊隻好?

禁止訪問

別墅

回覆:係咪食左materna 就唔使飲mama奶粉

聽人講在25周開始乳線新增時去做乳線按摩,通咗d乳線奶水會足啲。

大宅

DHA 食邊只好
加油

複式洋房

我個醫生就叫我千祈唔好飲媽咪奶粉,佢話好易肥,叫我自行去買materna食就得,可能我本身大份,怕我飲左奶粉仲肥卦

首頁

尾頁

跳至