自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:睇急症最耐要等幾耐先見到醫生

我有次第左5個鐘之後走左,因為私家開門時間到左

侯爵府

畀面勳章

引用:除左大肚可以立刻睇,乜人去急症都由有事等

原帖由 pizzapark 於 12-03-05 發表
除左大肚可以立刻睇,乜人去急症都由有事等到沒事
邊隻大肚先?純粹大肚婆唔舒服定衝關先?我有左8個月時,有朝早見有小小紅,就去將軍澳醫院急症,係快,之後佢要轉我去有產房既聯合,放我係冷巷個幾鐘(果時我訓係病床的)無遮無掩,如果唔係第一次陀b擔心有事,我真係爬落泥閃人丫

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

del

侯爵府

畀面勳章

引用:我c6上次隻耳仔就甩,係咁流血都要等7個鐘!!

原帖由 MINK926 於 12-03-06 發表
我c6上次隻耳仔就甩,係咁流血都要等7個鐘!!!
俾你扭甩

伯爵府

畀面勳章

Kinglong 發表於 12-3-5 23:48
現在次緊急要等九小時,非緊急要十個半鐘!
反正急症都要比錢,倒不如去睇私家,雖然貴多百幾二百蚊,但係賺番D休息時間....

大宅

畀面勳章

有次世伯行街途中暈左,叫十字車急症到廣華,
他帶住 高血壓+糖尿+曾中過風+yyy 好多病歷。
都等左將近一個多兩個鐘。

男爵府

3-4 hrs

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

k_lego 發表於 12-3-6 01:05
俾你扭甩

唔係...做野整到...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

約8,9年前呀仔跌到要聯針等左6粒中mouth:
典解茅lala又要禾千名

男爵府

睇急症最耐要等幾耐先見到醫生

所以從來有事一定直接入私家

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我阿公跣到,由九點等到現在都未見到醫生呀

原帖由 Kinglong 於 12-03-06 發表
我阿公跣到,由九點等到現在都未見到醫生呀!佢九十一歲要佢等我個心都好唔舒服!

...
有無搞錯吖要個九十一歲伯伯咁等。

子爵府

炎夏勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

SO FAR我都好好彩...(其實應該叫唔好彩又要去急症)

我每次去急症室....多數一個鐘頭內有得睇...

因為我血壓問題....每次都低到嚇死人....
我諗佢地怕我即場暈低兼嘔白泡....
所以登記,分流,見醫生....一個鐘內搞掂
有時要等照乜照物....驗乜驗物先耐

禁止訪問

睛靈勳章

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:我call 白車去, 好嚴重嘅病, 除時死人, 都

原帖由 cc_lws 於 12-03-06 發表
我call 白車去, 好嚴重嘅病, 除時死人, 都等四至六個鐘呀...
剛也叫白車去,八點幾到兩點幾,六個幾鐘。

Kinglong

子爵府

其實佢地真係會 後生的睇先&真係死得人果啲睇先。 因為係我地親人,我地一定好緊張,怪得好大件事,但急症室入面啲人見過無限咁多真正的大事。其實分流的人都唔想咁耐先理啲病人的。

禁止訪問

睛靈勳章

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

引用:上年c+醫生懷疑我有靜脈曲張,血塊上心臟,

原帖由 wcandtt 於 12-03-06 發表
上年c+醫生懷疑我有靜脈曲張,血塊上心臟,立即寫紙叫我去睇, 我 book c+冇位,去政府,前後1個鐘即上病房 ...
好攪笑,不過沒事就好了。

++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇急症最耐要等幾耐先見到醫生

大吉利是,我入急症不用分流多數比我見醫生先,因為我有哮喘,我入得去都好大件事,若果吸了藥都唔呼吸順就要吸oxygen。試過兩次,真係好驚,好像就死得咁!
果次行街前面個人邊行邊吸煙,人又多避唔到,跟著我吸藥都唔掂,即時坐的士去醫院,去到比錢比身份証個職員,佢即時叫人幫手用輪椅推我入去吸氣。真係行都無氣行。
所以我勁憎邊行邊吸煙的人,佢地真係無想過因為佢地吸煙,另到人有生命危險。

Kinglong

水晶宮

畀面勳章

十年前大撞一次 頭破血流 一去急症室就輪到我 唔駛等

首頁

尾頁

跳至