自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:其實我都好唔明,大陸唔係週街棄嬰嘅咩,點

原帖由 fanchan007 於 12-03-08 發表
其實我都好唔明,大陸唔係週街棄嬰嘅咩,點解要攪我地d香港小朋友,就算比你拐走攞去賣,都無證據佢係"made ...
這就是我覺得拐帶有點半信半疑,大陸咁就手方便,駛咩在香港動手?

而且,即使話報左警的,永遠都係朋友個朋友。。。。。無事主刊登尋幼童嘅?

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

果陣有左,北上同老公行下
我都話如果去完toilet,唔見我,要快d搵我
心裡上都幾怕.....始終睇咁多網上番言..5怕都變怕

我信如果真係捉細路仔,5會大條過關
一定有方法運走

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:其實我都好唔明,大陸唔係週街棄嬰嘅咩,點

原帖由 fanchan007 於 12-03-08 發表
其實我都好唔明,大陸唔係週街棄嬰嘅咩,點解要攪我地d香港小朋友,就算比你拐走攞去賣,都無證據佢係"made ...
這就是我覺得拐帶有點半信半疑,大陸咁就手方便,駛咩在香港動手?

而且,即使話報左警的,永遠都係朋友個朋友。。。。。無事主刊登尋幼童嘅?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:關於拐賣兒童後續,我有D疑問

覺得香港而家好恐怖

子爵府

畀面勳章

証件可以做,身份都可以做
我老公某親戚老婆細個時,佢媽改嫁hk人,跟住幫佢做假證件,等hk政府快d批佢來港,最後,兩母女光明正大咁過關來hk做hk人,呢件事都快近廿年啦

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

樓主真係一等一良巿,生存晌零罪惡既地方

乜鬼簽證過關丫⋯日日都有大飛來回架啦,天天出發年中無休

我是一隻喵

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:大陸人做野,+我地D正常人又點會明~~好似...

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

mulan1985 發表於 12-3-9 03:21
我0願唔出街
係大陸唔出街,都可以比人入屋明目張胆搶小朋友.仲要係成日發生.

大陸新聞節目成日都有報導,啲公安點勁找番,但找唔番個啲永遠都唔會公報.

首頁

尾頁

跳至